Hunden.dk har i dag været i kontakt med Anders Kronborg, der er fødevareordfører for Socialdemokratiet. Han fortæller, at han allerede har kontaktet Fødevareministeriet for at undersøge muligheden for at skrue på forordningen, så den lever op til danske standarder.
– Selvom denne forordning nu er trådt i kraft, betyder det ikke, at cirkulæret for almindelig sund fornuft er trådt ud af kraft, og det virker til, at det her er noget, vi skal have kigget en ekstra gang på, siger han.
Ellers har det været svært at komme igennem til politikerne, da deres mailbakker på det nærmeste er blevet lagt ned af vrede medlemmer af kaninværnet.
– Jeg fik 650 enslydende mails i går, fortæller Anders Kronborg til hunden.dk.
På Landbrugsavisen.dk kan man læse, at også Henrik Dahl fra Liberal Alliance og Lise Bech fra Dansk Folkeparti har modtaget utallige mails med samme ordlyd.
– Det er pisseirriterende og fører ikke til nogen form for sympati, skriver Henrik Dahl på Twitter, mens Lise Bech også udtrykker irritation over de mange mails:
– Voldsomt irriterende med langt over 200 enslydende mails. Især fordi de ikke har ulejliget sig med at undersøge at jeg har stillet spørgsmål til ministeren om det, skriver hun på samme medie.
Vi har forsøgt at få en kommentar til selve sagen af de to politikere, men vores henvendelser kan være druknet i de mange kaninmails.
Vi arbejder dog stadig på at få flere kommentarer fra både danske politikere og fra EU, så vi kan få gjort noget ved denne sag, der må siges at være helt hen i vejret.
I eftermiddag demonstrerer landets dyrlæger og mange andre foran Christiansborg for at få endnu mere opmærksomhed på denne sag. Vi følger naturligvis med i udviklingen.
Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde
Tirsdag demonstrerede dyrlæger og andre imod den nye EU-forordning. Her er en række billeder fra dagen
Marlene Dickow er en af de dyrlæger, der er meget kritiske over den nye EU-forordning, som næsten gør det umuligt at være dyrlæge i Danmark
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.