20 hunde er indtil videre døde af den sygdom, der har ramt Norge. Endnu ved ingen, hvad sygdommen skyldes, men der er dog fremgang at spore.
– Der er umiddelbart ikke meldt om nye dødsfald det sidste døgn, og de hunde vi får ind, ser ud til at respondere godt på behandlingen, fortæller kommunikationsansvarlig for AniCura Norge, Sasja Rygg til hunden.dk.
Hun holder dog fast i, at det stadig er en alvorlig situation, man har i Norge.
– Det er en alvorlig situation, da vi ikke har set så stort et udbrud i mange år, og med cirka 20 dødsfald er det meget alvorligt, fortæller hun og slår fast, at man endnu ikke har fundet årsagen til sygdommen.
Også hos den norske kennelklub ser man fortsat med stor alvor på sygdommen. Som tidligere nævnt er alle hundearrangementer aflyst eller udsat i denne weekend, hvilket er ganske usædvanligt.
– Kennelklubben har aldrig før været ude og anbefale, at man aflyser alle arrangementer, så det er altså en helt særlig situation, siger politisk rådgiver i NKK Kjetil Vataker Johansen.
Når alvoren er skitseret, så er det også vigtigt, at man husker at holde hovedet en smule koldt. For der er endnu ikke noget, der tyder på, at sygdommen skulle være på vej mod Danmark, og har man været i Norge for en måned siden, uden hunden har haft symptomer, behøver man heller ikke være nervøs. Det slår kommunikationschef i AniCura Danmark fast.
– Sygdommen udvikler sig meget hurtigt. Hunden får blodig diarre og opkast, og så går det hurtigt ned ad bakke. Så har ens hund en lille smule diarre, behøver man ikke være nervøs. Det har hunde jo bare nogle gange, lyder det fra Siri Renée Richter Jungersen.
Vi følger naturligvis stadig sagen tæt, men lover, at der også kommer andre nyheder i dag end sygdom i Norge.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Vom og Hundemat Danmark tilbagekalder alle produkter af TASTE 100% lam, da rutinekontrol i Norge har påvist salmonella i en af råvarerne.
I efteråret 2019 døde 42 hunde med samme usædvanlige sygdomsbillede i Norge. Årsagen er stadig ikke fundet, men der arbejdes fortsat på at opklare udbruddet
Veterinærinstituttet og Mattilsynet anser nu sygdomsudbruddet i fjeldlandet for overstået
Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage
Myastenis gravis er en alvorlig sygdom, hvor signalet mellem nervesystemet og hundens muskulatur forstyrres - det resulterer i udtalt muskelsvaghed
Den danske modeekspert Jim Lyngvild mistede i går sin elskede hund, Ask, der blev aflivet af dyrlægen efter længere tids sygdom
Læbefoldsdermatitis er en betændelse i huden hos hunden – og det kan være ganske generende. Vi ser lidt nærmere på hvad det er, og hvad der kan gøres ved det
Autoimmun hæmolytisk anæmi er en livstruende sygdom, hvor hundens eget immunforsvar angriber hundens røde blodlegemer
Det er ikke det første, man tænker på, når man anskaffer sig en nuttet lille hvalp, men ikke desto mindre oplever to ud af tre nye hvalpeejere, at deres hvalp bliver syg og må forbi dyrlægen i dens første leveår
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet