Få hunde kommer igennem livet uden i kortere eller længere perioder at skulle have medicin på pilleform, og mange hundeejere oplever, at det kan være en kamp at få medicinen givet rigtigt. Det er dog altafgørende at medicinen håndteres og gives rigtigt, så man kan være sikker på at behandlingen får den ønskede effekt, og så fejldoseringer undgås.
Gode råd til håndtering af hundens medicin:
1. Hold overblikket
For at få den rette effekt af behandlingen, og for at undgå skader ved overdoseringer, er det vigtigt at du sætter dig ind i, hvor meget og hvor ofte, din hund skal have medicinen. Det skal stå angivet på pakningen, og det er vigtigt at du læser og følger angivelserne. Er du i tvivl, bør du altid spørge din dyrlæge.
Det kan være svært at huske, hvorvidt hunden har fået sin medicin, især i husholdninger hvor flere er ansvarlige for at give medicinen. Her kan det være en god ide, med et system, fx et skema, hvor det noteres hver gang medicinen er blevet givet, så alle involverede bevarer overblikket og hermed forhindrer over- eller underdosering.
2. Bland det med mad
Skal hunden have piller, kan det i nogle tilfælde være en udfordring at få hunden til at spise dem. Noget medicin findes i varianter, der smager godt, og det kan lette processen. Du skal dog her, være særlig opmærksom på at holde medicinbeholderen væk fra hunden, da den kan finde på at spise alle pillerne på en gang, hvis de smager tilstrækkeligt godt.
At gemme pillen i en lille smule vådfoder, eller noget andet blødt mad, kan også hjælpe til at få hunden til at sluge pillen. Her skal du dog være opmærksom på, hvorvidt den pågældende medicin må gives i forbindelse med fodring eller ej. Du kan altid spørge din dyrlæge til råds.
3. Hold hundens hovedet og sikr dig at hunden synker
Skal medicin indgives uden mad, kan pillen placeres bagerst på hundens tunge, hvorefter munden lukkes og hovedet holdes let opad indtil hunden laver en tydelig synkebevægelse. Man skal her passe på ikke at blive bidt af hunden.Man kan også købe en særlig pilleindgiver, der hjælper til at placere pillen inde i munden uden at fingrene kommer i klemme.
Er du i tvivl om hvordan du giver din hund medicin, bør du altid søge hjælp hos din dyrlæge.
Løbeklubben DIRTY PAWS inviterer til juleløb ved Silkeborg for alle, som har lyst til at komme ud og være aktive sammen med deres hund. Alle kan være med, da der både er ture for hurtigløberne og for dem, som hellere vil gå.
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Meget af den medicin vi kan købe i håndkøb til os selv, er giftig for vores firbenede venner. Ibuprofen, det aktive stof i nogle hovedpinepiller, er blandt de stoffer, der giver forgiftninger hos hunde.
I dag træder en ny forordning fra EU i kraft. Den betyder blandt andet, at du ikke længere kan få fornyet din medicin til hunden uden et besøg hos dyrlægen
En hollandsk statsborger blev tirsdag afsløret i at forsøge at smugle en kuffert receptpligtige piller ind i Danmark
I disse år er der et stort fokus på problemer med antibiotikaresistens – men hvorfor er det også vigtigt for hundeejere at kende til problemet, og hvilken betydning kan antibiotikaresistens have for hunden?
Kæledyr får os i bedre humør, når vi er triste. Men kæledyr kan også selv blive nedtrykte. Derfor udskriver danske dyrlæger antidepressiv medicin. Men medicin er dog ikke den eneste mulighed for at muntre kæledyret op, forklarer dyrlæge. Ofte er små ændringer i hverdagen nok
Boehringer Ingelheim har undersøgt, hvad der skal til, før hundeejere vælger en ny dyrlæge. Det handler hverken om pris eller åbningstider. Den moderne hundeejer vil først og fremmest have tryghed
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.