Gittes hund forgiftet to gange

06-01-2020 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er ikke grænser for, hvor langt nogen vil gå for at skade andres hunde. Det er denne historie et godt eksempel på

Copyright Ridehesten.com
Sådan så giften ud. Privatfoto

23. december skulle julefreden langsomt indfinde sig. Forventningerne til den store dag burde vokse i takt med appetitten, men sådan gik det ikke hos familien Ørnstrøm i Strib på Fyn.

Efter en tur i haven, var familiens schæferhund, Alvin, nemlig kommet ind og begyndt at krampe. Dyrlægen blev kontaktet, og i stedet for at julehygge måtte Gitte Ørnstrøm haste til dyrlægen med sin hund. Den etårige hund blev indlagt til observation, og næste morgen ringede dyrlægen til Gitte. Dyrlægen havde fået Alvin til at kaste op og i hundens opkast havde hun fundet nogle blå piller.

Gitte Ørnstrøm kunne ikke helt forstå, hvor Alvin havde fået fat i pillerne, og hun og familien var derfor meget varsomme i dagene, der fulgte.

Alligevel fandt hun 1. januar Alvin stå og gnaske i noget i haven. Hun gik ud til sin hund og kunne se, at Alvin gnaskede i noget, der lignede leverpostej. I leverpostejen kunne hun se nogle blå piller.

Igen måtte hun haste til dyrlægen. Igen kastede Alvin op, og igen var der blå piller i hans opkast.

Dyrlægen mener, at pillerne indeholder en form for rottegift, og hun er ikke i tvivl om, hvorfor pillerne lå i Gitte Ørnstrøms have.

– Jeg er desværre nok overbevist om, at nogen er gået specifikt efter hendes hund. Folk skal være opmærksomme, når de har deres hunde løs i haverne, siger dyrlæge Linda Thomsen til Fyens Stiftstidende.

Efter de to episoder er Gitte Ørnstrøm begyndt at tjekke sin have to gange om dagen, ligesom hun naturligvis har meldt sagen til politiet.

 

Læs også

Julen er højsæson for forgiftede, syge og tilskadekomne kæledyr

12-12-2023 15:06, af Anne Cecilie Sohl

Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.

Charlotte Hoog Møller: Dybt berørt af de tre dødsfald

21-03-2023 09:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser

Frygtelig tragedie i Frankrig

16-03-2023 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden blev flere hunde forgiftet ved et canicrossløb i Frankrig. Tre hunde er døde efter at have spist forgiftede kødboller

Politihunde døde af hedeslag

28-06-2011 12:14, af Anne Kristine Tollestrup
To politihunde blev fundet døde i hundeførerens bil – nu efterforsker det britiske politi sagen.

Politi efterlyser hundeejere

23-05-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Syd- og Sønderjyllands Politi har haft gang i hundesnorene. De efterlyser ejerne til to forskellige hunde

Svensk politis hundebure var for små

17-10-2014 11:03, af Tine Luther
Det svenske politi kan se frem til at kæmpe regning på nye biler og ombygning af disse, så der kan blive plads til bure, der matcher tjenestehundenes størrelse.

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Konrad blev hædret som årets politihund

11-11-2023 15:47, af Anne Cecilie Sohl

For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi. 

Theo fandt forsvunden plejehjemsbeboer og blev Årets Politihund 2017

16-11-2017 15:56, af Marie Helene Rigård Rohleder

Årets Politihund blev hædret til udstillingen i Herning. Theo vandt, fordi han snusede sig frem til en 89-årig dement plejehjemsbeboer, der var forsvundet fra sit hjem

Søger ejere til afdød hund

27-04-2022 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste onsdag blev en hund fundet ved Skive. Den var meget ilde tilredt, og nu er den død. Men ejerne har endnu ikke meldt sig

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt