Følelsen af at smide sig på sofaen efter en god omgang motion er nok en følelse mange kender. Endnu flere nyder måske også følelsen af bare at kaste sig i sofaen uden alt det der motion inden.
Er man fan af den første følelse, men har man lidt problemer med at komme i gang, så er der råd for det. Især hvis man har en hund. Det er nemlig dejligt at motionere med hunden, og de fleste hunde kan være med på en cykle- eller løbetur.
Det kræver dog, at hunden er fuldt udvokset, hvilket vil sige mindst 1-1½ år gammel afhængig af race. Det kan være direkte skadeligt for ikke færdigudviklede hunde at overanstrenge muskler, knogler, ledbånd og sener ved længerevarende løb.
Derudover skal hunden være sund og rask og i tilpas foderstand. Overvægtige hunde bør tabe de overflødige kilo først.
Lever ens hund op til disse krav, kan man sagtens tage sig en tur på cyklen med hunden ved siden af. Her er 12 gode tips til cykeltræning med hunden.
Undlad indledningsvis at lave skarpe sving, og ros hunden for blot at følge dig
Af sikkerhedsmæssige årsager, er det en god ide at lære hunden at sætte sig (på din højre side) når du standser. Derfor, i samme øjeblik du standser cyklen, så sig "Sit" og ros hunden.
Når hunden er fortrolig med at løbe ved siden af cyklen, kan man gradvist cykle på mere befærdede områder. OBS!Hunden skal løbe på højre side - væk fra trafikken.
Hundens halsbånd, hvis der er tale om et kvæler/glide halsbånd, skal vendes om, når hunden går på din højreside.
Hold hundens line i højre hånd, men undlad at holde fast på styret med denne hånd. Hvis hunden stopper eller trækker hårdt i linen, genvinder du hurtigere balancen ved at denne hånd holdes fri fra styret.
Undgå akutte opbremsninger ved at give hunden gå-pauser med passende mellemrum, derved får hunden mulighed for at tisse og besørge.
Hvis hunden uheldigvis kommer for tæt på cyklen (rammer den) - så ynk den ikke, men afled dens opmærksomhed og tal i stedet meget opmuntrende til den.
Undlad at bruge flexi-line til denne øvelse af sikkerhedsmæssige årsager.
I det nyeste nummer af HUNDEN har vi en artikel om baglænskædning. Men hvad er det egentlig for noget? Få svaret her
Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt
Nu begynder dagene med lunere vejr at dukke op, så hvordan forholder man sig til træning med sin hund?
Når det er mørkt og koldt udenfor, kan det være svært at komme afsted til hundetræning, men med lidt træning i hjemmet hver dag, kan du komme langt – her får du fem tips til at få inkorporeret træningen i din hverdag
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
Der er noget livgivende i at opleve ting langsomt åbne igen. I søndags var der igen træning på Midtjysk Greyhound Stadion
Der var lagt op til en marathon lure coursing træning med 70 løb, da mynderne afholdt deres første aktivitet på DKK’s nye hundeaktivitetscenter i Ringsted i weekenden
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.