Palshof om nytår: Indret jer efter hunden

02-11-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr  til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

 

Om to måneder er vi netop kommet ind i det nye år. Hovederne er måske stadig lidt ømme, og himlen forsøger stadig at komme sig efter at være blevet beskudt med alverdens larmende krudtbeholdere.

Nytåret er en af de årstider, som mange hundeejere gruer for. For der findes rigtig mange hunde derude, der bliver angste over bragene fra nytårskrudtet. Derfor skabte det også en del uro rundt omkring, da Hele Familiens Dyrlæge lørdag aften delte et opslag på Facebook, hvor de skrev, at dyrlæger fremover ikke må udlevere nytårsmedicin, som de ellers er vant til.

Det skyldes en nyere EU-forordning, som vi også tidligere har skrevet om på Hunden.dk. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener dog ikke, det er nødvendigt at gå i panik som hundeejer.

Det handler først og fremmest om lægemidlet meprobamat, som man har fundet ud af, virker til hunde med lydangst. Problemet med det middel er, at det kun blev fremstillet en gang om året og at alle dyrlæger skulle søge dispensation for at få lov til at købe midlet. Denne dispensations mulighed er nu indskrænket meget, og Den Danske Dyrlægeforening anbefaler derfor sine medlemmer, at ordinere medicin, der er registreret til brug mod nytårsangst hos hunde og katte.

– Der findes alternativer til meprobamat. Vi anbefaler at man i god tid kontakter sin dyrlæge og får en snak om, hvad der er bedst for den hund eller kat man ejer.

 

Indret dig efter hunden

Hanne Knude Palshof mener også, at de hundeejere, der har lydangste hunde, bør tage ansvar for hundene og indrette sig efter dem.

– Hvis man har en hund, der er bange for fyrværkeri, så bør man tage ansvar for det ved at tage et sted hen, hvor der er roligt i stedet for at forsøge at medicinere sig ud af det, siger hun og fortsætter:

– Man skal simpelthen lave rammer, der passer til hunden, som man gør i alle mulige andre sammenhænge, og på den måde søge at undgå at medicinere sig ud af problemerne.

 

Det er ikke sandsynligt at disse regler fremover bliver lempet, så det er fornuftigt at se på andre løsningsmuligheder end brugen af dispensationskrævende medicin, lyder det fra formanden for Den Danske Dyrlægeforening

 

Læs også

Se billederne: Dyrlæger demonstrerede ved Christiansborg

09-02-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Tirsdag demonstrerede dyrlæger og andre imod den nye EU-forordning. Her er en række billeder fra dagen

S: Sund fornuft ikke trådt ud af kraft

08-02-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

EU’s Veterinærforordning, der trådte i kraft 28. januar, får ikke rosende ord med på vejen af Socialdemokraternes fødevareordfører Anders Kronborg

Dyrlæge: Ny forordning betyder, at vi bryder loven ti gange om dagen

03-02-2022 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Marlene Dickow er en af de dyrlæger, der er meget kritiske over den nye EU-forordning, som næsten gør det umuligt at være dyrlæge i Danmark

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.