Træn Fido, før han skal være alene hjemme, og undgå en trist hund

28-11-2018 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle. Få de bedste træningstips af Agria Dyreforsikring her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er ikke unormalt, at hundeejere må lade deres firbenede ven være alene hjemme. Men det er ikke alle hunde, der kan håndtere ensomheden. Hunde er meget sociale dyr, og de kan derfor have svært ved at vende sig til at være alene. Det er vigtigt, at man træner hunden i at være alene, og starter denne træning så snart hvalpen er tryg ved sin nye familie og miljø. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at man tilpasser træningen efter sin hunds behov og evne. Efterhånden vil de fleste hunde vende sig til at være alene uden problemer, fortæller Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring. 

- Nogle hunde bliver dog aldrig helt glade for at være alene i længere tid, fortsætter hun.

Hvor lang tid kan hunden være alene?
Ifølge Dyrenes Beskyttelse bør hunde ikke være alene i mere end fem timer om dagen, og de bør blive aktiveret to timer dagligt. Det er Tine Antvorskov helt enig i. Aktiviteterne kan fx være gåture, lege, fysiske og mentale udfordringer og andet samvær. De fleste problemer med hunde opstår, hvis man ikke får gjort hunden tryg ved at være alene hjemme fra starten. Det kommer bag på mange, hvor lang tid det kan tage – for det er ikke noget, man kan fremskynde. Det skal tages i hundens tempo. Ud over det, skal man sikre sig, at hunden har et indholdsrigt liv, så den kan bruge tiden alene hjemme på at slappe af og ikke gå hvileløst omkring.

- Man skal huske på, at hunde er flokdyr, der kræver social kontakt, forklarer Tine Antvorskov.

Agria Dyreforsikring kommer her med tips til, hvordan man træner sin hund i at være alene hjemme:

Begynd forsigtigt

Start med at træne hunden i korte sekvenser. Du kan eksempelvis sætte en form for adskillelse/babygitter op i et rum, der adskiller dig selv og hunden. Ophold jer på hver jeres side i kort tid ad gangen. Sørg for at hunden har noget, den kan underholde sig med – fx. legetøj, tyggeben eller lignende.

Øg tiden

I begyndelsen skal I træne ofte og i kort tid. Øg derefter tiden, hvor hunden er alene, i takt med at den vender sig til træningen. I starten kan du være inde i et andet rum i nogle minutter, men gradvist kan du fx forlade huset et kvarter ad gangen. Senere skal du kunne tage ud og handle uden problemer.

Vær konsekvent og træn ofte

Bliv ved med at træne og vær konsekvent med træningen. Hunden lærer hurtigere, hvis I træner ofte og på den samme måde hver dag.

Gode huskeråd

  • Træn hunden når den er træt - det kan være lige efter en gåtur.
  • Pas på med at forlade hunden, når den sover – så lærer den ikke at være væk fra dig.
  • Når I træner, så gå kun tilbage til hunden, når den er rolig. Forsøg at ignorere den, hvis den bliver urolig.
  • Når du kommer tilbage, skal du opføre dig, som du plejer, og ikke gøre et stort nummer ud af din tilbagekomst.
  • Hvis hunden bliver desperat, bør du gå tilbage til den og genoptage træningen på et senere tidspunkt.
  • Vær tålmodig. Det kan tage lang tid for nogle hunde at lære at være alene.
  • Prioriter træningen. Det er en god investering for fremtiden!

Læs også

Dans, passion og præcision førte til sejr ved nordisk mesterskab

29-11-2024 10:06, af Cecilie Friis Amstrup

Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

Pas på Fido i december - julemad er ikke hundeæde

11-12-2017 09:46, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?

For meget græs kan gøre din hund syg

23-05-2016 08:57, af Tine Luther
Mange hunde elsker smagen af græs, men man skal holde øje med, hvor meget hunden græsser. Et for stort indtag kan give mave-tarm-problemer. Agria Dyreforsikring giver her gode råd, hvis din hund har haft snuden for langt nede i græsplænen.

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

Pet PR i nyt, spændende samarbejde

30-03-2023 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

PR- og kommunikationsbureauet, der alene har fokus på virksomheder og aktører, der på den ene eller anden måde har med kæledyr at gøre, har nu indledt et samarbejde, der skal give deres kunder en mulighed for at komme endnu bredere ud med deres kommunikation, brand og budskaber

Hvalpens første jul er farlig: Antallet af dyrlægebesøg stiger med 20%

09-12-2020 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I løbet af dette særlige år er mange nye hvalpe flyttet ind hos deres nye familier og vil snart fejre deres første, strålende jul sammen. Men i juletravlheden er det vigtigt at holde øje med, hvad hvalpen stopper i sig lige fra juleguf til spændende julepynt, gavebånd eller guirlander. Der er meget, der skal holdes uden for rækkevidde. Agria Dyreforsikrings statistikker viser en stigning på 20% omkring jul og nytår i akutte besøg hos dyrlægen, især fordi hunden har spist noget, den ikke kan tåle

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Tag på gåtur med Agria og støt Dyreværnet

08-05-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Agria Dyreforsikring afholder den 25. maj den årlige “hundegåtur”, et stort velgørenhedsarrangement, som i år vokser i omfang endnu en gang. I hele seks europæiske lande mødes hundeejere og vovser for at lege, snuse og gå sammen for et godt formål. I Danmark er gåturen på Amager Fælled

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

En nationalrace der skaber bånd mellem ejere

15-01-2025 12:45, af Cecilie Friis Amstrup

Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Karsten og Thor: Et unikt team i politiets hundetjeneste

14-01-2025 15:03, af Karina Green

Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.

Her er Danmarks mest populære hundenavne i 2024

10-01-2025 11:21, af Cecilie Friis Amstrup

Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse. 

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Border collie overlevede livstruende mavedrejning

17-01-2025 08:04, af Cecilie Friis Amstrup

I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.