Først og fremmest skal du selvfølgelig have en masse godbidder i små stykker. Dernæst skal du vælge et område af huset, hvor I kan gå frem og tilbage. En klikker – eller et markørord er også godt. Jeg laver selv en lyd med tungen, som erstatter den fysiske klikker, men du kan også bare sige ordet ”klik”.
Kald derefter på din hund og peg på den side, din hund skal gå til. Når den kommer op på siden af dig, klikker du og give godbid. En ordentlig portion ros er heller ikke af vejen. Gør dette et par gange, indtil din hund har forstået meningen.
Derefter peger du blot på den side, din hund skal gå til, klikker og giver godbid samt endnu mere ros. Husk at du aldrig kan rose for meget!
Snart vil du kunne ændre retning og/eller tempo og se, om du kan ryste den af. Når det ikke lykkes, klikker du og giver godbid.
God fornøjelse!
TIPS
-Vi har som regel vores hunde på vores venstre side i lydighedskonkurrencer og Rally. Så det kan du med fordel træne.
-Hold din godbid oppe ved brystet, så du forhindrer, at din hund blot følger godbidden som lokkemad. Du forhindrer også din hund i at hoppe op ad dig, hvis godbidden er tilstrækkelig uden for rækkevidde.
-Hold godbidden i den hånd, som er nærmest din hund, for at forhindre at den krydser ind foran dig, så du snubler.
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund