Hunden.dk har i dag været i kontakt med Anders Kronborg, der er fødevareordfører for Socialdemokratiet. Han fortæller, at han allerede har kontaktet Fødevareministeriet for at undersøge muligheden for at skrue på forordningen, så den lever op til danske standarder.
– Selvom denne forordning nu er trådt i kraft, betyder det ikke, at cirkulæret for almindelig sund fornuft er trådt ud af kraft, og det virker til, at det her er noget, vi skal have kigget en ekstra gang på, siger han.
Ellers har det været svært at komme igennem til politikerne, da deres mailbakker på det nærmeste er blevet lagt ned af vrede medlemmer af kaninværnet.
– Jeg fik 650 enslydende mails i går, fortæller Anders Kronborg til hunden.dk.
På Landbrugsavisen.dk kan man læse, at også Henrik Dahl fra Liberal Alliance og Lise Bech fra Dansk Folkeparti har modtaget utallige mails med samme ordlyd.
– Det er pisseirriterende og fører ikke til nogen form for sympati, skriver Henrik Dahl på Twitter, mens Lise Bech også udtrykker irritation over de mange mails:
– Voldsomt irriterende med langt over 200 enslydende mails. Især fordi de ikke har ulejliget sig med at undersøge at jeg har stillet spørgsmål til ministeren om det, skriver hun på samme medie.
Vi har forsøgt at få en kommentar til selve sagen af de to politikere, men vores henvendelser kan være druknet i de mange kaninmails.
Vi arbejder dog stadig på at få flere kommentarer fra både danske politikere og fra EU, så vi kan få gjort noget ved denne sag, der må siges at være helt hen i vejret.
I eftermiddag demonstrerer landets dyrlæger og mange andre foran Christiansborg for at få endnu mere opmærksomhed på denne sag. Vi følger naturligvis med i udviklingen.
Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde
Tirsdag demonstrerede dyrlæger og andre imod den nye EU-forordning. Her er en række billeder fra dagen
Marlene Dickow er en af de dyrlæger, der er meget kritiske over den nye EU-forordning, som næsten gør det umuligt at være dyrlæge i Danmark
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.