Træn Fido, før han skal være alene hjemme, og undgå en trist hund

28-11-2018 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle. Få de bedste træningstips af Agria Dyreforsikring her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er ikke unormalt, at hundeejere må lade deres firbenede ven være alene hjemme. Men det er ikke alle hunde, der kan håndtere ensomheden. Hunde er meget sociale dyr, og de kan derfor have svært ved at vende sig til at være alene. Det er vigtigt, at man træner hunden i at være alene, og starter denne træning så snart hvalpen er tryg ved sin nye familie og miljø. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at man tilpasser træningen efter sin hunds behov og evne. Efterhånden vil de fleste hunde vende sig til at være alene uden problemer, fortæller Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring. 

- Nogle hunde bliver dog aldrig helt glade for at være alene i længere tid, fortsætter hun.

Hvor lang tid kan hunden være alene?
Ifølge Dyrenes Beskyttelse bør hunde ikke være alene i mere end fem timer om dagen, og de bør blive aktiveret to timer dagligt. Det er Tine Antvorskov helt enig i. Aktiviteterne kan fx være gåture, lege, fysiske og mentale udfordringer og andet samvær. De fleste problemer med hunde opstår, hvis man ikke får gjort hunden tryg ved at være alene hjemme fra starten. Det kommer bag på mange, hvor lang tid det kan tage – for det er ikke noget, man kan fremskynde. Det skal tages i hundens tempo. Ud over det, skal man sikre sig, at hunden har et indholdsrigt liv, så den kan bruge tiden alene hjemme på at slappe af og ikke gå hvileløst omkring.

- Man skal huske på, at hunde er flokdyr, der kræver social kontakt, forklarer Tine Antvorskov.

Agria Dyreforsikring kommer her med tips til, hvordan man træner sin hund i at være alene hjemme:

Begynd forsigtigt

Start med at træne hunden i korte sekvenser. Du kan eksempelvis sætte en form for adskillelse/babygitter op i et rum, der adskiller dig selv og hunden. Ophold jer på hver jeres side i kort tid ad gangen. Sørg for at hunden har noget, den kan underholde sig med – fx. legetøj, tyggeben eller lignende.

Øg tiden

I begyndelsen skal I træne ofte og i kort tid. Øg derefter tiden, hvor hunden er alene, i takt med at den vender sig til træningen. I starten kan du være inde i et andet rum i nogle minutter, men gradvist kan du fx forlade huset et kvarter ad gangen. Senere skal du kunne tage ud og handle uden problemer.

Vær konsekvent og træn ofte

Bliv ved med at træne og vær konsekvent med træningen. Hunden lærer hurtigere, hvis I træner ofte og på den samme måde hver dag.

Gode huskeråd

  • Træn hunden når den er træt - det kan være lige efter en gåtur.
  • Pas på med at forlade hunden, når den sover – så lærer den ikke at være væk fra dig.
  • Når I træner, så gå kun tilbage til hunden, når den er rolig. Forsøg at ignorere den, hvis den bliver urolig.
  • Når du kommer tilbage, skal du opføre dig, som du plejer, og ikke gøre et stort nummer ud af din tilbagekomst.
  • Hvis hunden bliver desperat, bør du gå tilbage til den og genoptage træningen på et senere tidspunkt.
  • Vær tålmodig. Det kan tage lang tid for nogle hunde at lære at være alene.
  • Prioriter træningen. Det er en god investering for fremtiden!

Læs også

Har du en god nyhed eller historie?

16-01-2024 10:51, af Anne Cecilie Sohl

Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Indog lancerer nyt og forbedret hundetelt

27-10-2023 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten. 

Hvor skal hunden fejre nytår?

26-12-2017 08:53, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag

Velgørenhedsevent for hjemløse hunde rejste over 250.000 kroner

21-09-2021 12:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

Studie: Aggressivitet er ikke alene tillært eller genetisk bestemt

30-01-2023 09:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Brasilianske forskere har undersøgt, hvad der ligger til grund for hundes adfærd. Forskerne blev ikke overraskede over resultatet

I karantæne? Sådan kommer du og din hund i bedre humør

26-03-2020 12:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i hvert fald én i familien, som værdsætter, at visse arbejdspladser og skoler holder lukket i disse virustider – nemlig hunden. Nu hvor meget tid bruges i hjemmet, kan hundeejere benytte lejligheden til at udvikle forholdet til deres hund. Her kommer Agria Dyreforsikring med tips og råd til, hvordan du nemt kan aktivere hunden mellem de daglige gåture

Forbered hunden på nytårets bulder og brag

03-12-2021 10:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nytåret kommer farende imod os med hastige skridt, og selvom vi mennesker synes, at fyrværkeriet er en flot og underholdende tradition, så er tiden op til og efter nytåret helvede på jord for mange hunde. Agria Dyreforsikrings hundeekspert giver dig her tre gode råd til, hvordan du kan forberede din hund på ragnarokket

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.