Fængsler i flere lande benytter sig af programmer, hvor indsatte træner hunde som del af den aktivering de skal igennem under deres tid bag tremmer. Mange af disse programmer udføres i samarbejde med internater, og på den måde kan de indsatte give noget tilbage til samfundet ved at hjælpe dyrevelfærdsorganisationer, hvor ressourcerne ofte er begrænsede – og arbejdet anses som værende en form for samfundstjeneste.
Stort studie undersøger de gavnlige effekter hos de indsatte
Det er dog ikke kun hundene, der har gavn af programmerne. Flere fængsler oplever at de indsatte hjælpes i deres rehabilitering, når de arbejder med hundene. Hvor stor effekten er, er dog ikke helt klart. For at få en bedre forståelse for præcis hvordan og hvor meget de indsatte hjælpes, har et australsk forskerhold derfor lavet en større undersøgelse af de australske fængselsprogrammer.
Større sandsynlighed for god rehabilitering
I Australien findes der treogtyve af denne type programmer fordelt på seks forskellige stater. Forskerholdet bag studiet foretog en undersøgelse af programmerne ved både at snakke med dyrevelfærdsorganisationerne og fængselsinstitutionerne, og resultaterne var tydelige.
De indsatte havde i høj grad gavn af at træne med hundene i programmerne. Blandt fordelene fandt forskerne blandt andet, at de indsatte fik en øget grad af ansvarsfølelse. Derudover forbedrede det deres sociale kompetencer og de opnåede kvalifikationer, der gavnede dem i deres senere jobsøgning. Alt sammen resultater, der øger deres chancer for at få et bedre liv efter deres straf er afsluttet og mindsker deres risiko for at ende tilbage i fængsel igen.
KILDE:
Humby & Barclay. Pawsitive Solutions: An Overview of Prison Dog Programs in Australia. The Prison Journal. Aug., 2018
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Forskning viser, at hundes personlighed ændrer sig meget i løbet af livet. Faktisk spiller hundens ejer en stor rolle i ændringerne
En god måde at etablere kontakt og øge motivationen for samarbejde imellem dig og din hund er at supplere den mere seriøse træning med sjove øvelser
Har man trænet med sin hund, har man måske også oplevet at stå på træningspladsen og vifte med godbidderne, imens hundens fokus er rettet et helt andet sted hen – alt andet virker bare meget mere interessant, end de små runde kiks man har i hånden. Men hvad kan man så gøre?
Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt
Man tager en hund i en tynd line. Så løber man rundt på de dertil udlagte måtte, og til sidst står man stille foran dommeren. Sig mig engang – hvor svært kan det være at udstille sin hund?
Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til to gode tricks med hunden. De kan sagtens øves selvom det er varmt
Hundefitness og Canicross: Hold din hund I form. Sådan præsenterede DogzDK deres opvisning på Store Hestedag, og det skulle vise sig, at hunden kan træne på måder, man ikke lige havde forventet
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?