Hundeejere er rigere, tyndere og sundere

04-10-2022 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har tidligere skrevet om, at hundeejere får mere motion end folk uden hund. Studie viser, at det absolut ikke er den eneste fordel ved at have hund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Studie, der er offentliggjort i det amerikanske videnskabelige tidsskrift Mayo Clinic Proceedings, viser, at fordelene ved at eje en hund næsten er uendelige.

Studiet omfattede 1769 personer i alderen 25-64 år, hvoraf 24,3 procent havde hund, og disse personer er blevet fulgt siden 2013.

Resultaterne af det omfattende studie viser, at hundeejere har lavere blodtryk end ikke-hundeejere. Derudover har de mindre tendens til overvægt, de har en større indkomst, de træner mere, de har mindre risiko for diabetes, og de har en større chance eller risiko for at være kvinder.

Faktisk er der kun et punkt, hvor hundeejerne skiller sig negativt ud fra de, som ikke ejer hund. Der er nemlig flere rygere blandt hundeejerne.

Forskerne bag studiet erkender dog, at der kan være det problem med studiet, at det er rigere og sundere mennesker, der investerer i en hund, og at det derfor ikke er hunden, der gør udslaget, men det er jo mandag, så lad os tage ja-hatten på og slå fast, at det er gavnligt på næsten alle områder at have hund.

 

Læs også

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hvad betyder mest for hundens sundhed?

04-02-2024 13:27, af Anne Cecilie Sohl

Hunde har desværre, ligesom alle os andre, en udløbsdato - og for nogle hunde kan vejen derhen være mindre god. Men nu har et forskerhold fra Arizona State University måske fundet en helt essentiel faktor, når det gælder vores hundes sundhed. 

Millioner til forskning i hunde og andre dyr

25-01-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.

Tre Gode råd: Sådan giver du hunden piller

25-11-2022 10:20, af Astrid Gerd Holtet

Langt de fleste hundeejere oplever at skulle give deres hund medicin i form af piller, på et eller andet tidspunkt i hundens liv. Her får du tre gode råd til hvordan du gør, når medicinen skal gives

Hundeejere: Mange hundeejere har ikke styr på deres hunde

06-05-2019 15:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det kan være lidt af en udfordring at gå en tur med sin hund. Ikke mindst når man møder andre hunde, som ikke kan styres af ejeren

Der er intet i verden som en vuffelivov

17-09-2014 09:16, af Tine Luther
Et rekordstort antal forskellige racer – nemlig hele 265 – kan man få at se i den kommende weekend, hvor over 3.300 hunde fra ind- og udland kæmper om at blive Best in Show ved Dansk Kennel Klubs udstilling i Hillerød. Og hundene kan andet end at se godt ud. Der er officielle konkurrencer i diverse hundesportsgrene, som nok kan få almindelige hundeejere til at glippe med øjnene, når man måske selv har svært ved bare at få hunden til at gå pænt i snor.

Hvem vinder København?

16-09-2015 10:02, af Tine Luther
Ikke færre end 143 forskellige hunderacer kan man se i den kommende weekend, hvor knap 3.400 hunde fra ind- og udland kæmper om at blive ”Københavnsvinder” og ”Best in Show” på Dansk Kennel Klubs udstilling i Hillerød. Samtidig afholdes konkurrencer i flere hundesportsgrene, som kan få almindelige hundeejere til at glippe med øjnene – for når man selv har svært ved bare at få hunden til at gå pænt i snor, kan det synes som de utroligste ting, hundeførerne kan få deres hunde til.

Hundeejere efterspørger hundelegeplads

29-10-2010 14:50, af Anne Kristine Tollestrup
I Ubby ved Kalundborg drømmer hundeejerne om et fristed med mulighed for hundeleg på sikre områder.

Allergi hos hunde

03-05-2014 09:14, af Tine Luther
Pollensæsonen har fået en flyvende start, og en del hundeejere er ikke klar over, at hunde kan være allergiske. De sidste små ti år er diagnoser, der har med allergi og hudproblemer at gøre, fordoblet i Agria Dyreforsikrings skadestatistik. Allergisymptomer kan f.eks. være kløen i ørerne, poter, i lysken, armhuler, ansigt og bagdel.

Ny undersøgelse: de eftertragtede hundeejere

17-02-2017 12:58, af Kasper Larsson
En ny undersøgelse viser, at hundeejere er mere tiltrækkende en katteejere

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.