I går tog Mette Frederiksen det store nøglebundt frem og lukkede ned for store dele af landet. Derfor er mange mennesker hjemme i dag og udenfor hærger stormen Laura, som ikke har fundet ud af, at landet nærmest er lukket.
Heldigvis er der meget, du kan lave med hunden. Her får du tre forslag til indendørs aktivering af hunden.
3 idéer til indendørs aktivering:
1) Gem madskålen væk
Hundens daglige fodringer er en oplagt mulighed for at udfordre dens hjerne. I stedet for at lægge foderet i skålen, kan du fylde det i et aktiveringslegetøj. Der findes et hav af forskellige typer legetøj, som du kan fylde foderet i, og som kræver, at hunden skal bruge sin næse og hjerne for at få foderet ud. Er du kreativt anlagt, kan du også selv lave aktiveringslegetøj ud af eksempelvis gamle papkasser og toiletruller. Det vigtigste er blot, at hunden skal arbejde for at få sin mad.
2) Leg gemmeleg
Tag en håndfuld godbidder og gem dem forskellige steder i huset. Lad så hunden bruge sin næse til at finde dem – det kan tage lang tid for hunden, og næsearbejdet gør den træt, glad og afslappet. Har din hund et yndlingslegetøj, kan du også gemme det i stedet. Gør det let i starten, så hunden kan følge med, og i takt med at hunden lærer legen at kende, kan du lige så stille gøre det sværere og sværere for den.
3) Træn sjove tricks
Det er let at træne sjove tricks hjemme på køkkengulvet, og det er en god måde at aktivere din hund på. Disse tricks behøver ikke have noget bestemt formål. Det er lige meget hvad I laver – det er selve indlæringsprocessen der er vigtigt. For at lære noget nyt, skal man bruge sin hjerne – og dét gør hunden glad og træt. For at træningen skal være sjov, er det vigtigt at du belønner hunden, når den gør det rigtige, i stedet for at skælde den ud, når den gør det forkerte – det er jo meningen at det skal være sjovt for jer begge. Så find godbidderne frem, og lær din hund at dreje rundt, give pote eller noget helt tredje.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Sara DeAngelis har netop vundet søndagens juniorhandling. Dermed har hun vundet alle tre konkurrencer i Roskilde
Det er ikke svært at lære sin hund at gå ved siden af dig. Hunden.dk guider dig igennem en sjov og hyggelig øvelse, som du kan starte med at lave inden døre. Din hund vil synes om den, og den vil sikkert komme dig til gavn, når I senere bevæger jer udenfor.
Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag
Man tager en hund i en tynd line. Så løber man rundt på de dertil udlagte måtte, og til sidst står man stille foran dommeren. Sig mig engang – hvor svært kan det være at udstille sin hund?
Adfærd og træning:
Hvor er kimen til at lykkes?
Hoopers er en forholdsvis ny sport i hundeverdenen. Til Store Hestedag lavede Vallensbæk Agility Sport og Hoopers flere opvisninger, hvor de viste sporten frem
Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse