Tre Gode råd: Sådan giver du hunden piller

25-11-2022 10:20, af Astrid Gerd Holtet

Langt de fleste hundeejere oplever at skulle give deres hund medicin i form af piller, på et eller andet tidspunkt i hundens liv. Her får du tre gode råd til hvordan du gør, når medicinen skal gives

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Få hunde kommer igennem livet uden i kortere eller længere perioder at skulle have medicin på pilleform, og mange hundeejere oplever, at det kan være en kamp at få medicinen givet rigtigt. Det er dog altafgørende at medicinen håndteres og gives rigtigt, så man kan være sikker på at behandlingen får den ønskede effekt, og så fejldoseringer undgås.

Gode råd til håndtering af hundens medicin:

1. Hold overblikket
For at få den rette effekt af behandlingen, og for at undgå skader ved overdoseringer, er det vigtigt at du sætter dig ind i, hvor meget og hvor ofte, din hund skal have medicinen. Det skal stå angivet på pakningen, og det er vigtigt at du læser og følger angivelserne. Er du i tvivl, bør du altid spørge din dyrlæge.

Det kan være svært at huske, hvorvidt hunden har fået sin medicin, især i husholdninger hvor flere er ansvarlige for at give medicinen. Her kan det være en god ide, med et system, fx et skema, hvor det noteres hver gang medicinen er blevet givet, så alle involverede bevarer overblikket og hermed forhindrer over- eller underdosering.

2. Bland det med mad
Skal hunden have piller, kan det i nogle tilfælde være en udfordring at få hunden til at spise dem. Noget medicin findes i varianter, der smager godt, og det kan lette processen. Du skal dog her, være særlig opmærksom på at holde medicinbeholderen væk fra hunden, da den kan finde på at spise alle pillerne på en gang, hvis de smager tilstrækkeligt godt.

At gemme pillen i en lille smule vådfoder, eller noget andet blødt mad, kan også hjælpe til at få hunden til at sluge pillen. Her skal du dog være opmærksom på, hvorvidt den pågældende medicin må gives i forbindelse med fodring eller ej. Du kan altid spørge din dyrlæge til råds.

3. Hold hundens hovedet og sikr dig at hunden synker
Skal medicin indgives uden mad, kan pillen placeres bagerst på hundens tunge, hvorefter munden lukkes og hovedet holdes let opad indtil hunden laver en tydelig synkebevægelse. Man skal her passe på ikke at blive bidt af hunden.Man kan også købe en særlig pilleindgiver, der hjælper til at placere pillen inde i munden uden at fingrene kommer i klemme.

Er du i tvivl om hvordan du giver din hund medicin, bør du altid søge hjælp hos din dyrlæge.

 

 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Nu dækker Dyrekassen Danmark kæledyr endnu bedre

03-05-2013 13:58, af Tine Luther
Udleveret medicin, arvelige led-og knoglesygedomme, medforsikrede hvalpekuld og genoptræning af katte er blot nogle af de mange nye dækninger, som hunde, katte og deres ejere kan få glæde af, når Dyrekassen Danmark udvider dækningen på sygeforsikringen i maj 2013.

Hollys historie

08-07-2017 10:24, af Anne Ekenberg

I sommeren 2014 år begyndte min dejlige og højtelskede shih tzu kaldet Holly at skrante. Hun hostede, så naturligvis tog jeg hende til dyrlægen. Kennelhoste foreslog jeg selv, da jeg havde kendskab til sygdomme, og symptomerne var de samme. Det er en relativt ufarlig, men irriterende sygdom, når man som jeg har flere hunde, der så alle skal behandles. Så vi kom hjem med medicin, og jeg troede, at alt var godt.

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

18-10-2019 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.

 

Hund fandt 34.500 piller

24-03-2022 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hollandsk statsborger blev tirsdag afsløret i at forsøge at smugle en kuffert receptpligtige piller ind i Danmark

Hold hovedpinepillerne væk fra hunden

28-02-2022 08:24, af Astrid Holtet

Meget af den medicin vi kan købe i håndkøb til os selv, er giftig for vores firbenede venner. Ibuprofen, det aktive stof i nogle hovedpinepiller, er blandt de stoffer, der giver forgiftninger hos hunde.

Hundeejere ønsker god medicin

26-03-2018 14:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nok ikke den mest overraskende overskrift, men læs endelig videre. Fredag skrev vi om, hvordan hundeejere i højere og højere grad går efter dyrlæger, der skaber tryghed og giver ordentlig information om medicin. Samme undersøgelse viser, at hundeejere gør efter god medicin frem for nem og bekvem medicin

Palshof: Problemet er ikke de ekstra besøg

01-02-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Knude Palshof, der er formand for Den Danske Dyrlægeforening, mener ikke, den nye EU-forordning får de store økonomiske konsekvenser for hundeejerne. Men forordningen er stadig problematisk

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.