Palshof om nytår: Indret jer efter hunden

02-11-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr  til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

 

Om to måneder er vi netop kommet ind i det nye år. Hovederne er måske stadig lidt ømme, og himlen forsøger stadig at komme sig efter at være blevet beskudt med alverdens larmende krudtbeholdere.

Nytåret er en af de årstider, som mange hundeejere gruer for. For der findes rigtig mange hunde derude, der bliver angste over bragene fra nytårskrudtet. Derfor skabte det også en del uro rundt omkring, da Hele Familiens Dyrlæge lørdag aften delte et opslag på Facebook, hvor de skrev, at dyrlæger fremover ikke må udlevere nytårsmedicin, som de ellers er vant til.

Det skyldes en nyere EU-forordning, som vi også tidligere har skrevet om på Hunden.dk. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener dog ikke, det er nødvendigt at gå i panik som hundeejer.

Det handler først og fremmest om lægemidlet meprobamat, som man har fundet ud af, virker til hunde med lydangst. Problemet med det middel er, at det kun blev fremstillet en gang om året og at alle dyrlæger skulle søge dispensation for at få lov til at købe midlet. Denne dispensations mulighed er nu indskrænket meget, og Den Danske Dyrlægeforening anbefaler derfor sine medlemmer, at ordinere medicin, der er registreret til brug mod nytårsangst hos hunde og katte.

– Der findes alternativer til meprobamat. Vi anbefaler at man i god tid kontakter sin dyrlæge og får en snak om, hvad der er bedst for den hund eller kat man ejer.

 

Indret dig efter hunden

Hanne Knude Palshof mener også, at de hundeejere, der har lydangste hunde, bør tage ansvar for hundene og indrette sig efter dem.

– Hvis man har en hund, der er bange for fyrværkeri, så bør man tage ansvar for det ved at tage et sted hen, hvor der er roligt i stedet for at forsøge at medicinere sig ud af det, siger hun og fortsætter:

– Man skal simpelthen lave rammer, der passer til hunden, som man gør i alle mulige andre sammenhænge, og på den måde søge at undgå at medicinere sig ud af problemerne.

 

Det er ikke sandsynligt at disse regler fremover bliver lempet, så det er fornuftigt at se på andre løsningsmuligheder end brugen af dispensationskrævende medicin, lyder det fra formanden for Den Danske Dyrlægeforening

 

Læs også

Se billederne: Dyrlæger demonstrerede ved Christiansborg

09-02-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Tirsdag demonstrerede dyrlæger og andre imod den nye EU-forordning. Her er en række billeder fra dagen

S: Sund fornuft ikke trådt ud af kraft

08-02-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

EU’s Veterinærforordning, der trådte i kraft 28. januar, får ikke rosende ord med på vejen af Socialdemokraternes fødevareordfører Anders Kronborg

Dyrlæge: Ny forordning betyder, at vi bryder loven ti gange om dagen

03-02-2022 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Marlene Dickow er en af de dyrlæger, der er meget kritiske over den nye EU-forordning, som næsten gør det umuligt at være dyrlæge i Danmark

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige