20 hunde er indtil videre døde af den sygdom, der har ramt Norge. Endnu ved ingen, hvad sygdommen skyldes, men der er dog fremgang at spore.
– Der er umiddelbart ikke meldt om nye dødsfald det sidste døgn, og de hunde vi får ind, ser ud til at respondere godt på behandlingen, fortæller kommunikationsansvarlig for AniCura Norge, Sasja Rygg til hunden.dk.
Hun holder dog fast i, at det stadig er en alvorlig situation, man har i Norge.
– Det er en alvorlig situation, da vi ikke har set så stort et udbrud i mange år, og med cirka 20 dødsfald er det meget alvorligt, fortæller hun og slår fast, at man endnu ikke har fundet årsagen til sygdommen.
Også hos den norske kennelklub ser man fortsat med stor alvor på sygdommen. Som tidligere nævnt er alle hundearrangementer aflyst eller udsat i denne weekend, hvilket er ganske usædvanligt.
– Kennelklubben har aldrig før været ude og anbefale, at man aflyser alle arrangementer, så det er altså en helt særlig situation, siger politisk rådgiver i NKK Kjetil Vataker Johansen.
Når alvoren er skitseret, så er det også vigtigt, at man husker at holde hovedet en smule koldt. For der er endnu ikke noget, der tyder på, at sygdommen skulle være på vej mod Danmark, og har man været i Norge for en måned siden, uden hunden har haft symptomer, behøver man heller ikke være nervøs. Det slår kommunikationschef i AniCura Danmark fast.
– Sygdommen udvikler sig meget hurtigt. Hunden får blodig diarre og opkast, og så går det hurtigt ned ad bakke. Så har ens hund en lille smule diarre, behøver man ikke være nervøs. Det har hunde jo bare nogle gange, lyder det fra Siri Renée Richter Jungersen.
Vi følger naturligvis stadig sagen tæt, men lover, at der også kommer andre nyheder i dag end sygdom i Norge.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Vinterens kolde vejr er ofte opskriften på snot og snue, men det er ikke kun mennesker, som er ekstra udsatte for sygdom den kommende tid. Lige nu hærger den smitsomme hundesygdom, kennelhoste, nemlig flere steder i landet, og derfor er der god grund til at være særlig opmærksom på sin hund, lyder det fra dyrlæge
Veterinærinstituttet i Norge opdaterede i går deres hjemmeside med en oversigt over, hvad vi ved om hundesygdommen. Her får du en oversigt
Syringomyeli er en sygdom, hvor der dannes hulrum i rygmarven, og den er forbundet med udtalt smerte og ubehag for hunden
Arrangementer aflyses eller flyttes for et godt ord, mens spørgsmålene om corona tårner sig op. Her får du en lille guide, hvor du får svar på det meste
En ny flåtart er opdaget i Danmark. Den bringer dårligt nyt til især kæledyrsejere, da et bid fra flåten kan koste kæledyrets liv
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.