EDS: Smuk som et stjerneskud …

19-05-2023 08:00, af Anne Egede, www.hforhund.dk

European Dog Show 2023 og Agria Winner 2023 – set fra sofaen

Copyright Ridehesten.com

Dansk Kennel Klub yder den fantastiske service at sende live fra store ring – fra morgen til aften – alle 4 dage, og gør det dermed muligt for alle at følge udstillingen – også hjemme fra sofaen. Det er endda gratis at se med. 

Der er selve European Dog Show, hvor hundene kæmper om Europavinder-titlen, som gives til bedste han og bedste tæve i hver race. Samtidig afvikles også Agria winner-udstillingen, hvor titlen Agria Winner er på spil. 

De to udstillinger afvikles sideløbende, hvilket giver dejligt mange timer live stream fra store ring i selskab med smukke hunde, og interessante hundemennesker. 

Live stream fra store ring begyndte allerede kl. 9 – der var et fint formiddagsprogram med foredrag og opvisninger.
Kl. 13 startede live stream fra udstillingens afsluttende konkurrencer, og det varede frem til kl. 18. Så intet mindre end 5 timers Showdog-tv bød DKK på torsdag, på udstillingens første dag. 
Endda afviklet forbilledligt – timeplanen holdt nærmest på sekundet.   

Og det var en flot store ring, som vi blev præsenteret for. 

 

Så bliver det ikke mere dansk – i Europa

Bagtæppet, som danner baggrund for sejrspodierne, er bemærkelsesværdigt. Det var i hvert fald det første jeg bemærkede, og man ser det tydeligt – også selvom man følger begivenhederne i store ring hjemme ved skærmen.

Inspirationen er hentet hos maleren P.S. Krøyer i det klassiske billede, hvor Krøyer og hans kone, Marie, går langs Skagen Strand. 

På Bagtæppet ved European Dog Show er hunden, der ledsager de to personer på stranden, dog udskiftet med en Broholmer. Racen, som DKK reddede fra udryddelse, og ved dygtigt avlsarbejde fik genskabt. Og det i en grad, så der torsdag deltog ikke færre end 45 Broholmere på EDS, og 29 Broholmere på Agria Winner.

 

Hollywood i Herning

Men det stopper ikke der. DKK havde flere overraskelser i ærmet, eller rettere, i bagtæppet. 

Når de fire hunde, som placeres i de respektive grupper, blev short-listede gled der elegant - i bedste stjerne og rød løber stil – et nyt bagtæppe ned, nemlig en såkaldt fotovæg. Fotovæggen, med diverse logoer på, fik det til at se meget ”Hollywood-agtigt” ud, når de 4 placerede hunde indtog sejrspodierne. 

En anden fin detalje, som også løftede oplevelsen var, at skriften – ikke på væggen, men på sejrspodierne, skiftede. Under første del af live stream, fremgik det tydeligt af podierne, at vi var i gang med Agria winner-udstillingen, og da vi nåede til European Dog Show var dét skriften på podierne – om jeg så må sige.   

En anke her var dog, at vi faktisk ikke rigtig fik nogle nærbilleder af de fire vindende hunde på podierne. Det vrimlede meget hurtigt med fotografer foran podierne – selvom man faktisk skal være akkrediteret for at kunne tage billeder i store ring. 

Når fotograferne fortrak, så vi kun sejrspodierne på så lang afstand, at man nærmest ikke kunne skelne mellem en Newfoundlænder og en Skotte. 

Så der var det altså en ulempe at følge med hjemme fra sofaen. Jeg tror faktisk ikke det lykkedes mig at få set en eneste af de vindende / placerede hunde smukt stillet op på podierne – og det var irriterende.  

 

Et drys af stjernestøv

Til gengæld var der totalt stjerne-støvs-stemning når de smukke hunde blev fulgt af spotlight rundt i ringen. Det bragte – igen - Hollywood-stemning i ringen når der var spot på de enkelte hunde, mere af det, tak.

Det ville dog ikke have gjort noget hvis der havde været lidt mere musik – indimellem var store ring ganske tavs, mens dommeren fandt de fire hunde, der skulle placeres. Og så bliver det hurtigt lidt langt at følge når man sidder bag en skærm. Måske var det anderledes i hallen, det håber jeg.

Hvad jeg også håber er, at flere tilskuere – udstillere - de næste tre dage vil finde ind til store ring, og følge de afsluttende konkurrencer. 

Man bør unde sig selv den oplevelse – det er ikke hver dag, at hunde fra hele Europa samles i Danmark. 

Så vidt jeg lige husker, så var den seneste Europa-udstilling her i landet – inden i dag – tilbage i 1997. Der kan altså sagtens gå et par og tyve år før man igen har chancen at se stjernehunde fra hele Europa løbe ind i store ring på en dansk udstilling.

 

Vidunderligt svært

Og det var vitterlig stjernehunde vi fik fornøjelsen af, her på udstillingens første dag. Der var ikke en eneste hund i store ring, som ikke med rimelighed kunne være blevet blandt de fire placerede på podierne. 

Jeg vil tro, det må have været både svært og vidunderligt at være dommer med alle de smukke hunde, de blev præsenteret for.   

Hvis jeg skal dømme efter min oplevelse – også selvom det var som sofakartoffel – og nu vi er ved stjerner – stjernehunde - så er Dansk Kennel Klub med sin flotte og professionelle afvikling af konkurrencerne i store ring – godt på vej til et stjerneskud af en udstilling.

 

Her er links til dagens streaming

Formiddagsprogram fra klokken 9.00: https://www.youtube.com/watch?v=uFV42zssVBY&list=PLHj46EqyZ44dvIT7u47RG6Z8EYabHRu_Y&index=2

Agria Winner Show fra klokken 13:  https://www.youtube.com/watch?v=0RyODwpY5Lg&list=PLHj46EqyZ44dvIT7u47RG6Z8EYabHRu_Y&index=3

European Dog Show fra klokken 15.00: https://www.youtube.com/watch?v=CUbeuHVXrPI&list=PLHj46EqyZ44dvIT7u47RG6Z8EYabHRu_Y&index=4

 

Læs også

Til minde om Poul Ørnemark

19-07-2023 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I juni måned døde Poul Ørnemark. I den forbindelse udgiver vi denne artikel om den dygtige dommer. En artikel, der er trykt i februarnummeret af HUNDEN fra 2021. Her mødte vi Poul til en snak i forbindelse med, at han netop havde modtaget titlen som DKK's første æresdommer

Alle billeder fra EDS er online

24-05-2023 12:16, af Kristine Ulsø Olsen

Hundens fotografer havde en travl weekend under European Dog Show i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder. Knapt 7000 billeder er online, som nu kan ses i vores database

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Giv bidskader den opmærksomhed de fortjener

01-03-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt