Om to måneder er vi netop kommet ind i det nye år. Hovederne er måske stadig lidt ømme, og himlen forsøger stadig at komme sig efter at være blevet beskudt med alverdens larmende krudtbeholdere.
Nytåret er en af de årstider, som mange hundeejere gruer for. For der findes rigtig mange hunde derude, der bliver angste over bragene fra nytårskrudtet. Derfor skabte det også en del uro rundt omkring, da Hele Familiens Dyrlæge lørdag aften delte et opslag på Facebook, hvor de skrev, at dyrlæger fremover ikke må udlevere nytårsmedicin, som de ellers er vant til.
Det skyldes en nyere EU-forordning, som vi også tidligere har skrevet om på Hunden.dk. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener dog ikke, det er nødvendigt at gå i panik som hundeejer.
Det handler først og fremmest om lægemidlet meprobamat, som man har fundet ud af, virker til hunde med lydangst. Problemet med det middel er, at det kun blev fremstillet en gang om året og at alle dyrlæger skulle søge dispensation for at få lov til at købe midlet. Denne dispensations mulighed er nu indskrænket meget, og Den Danske Dyrlægeforening anbefaler derfor sine medlemmer, at ordinere medicin, der er registreret til brug mod nytårsangst hos hunde og katte.
– Der findes alternativer til meprobamat. Vi anbefaler at man i god tid kontakter sin dyrlæge og får en snak om, hvad der er bedst for den hund eller kat man ejer.
Indret dig efter hunden
Hanne Knude Palshof mener også, at de hundeejere, der har lydangste hunde, bør tage ansvar for hundene og indrette sig efter dem.
– Hvis man har en hund, der er bange for fyrværkeri, så bør man tage ansvar for det ved at tage et sted hen, hvor der er roligt i stedet for at forsøge at medicinere sig ud af det, siger hun og fortsætter:
– Man skal simpelthen lave rammer, der passer til hunden, som man gør i alle mulige andre sammenhænge, og på den måde søge at undgå at medicinere sig ud af problemerne.
Det er ikke sandsynligt at disse regler fremover bliver lempet, så det er fornuftigt at se på andre løsningsmuligheder end brugen af dispensationskrævende medicin, lyder det fra formanden for Den Danske Dyrlægeforening
Tirsdag demonstrerede dyrlæger og andre imod den nye EU-forordning. Her er en række billeder fra dagen
EU’s Veterinærforordning, der trådte i kraft 28. januar, får ikke rosende ord med på vejen af Socialdemokraternes fødevareordfører Anders Kronborg
Marlene Dickow er en af de dyrlæger, der er meget kritiske over den nye EU-forordning, som næsten gør det umuligt at være dyrlæge i Danmark
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.