Dansk Kennel Klub (DKK) har revideret sine dopingregler for at øge fokus og bevidsthed om problemstillinger i forbindelse med doping i aktiviteter (alle former for prøver, udstillinger, skuer, mentaltest og lignende) arrangeret af DKK eller samarbejdende organisationer i Danmark. Målet er at sikre god dyrevelfærd og et positivt konkurrencemiljø for alle deltagere.
Opdaterede regler og forbudte stoffer
Med de nye regler har DKK udarbejdet en liste over forbudte stoffer, som hunde ikke må være påvirkede af i konkurrencer og prøver. Listen kan findes på DKK’s hjemmeside, hvor man også kan læse om specifikke dispensationer, som DKK’s sundhedsudvalg allerede har taget stilling til.
Dispensationer skal fornyes
En vigtig ændring i de nye regler er, at alle tidligere udstedte dispensationer udløber den 1. marts 2025. Hundeejere, der har en dispensation, skal derfor sørge for at få den fornyet. Det gælder især for hunde, der er i behandling med medicin, som ellers ville være på dopinglisten.
Nogle dispensationsansøgninger vil dog ikke kunne fornyes. For eksempel vil brugen af Librela ikke længere kunne godkendes under de nye regler. Til gengæld vil andre dispensationer kunne genudstedes identisk med tidligere.
Læs mere og søg dispensation
For at sikre at hundeejere og deltagere i hundeaktiviteter er opdaterede på de nye regler, opfordrer DKK alle til at læse mere om dopingreglerne og ansøge om nødvendige dispensationer i god tid.
Mere information samt dopinglisten findes på DKK’s hjemmeside.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
På første dag til international udstilling i Roskilde blev det til endnu en sejr i Store Ring for den engelske pointer, Statesman On Point, som også vandt ved seneste DKK-udstilling på Bornholm.
Årets anden udstillingsdag er i gang, og før vi kan udråbe årets første BIS, har flere tusinde hunde konkurreret om at komme med i Store Ring dagen igennem.
Når Dansk Kennel Klub i maj 2023 byder hundeejere fra hele verden velkommen til European Dog Show, så vil også den internationale dog dancing elite valfarte til Herning for at tage del i festlighederne. Det er nemlig afgjort, at Danmark skal være værtsland for verdensmesterskaberne i dog dancing 2023
Nu er der nyt læsning for alle hundeinteresserede. Forlaget Bellis, med Anne Egede i spidsen præsenterer nu to nye spændende bøger, der kan købes hos Dansk Kennel Klub
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.