Hundeejere ønsker god medicin

26-03-2018 14:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nok ikke den mest overraskende overskrift, men læs endelig videre. Fredag skrev vi om, hvordan hundeejere i højere og højere grad går efter dyrlæger, der skaber tryghed og giver ordentlig information om medicin. Samme undersøgelse viser, at hundeejere gør efter god medicin frem for nem og bekvem medicin

Copyright Ridehesten.com
Illustration: Shutterstock

Mange hundeejere vælger at beskytte deres hunde mod lopper og flåter primært for at undgå, at hunden oplever ubehagelige gener og får farlige parasitbårne infektioner såsom Borrelia, men også for at undgå at få lopper og flåter ind huset. På den måde kan hundeejerne også sænke risikoen for selv at få de parasitbårne infektioner.

Det er en af grundene til, at loppe- og flåtmidler blandt de mest brugte medikamenter til hunde. Derfor spiller dyrlægens råd og viden om medicinen en ekstra stor rolle med disse typer. I undersøgelsen fra Boehringer Ingelheim, som vi refererede til i fredags, fremgår det, at effekten og sikkerheden er vigtigere for hundeejerne end, hvor nemt det er at bruge.

Der findes flåt- og loppemidler, hvor man kun behøver tage en enkelt tablet pr. sæson. Disse er ret nye på markedet, og populære hos nogle hundeejere, fordi de er nemme at bruge. Men undersøgelsen fra Boehringer Ingelheim viser, at disse midler måske kan få en ret tung tilværelse, idet hovedparten af hundeejere ikke finder, at det er enkeltheden, der er vigtigst.

9 ud af 10 vægter sikkerheden for deres hund, 8 ud af 10 fokuserer på hvor effektivt midlet er. Til gengæld er det kun 4 ud af 10, der fokuserer på, at medicinen skal være nem at bruge, mens 1 ud af 4 mener, medicinen skal virke i lang tid.

Når dyrlægen udskriver receptpligtig loppe- og flåtmidler er det derfor vigtigt, at han eller hun fortæller hundeejeren om virkningen og eventuelle bivirkninger. For selvom denne type af behandlinger er ren rutine for dyrlægen, så vil hundeejeren gerne tages med på råd og føle, at han eller hun er med til at bestemme, hvilket middel hunden skal have.

Læs også

DKK skærper fokus på dopingregler i hundesport

12-03-2025 15:16, af Cecilie Friis Amstrup

Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter

Tre Gode råd: Sådan giver du hunden piller

25-11-2022 10:20, af Astrid Gerd Holtet

Langt de fleste hundeejere oplever at skulle give deres hund medicin i form af piller, på et eller andet tidspunkt i hundens liv. Her får du tre gode råd til hvordan du gør, når medicinen skal gives

Palshof om nytår: Indret jer efter hunden

02-11-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr  til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde

De vildeste hundenavne

12-05-2020 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hunds navn er ofte uoverskueligt langt, hvilket kan være en udfordring, når man skal skrive en fængende og læsevenlig tekst, men hvilke lange eller sjove navne kender du

Dyrlæger i felten hjælper Grønlands slædehunde

03-03-2025 13:26, af Cecilie Friis Amstrup

Den grønlandske slædehund har i årtusinder været en uundværlig del af den grønlandske kultur, men i dag er racen truet. Projektet QIMMEQHealth arbejder for at studere og forbedre hundenes sundhed samt at sikre dem en fremtid.

Onlinesalg er et problem i hundeverdenen

28-09-2019 11:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse viser store mangler i hundeannoncer på diverse køb og salgssider

Hårfarve tæt på at dræbe hund

29-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der findes hundeejere, som vil gøre alt for at gøre deres hunde ekstra smukke. Nogle går dog et skridt for langt. Det kan Pinellas County Animal Services i Florida bevidne

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

International dyrevelfærdspris til dansk dyrlæge

27-09-2017 13:54, af Dyrlæger uden grænser / pressemeddelelse

I dag får dyrlæge Mogens Hansen, næstformand i Dyrlæger Uden Grænser, den internationale pris Henry Schein Award, der gives for exceptionel gerning indenfor dyrevelfærd, som uddeles ved den internationale anerkendte verdenskongres (WSAVA) for dyrlæger og veterinærsygeplejersker

Overvægtige hunde lever 2,5 år kortere

17-01-2019 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overvægtige hunde kan leve op mod 2,5 år kortere sammenlignet med normalvægtige hunde. Det er resultatet af en ny undersøgelse fra University og Liverpool og Mars Petcares WALTHAM Centre for Pet Nutrition.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Min drøm blev til virkelighed ved VM

04-07-2025 06:30, af Cecilie Friis Amstrup

Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.