23. december skulle julefreden langsomt indfinde sig. Forventningerne til den store dag burde vokse i takt med appetitten, men sådan gik det ikke hos familien Ørnstrøm i Strib på Fyn.
Efter en tur i haven, var familiens schæferhund, Alvin, nemlig kommet ind og begyndt at krampe. Dyrlægen blev kontaktet, og i stedet for at julehygge måtte Gitte Ørnstrøm haste til dyrlægen med sin hund. Den etårige hund blev indlagt til observation, og næste morgen ringede dyrlægen til Gitte. Dyrlægen havde fået Alvin til at kaste op og i hundens opkast havde hun fundet nogle blå piller.
Gitte Ørnstrøm kunne ikke helt forstå, hvor Alvin havde fået fat i pillerne, og hun og familien var derfor meget varsomme i dagene, der fulgte.
Alligevel fandt hun 1. januar Alvin stå og gnaske i noget i haven. Hun gik ud til sin hund og kunne se, at Alvin gnaskede i noget, der lignede leverpostej. I leverpostejen kunne hun se nogle blå piller.
Igen måtte hun haste til dyrlægen. Igen kastede Alvin op, og igen var der blå piller i hans opkast.
Dyrlægen mener, at pillerne indeholder en form for rottegift, og hun er ikke i tvivl om, hvorfor pillerne lå i Gitte Ørnstrøms have.
– Jeg er desværre nok overbevist om, at nogen er gået specifikt efter hendes hund. Folk skal være opmærksomme, når de har deres hunde løs i haverne, siger dyrlæge Linda Thomsen til Fyens Stiftstidende.
Efter de to episoder er Gitte Ørnstrøm begyndt at tjekke sin have to gange om dagen, ligesom hun naturligvis har meldt sagen til politiet.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
Virksomheden Petimo, der står bag Gipote.dk er sammen med tre andre webbutikker politianmeldt af forbrugerombudsmanden for at vildlede om abonnementer
Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af en hvid bomuldshund, som blev fundet mandag den 24. august 2020 omkring kl. 10.00 på Lyngsvej i Fredericia
Efter forgæves at have forsøgt at finde ejeren til en hvalp, der blev indleveret på Dyrehospital, valgte politiet, at den skulle aflives
I sidste uge, torsdag den 7. december, fandt et par gode hundenæser tilfældigt et laboratorium med cannabisplanter i Viborg.
En stor sag om seksuelt misbrug af hunde er netop nu ved at blive trevlet op i Norge. Indtil nu er 10 mænd anholdt i den uhyggelige sag, der også bliver efterforsket i Danmark
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.