I går tog Mette Frederiksen det store nøglebundt frem og lukkede ned for store dele af landet. Derfor er mange mennesker hjemme i dag og udenfor hærger stormen Laura, som ikke har fundet ud af, at landet nærmest er lukket.
Heldigvis er der meget, du kan lave med hunden. Her får du tre forslag til indendørs aktivering af hunden.
3 idéer til indendørs aktivering:
1) Gem madskålen væk
Hundens daglige fodringer er en oplagt mulighed for at udfordre dens hjerne. I stedet for at lægge foderet i skålen, kan du fylde det i et aktiveringslegetøj. Der findes et hav af forskellige typer legetøj, som du kan fylde foderet i, og som kræver, at hunden skal bruge sin næse og hjerne for at få foderet ud. Er du kreativt anlagt, kan du også selv lave aktiveringslegetøj ud af eksempelvis gamle papkasser og toiletruller. Det vigtigste er blot, at hunden skal arbejde for at få sin mad.
2) Leg gemmeleg
Tag en håndfuld godbidder og gem dem forskellige steder i huset. Lad så hunden bruge sin næse til at finde dem – det kan tage lang tid for hunden, og næsearbejdet gør den træt, glad og afslappet. Har din hund et yndlingslegetøj, kan du også gemme det i stedet. Gør det let i starten, så hunden kan følge med, og i takt med at hunden lærer legen at kende, kan du lige så stille gøre det sværere og sværere for den.
3) Træn sjove tricks
Det er let at træne sjove tricks hjemme på køkkengulvet, og det er en god måde at aktivere din hund på. Disse tricks behøver ikke have noget bestemt formål. Det er lige meget hvad I laver – det er selve indlæringsprocessen der er vigtigt. For at lære noget nyt, skal man bruge sin hjerne – og dét gør hunden glad og træt. For at træningen skal være sjov, er det vigtigt at du belønner hunden, når den gør det rigtige, i stedet for at skælde den ud, når den gør det forkerte – det er jo meningen at det skal være sjovt for jer begge. Så find godbidderne frem, og lær din hund at dreje rundt, give pote eller noget helt tredje.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Magasinet HUNDEN skulle gerne være nået ud i postkasserne nu. Er du ikke medlem af DKK, kan du her få en lille smagsprøve på, hvad magasinet indeholder
Rally er en hyggelig og sjov hundesport for stort set alle typer hunde og mennesker. Det er en form for orienteringsløb for hunde, hvor hund og ejer/fører går rundt på en bane opbygget af skilte, der hver symboliserer en øvelse
Der er et stigende fokus på vigtigheden af fysioterapi hos hunde - både efter operationer, og i forbindelse med kroniske problemer i led, sener og muskler. Et af de værktøjer, der benyttes i fysioterapien, er vibrationsplader, som bruges både til afslapning, genoptræning og funktionel styrketræning
Giv din hund indflydelse på sin egen træning, så den får øget selvtillid og bliver mere robust. Træning gør det lettere for hunden at håndtere nytårsaften og den stressede afslutning på kalenderåret, siger ekspert
Da Peggy mistede hørelsen, mistede hun også evnen til at arbejde som hyrdehund. Den evne er nu genfundet, da hun har lært at forstå tegnsprog
Der er noget livgivende i at opleve ting langsomt åbne igen. I søndags var der igen træning på Midtjysk Greyhound Stadion
Gennem elektrisk muskelstimulering, kan elektroterapi hjælpe hunde efter operationer eller skader i bevægeapparatet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.