Tips til træning: Bamse-sit

27-03-2020 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære bamse-sit, som blev udgivet i bladet i august 2019

Bamse-sit er ikke bare sjov og sød at se på, den er faktisk også styrkende for din hunds core. Når hunden skal udføre øvelsen, vil den automatisk få trænet sine mave-, ryg- og lændemuskler.

Trin 1: Få hunden til at sætte sig ned. Det letteste er, hvis du er placeret foran hunden. Om du skal stå eller sidde, er afgjort af hundens størrelse. Før en godbid henover hundens hoved, som illustreret på billedet, og lad hunden strække sig efter godbidden. Beløn hunden, når den strækker sig efter godbidden. Vær opmærksom på, at hunden hele tiden skal have numsen i underlaget. Hvis din hund kan targetøvelse, så kan du også præsentere din targetfinger eller -hånd og lade den strække sig efter den. Klik og beløn, når hunden strækker sig eller rammer din targethånd. For nogle hunde kan det være en god idé at lade dem sidde på et tæppe eller en skridsikker måtte, så de ikke glider på et glat gulv.

Trin 2: Gentag trin 1 et par gange, men så snart hunden har fanget ideen, venter du med at rose og belønne, til hunden har rørt ved din hånd. Hundens forben skal helst være lige ved at løfte sig fra underlaget. Lav endelig samme bevægelse med hånden som før – så hunden genkender det, du beder den om. Hvis din hund har svært ved at holde balancen, kan det være en hjælp for den at sidde placeret mellem dine ben, når I træner øvelsen. Du skal blot være opmærksom på, om din hund er OK med at sidde så tæt på dig, mens den træner. Er din hund ikke tryg ved dette, så er det bedre at have den siddende foran dig, som beskrevet i de første trin. Du kan risikere, at hunden hopper op, eller at den stiller sig på bagbenene. Hvis hunden gør det, så hjælp den tilbage ned i sit og start forfra.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 3: Gentag trin 2 nogle gange, indtil du kan se, at hunden begynder at fange ideen med at strække sig op efter din hånd, som enten har en godbid i eller er præsenteret som target. Du kan godt opleve, at hunden – når den slipper poterne fra gulvet – griber om din hånd med poterne. Oftest er det, fordi hundens balance endnu ikke er udviklet helt endnu, og den blot søger støtte på din arm. Det er helt OK, blot støt hunden lige så stille, og sørg for langsomt at udfase støtten igen. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 4: Gentag trin 3, indtil din hund lige så stille selv kan komme op at sidde i bamsepositionen. Det kræver som sagt noget styrke at sidde i positionen, så det er godt at gentage dette trin nogle gange. Så snart din hund rejser sig i positionen, så kan du sætte det verbale signal ”Bamse” på øvelsen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 5: Herefter handler det blot om at udvide, hvor længe hunden kan sidde i positionen. Du udvider tiden ved at tilbageholde belønningen 1-3 sekunder længere, end du plejer, førend du belønner. På denne måde lærer din hund at blive længere tid i positionen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Læs også

6 tips ved brug af fløjte

02-04-2025 15:45, af Karina Damsgaard Green

Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr

Overlevelsesguide for dig med hund i teenagealderen

17-03-2025 08:23, af Cecilie Friis Amstrup

Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

Disse hunde er mindst bange

26-08-2020 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt finsk studie viser, at hunde, der bliver trænet, har mindre risiko for at blive præget af frygt senere i livet. Men andre ting spiller dog også ind

Vi keder os…Lær din hund at søge

16-07-2017 17:11, af Anne Ekenberg

Det regner, og mine hunde vil ikke ud. Men kors, hvor de keder sig! Et eller andet skal der ske, mens vi venter på tørvejr. Så her er, hvad jeg har i sinde at byde dem…

Vi keder os….Lær din hund at fiske godbidder

27-07-2017 05:52, af Anne Ekenberg

Det har altså ikke været den fedeste sommer indtil videre. Ikke én eneste rigtig sommerdag ifølge DMI. En sommerdag er defineret som en dag, hvor temperaturen i hele landet er over 25 grader. Og nu regner det igen…

Dans, passion og præcision førte til sejr ved nordisk mesterskab

29-11-2024 10:06, af Cecilie Friis Amstrup

Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.

Din tilbagevenden til arbejdspladsen kan forårsage stress hos din hund

07-03-2022 12:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En del hunde vil blive efterladt alene for første gang, nu hvor anbefalingerne om hjemmearbejde er ophørt, og folk vender tilbage til kontorerne. Store og pludselige forandringer i hverdagen kan forårsage stress også for hunde. Royal Canin giver tips til, hvordan du kan reducere risiko for stress hos hunden ved hjælp af træning, rutiner, stimulering og fodring

Hvordan lærer hunde? – Habituering/tilvænning

22-10-2017 11:50, af Astrid Gerd Holtet

Hunde kan lære på flere forskellige måder – den ene er habituering. Vi ser nærmere på, hvad der ligger bag dette begreb! 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Helen og hundene udforsker Norges vilde fjelde

13-07-2025 06:55, af Cecilie Friis Amstrup

Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Fra HUNDEN: Løber hjertet af med dig i hvalpekøbet?

11-07-2025 07:01, af Lotte Evers, Agria Dyreforsikring

Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet