Dansk Kennel Klub (DKK) har revideret sine dopingregler for at øge fokus og bevidsthed om problemstillinger i forbindelse med doping i aktiviteter (alle former for prøver, udstillinger, skuer, mentaltest og lignende) arrangeret af DKK eller samarbejdende organisationer i Danmark. Målet er at sikre god dyrevelfærd og et positivt konkurrencemiljø for alle deltagere.
Opdaterede regler og forbudte stoffer
Med de nye regler har DKK udarbejdet en liste over forbudte stoffer, som hunde ikke må være påvirkede af i konkurrencer og prøver. Listen kan findes på DKK’s hjemmeside, hvor man også kan læse om specifikke dispensationer, som DKK’s sundhedsudvalg allerede har taget stilling til.
Dispensationer skal fornyes
En vigtig ændring i de nye regler er, at alle tidligere udstedte dispensationer udløber den 1. marts 2025. Hundeejere, der har en dispensation, skal derfor sørge for at få den fornyet. Det gælder især for hunde, der er i behandling med medicin, som ellers ville være på dopinglisten.
Nogle dispensationsansøgninger vil dog ikke kunne fornyes. For eksempel vil brugen af Librela ikke længere kunne godkendes under de nye regler. Til gengæld vil andre dispensationer kunne genudstedes identisk med tidligere.
Læs mere og søg dispensation
For at sikre at hundeejere og deltagere i hundeaktiviteter er opdaterede på de nye regler, opfordrer DKK alle til at læse mere om dopingreglerne og ansøge om nødvendige dispensationer i god tid.
Mere information samt dopinglisten findes på DKK’s hjemmeside.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Ny bekendtgørelse, der sætter mindstekrav for hundeopdræt i Danmark og skal sikre bedre dyrevelfærd og sundhed for både nuværende og kommende generationer af hunde, er sendt i høring i Folketinget
Den smukke og elegante samojedehund Bullet imponerede dommerne og publikum og sikrede sig sejren i en af årets mest prestigefyldte konkurrencer.
Dansk Kennel Klub tager det meget alvorligt, at der bliver sået tvivl om nogen af deres træneres metoder. DKK opfordrer derfor folk til at sige til, hvis de oplever noget, der ikke er i orden
Vi har kigget lidt i de gamle blade og fundet en artikel fra agilityens spæde ungdom. Kan du gætte årstallet for denne artikel?
Så er der flere dejlige stemningsbilleder fra DKK's internationale udstilling på Bornholm.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller