Baglænskædning er en træningsform, hvor man så at sige vender hele processen på hovedet. Den primære forskel på forlænskædning og baglænskædning er om man bevæger sig fra start til slut i adfærdskæden eller omvendt.
Laver man en forlænskædning, starter man med den første adfærd og kobler så den næste på. Sådan fortsætter man, indtil hele kæden er koblet sammen.
Skal man for eksempel ud at gå med sin hund, er der en adfærdskæde, som hunden skal gennemføre. Det kan for eksempel være, at hunden sætter sig, bliver siddende og får snor på, døren åbnes og på ”værsgo” går man sammen ud ad døren.
Her består adfærdskæden af ”sit”, ”vent” og ”gå fremad”. At komme udenfor er hundens belønning.
Skal man lære hunden det samme gennem baglænskædning, vil man starte med det sidste punkt. Altså ”gå fremad.” Når hunden har styr på dette, kobler man ”vent” på. Når hunden har styr på ”vent”, får den igen belønningen ved at komme ud. Slutteligt kobler man ”sit” på, og kæden er komplet.
Den store fordel ved baglænskædning er, at hunden hele tiden bevæger sig mod noget den kender godt. Det bliver den sidste del af kæden, hunde gennemgår flest gange, og derfor vil hunden hele tiden have noget kendt foran sig. Det gør tingene lettere at huske for hunden.
Vil du læse mere om baglænskædning, kan du læse Astrid Gerd Holtets glimrende artikel om emnet i det nye HUNDEN, som rammer postkasserne i denne uge. Artiklen står på side 20-26.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN
I juni måned døde Poul Ørnemark. I den forbindelse udgiver vi denne artikel om den dygtige dommer. En artikel, der er trykt i februarnummeret af HUNDEN fra 2021. Her mødte vi Poul til en snak i forbindelse med, at han netop havde modtaget titlen som DKK's første æresdommer
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Som vi tidligere har skrevet, har vi i næste nummer af HUNDEN et minitema om sorg. Til denne artikel har vi nogle spørgsmål, I meget gerne må svare på
Det nye HUNDEN kommer på gaden i denne uge. Glæd dig til et blad med meget forskelligt læsestof
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet