EDS: Smuk som et stjerneskud …

19-05-2023 08:00, af Anne Egede, www.hforhund.dk

European Dog Show 2023 og Agria Winner 2023 – set fra sofaen

Copyright Ridehesten.com

Dansk Kennel Klub yder den fantastiske service at sende live fra store ring – fra morgen til aften – alle 4 dage, og gør det dermed muligt for alle at følge udstillingen – også hjemme fra sofaen. Det er endda gratis at se med. 

Der er selve European Dog Show, hvor hundene kæmper om Europavinder-titlen, som gives til bedste han og bedste tæve i hver race. Samtidig afvikles også Agria winner-udstillingen, hvor titlen Agria Winner er på spil. 

De to udstillinger afvikles sideløbende, hvilket giver dejligt mange timer live stream fra store ring i selskab med smukke hunde, og interessante hundemennesker. 

Live stream fra store ring begyndte allerede kl. 9 – der var et fint formiddagsprogram med foredrag og opvisninger.
Kl. 13 startede live stream fra udstillingens afsluttende konkurrencer, og det varede frem til kl. 18. Så intet mindre end 5 timers Showdog-tv bød DKK på torsdag, på udstillingens første dag. 
Endda afviklet forbilledligt – timeplanen holdt nærmest på sekundet.   

Og det var en flot store ring, som vi blev præsenteret for. 

 

Så bliver det ikke mere dansk – i Europa

Bagtæppet, som danner baggrund for sejrspodierne, er bemærkelsesværdigt. Det var i hvert fald det første jeg bemærkede, og man ser det tydeligt – også selvom man følger begivenhederne i store ring hjemme ved skærmen.

Inspirationen er hentet hos maleren P.S. Krøyer i det klassiske billede, hvor Krøyer og hans kone, Marie, går langs Skagen Strand. 

På Bagtæppet ved European Dog Show er hunden, der ledsager de to personer på stranden, dog udskiftet med en Broholmer. Racen, som DKK reddede fra udryddelse, og ved dygtigt avlsarbejde fik genskabt. Og det i en grad, så der torsdag deltog ikke færre end 45 Broholmere på EDS, og 29 Broholmere på Agria Winner.

 

Hollywood i Herning

Men det stopper ikke der. DKK havde flere overraskelser i ærmet, eller rettere, i bagtæppet. 

Når de fire hunde, som placeres i de respektive grupper, blev short-listede gled der elegant - i bedste stjerne og rød løber stil – et nyt bagtæppe ned, nemlig en såkaldt fotovæg. Fotovæggen, med diverse logoer på, fik det til at se meget ”Hollywood-agtigt” ud, når de 4 placerede hunde indtog sejrspodierne. 

En anden fin detalje, som også løftede oplevelsen var, at skriften – ikke på væggen, men på sejrspodierne, skiftede. Under første del af live stream, fremgik det tydeligt af podierne, at vi var i gang med Agria winner-udstillingen, og da vi nåede til European Dog Show var dét skriften på podierne – om jeg så må sige.   

En anke her var dog, at vi faktisk ikke rigtig fik nogle nærbilleder af de fire vindende hunde på podierne. Det vrimlede meget hurtigt med fotografer foran podierne – selvom man faktisk skal være akkrediteret for at kunne tage billeder i store ring. 

Når fotograferne fortrak, så vi kun sejrspodierne på så lang afstand, at man nærmest ikke kunne skelne mellem en Newfoundlænder og en Skotte. 

Så der var det altså en ulempe at følge med hjemme fra sofaen. Jeg tror faktisk ikke det lykkedes mig at få set en eneste af de vindende / placerede hunde smukt stillet op på podierne – og det var irriterende.  

 

Et drys af stjernestøv

Til gengæld var der totalt stjerne-støvs-stemning når de smukke hunde blev fulgt af spotlight rundt i ringen. Det bragte – igen - Hollywood-stemning i ringen når der var spot på de enkelte hunde, mere af det, tak.

Det ville dog ikke have gjort noget hvis der havde været lidt mere musik – indimellem var store ring ganske tavs, mens dommeren fandt de fire hunde, der skulle placeres. Og så bliver det hurtigt lidt langt at følge når man sidder bag en skærm. Måske var det anderledes i hallen, det håber jeg.

Hvad jeg også håber er, at flere tilskuere – udstillere - de næste tre dage vil finde ind til store ring, og følge de afsluttende konkurrencer. 

Man bør unde sig selv den oplevelse – det er ikke hver dag, at hunde fra hele Europa samles i Danmark. 

Så vidt jeg lige husker, så var den seneste Europa-udstilling her i landet – inden i dag – tilbage i 1997. Der kan altså sagtens gå et par og tyve år før man igen har chancen at se stjernehunde fra hele Europa løbe ind i store ring på en dansk udstilling.

 

Vidunderligt svært

Og det var vitterlig stjernehunde vi fik fornøjelsen af, her på udstillingens første dag. Der var ikke en eneste hund i store ring, som ikke med rimelighed kunne være blevet blandt de fire placerede på podierne. 

Jeg vil tro, det må have været både svært og vidunderligt at være dommer med alle de smukke hunde, de blev præsenteret for.   

Hvis jeg skal dømme efter min oplevelse – også selvom det var som sofakartoffel – og nu vi er ved stjerner – stjernehunde - så er Dansk Kennel Klub med sin flotte og professionelle afvikling af konkurrencerne i store ring – godt på vej til et stjerneskud af en udstilling.

 

Her er links til dagens streaming

Formiddagsprogram fra klokken 9.00: https://www.youtube.com/watch?v=uFV42zssVBY&list=PLHj46EqyZ44dvIT7u47RG6Z8EYabHRu_Y&index=2

Agria Winner Show fra klokken 13:  https://www.youtube.com/watch?v=0RyODwpY5Lg&list=PLHj46EqyZ44dvIT7u47RG6Z8EYabHRu_Y&index=3

European Dog Show fra klokken 15.00: https://www.youtube.com/watch?v=CUbeuHVXrPI&list=PLHj46EqyZ44dvIT7u47RG6Z8EYabHRu_Y&index=4

 

Læs også

Alle billeder fra EDS er online

24-05-2023 12:16, af Kristine Ulsø Olsen

Hundens fotografer havde en travl weekend under European Dog Show i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder. Knapt 7000 billeder er online, som nu kan ses i vores database

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest

EDS: Best In Show er polsk

21-05-2023 19:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En fantastisk europaudstilling er nu slut, og udstillingen fik en flot og værdig vinder

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

EDS: Best In Show er polsk

21-05-2023 19:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En fantastisk europaudstilling er nu slut, og udstillingen fik en flot og værdig vinder

EDS: Europa har fået en ny ung stjerne

21-05-2023 19:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Best In Show Junior er nu afgjort, og vinderen var meget italiensk

EDS: "Det gik vist godt nok"

21-05-2023 10:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste kender nok Nikolaj under navnet Niko og sammen med hunden Mazer. Nu har de to sammen trådt helt nye veje

Alle billeder fra EDS er online

24-05-2023 12:16, af Kristine Ulsø Olsen

Hundens fotografer havde en travl weekend under European Dog Show i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder. Knapt 7000 billeder er online, som nu kan ses i vores database

Prisen på at have et kæledyr går kun én vej - Og det er desværre op

25-05-2023 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det  overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere. Hele 63 % af de 800 adspurgte personer svarer, at det er blevet dyrere at have kæledyr

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

EDS: Irsk sejr og dansk andenplads i Juniorhandling

21-05-2023 17:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er juniorhandlingfinalen på European Dog Show 2023 afgjort. En spændende konkurrence, der har strakt sig over alle fire dage er hermed slut

EDS: Nordiske verdensmestre i Dogdancing

21-05-2023 15:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det blev ikke til dansk medalje, men hvor var vi tæt på. Til gengæld gik begge guldmedaljer til vores to nordiske naboer

EDS: Absolute Beginners

21-05-2023 07:22, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Man skulle ikke tro det, men sådan er det. 
Når man følger store ring fra EDS på skærmen derhjemme, så bliver man meget mere obs på, hvad der sker i ringen. Lægger faktisk mærke til langt mere end hvis man sidder ved ringsiden.
Man distraheres ikke, som det sker når man er fysisk til stede ved ringen af folk, der kommer hen og skal snakke, eller af hvad der sker udenfor ringen

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest