20 hunde er indtil videre døde af den sygdom, der har ramt Norge. Endnu ved ingen, hvad sygdommen skyldes, men der er dog fremgang at spore.
– Der er umiddelbart ikke meldt om nye dødsfald det sidste døgn, og de hunde vi får ind, ser ud til at respondere godt på behandlingen, fortæller kommunikationsansvarlig for AniCura Norge, Sasja Rygg til hunden.dk.
Hun holder dog fast i, at det stadig er en alvorlig situation, man har i Norge.
– Det er en alvorlig situation, da vi ikke har set så stort et udbrud i mange år, og med cirka 20 dødsfald er det meget alvorligt, fortæller hun og slår fast, at man endnu ikke har fundet årsagen til sygdommen.
Også hos den norske kennelklub ser man fortsat med stor alvor på sygdommen. Som tidligere nævnt er alle hundearrangementer aflyst eller udsat i denne weekend, hvilket er ganske usædvanligt.
– Kennelklubben har aldrig før været ude og anbefale, at man aflyser alle arrangementer, så det er altså en helt særlig situation, siger politisk rådgiver i NKK Kjetil Vataker Johansen.
Når alvoren er skitseret, så er det også vigtigt, at man husker at holde hovedet en smule koldt. For der er endnu ikke noget, der tyder på, at sygdommen skulle være på vej mod Danmark, og har man været i Norge for en måned siden, uden hunden har haft symptomer, behøver man heller ikke være nervøs. Det slår kommunikationschef i AniCura Danmark fast.
– Sygdommen udvikler sig meget hurtigt. Hunden får blodig diarre og opkast, og så går det hurtigt ned ad bakke. Så har ens hund en lille smule diarre, behøver man ikke være nervøs. Det har hunde jo bare nogle gange, lyder det fra Siri Renée Richter Jungersen.
Vi følger naturligvis stadig sagen tæt, men lover, at der også kommer andre nyheder i dag end sygdom i Norge.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Hundens æggestokke kan rammes af kræft – og det kan give hormonforstyrrelser med uregelmæssige løbetider
Tab af muskelmasse, også kaldet muskelatrofi, ses hvis hunden er mindre aktiv end den tidligere har været – men mister hunden muskelfylde kan det også være tegn på sygdom
Thor, der blev kendt som en af Danmarks mest effektive og modige politihunde, har efter en kort sygdom taget sine sidste skridt. Gennem et tæt samarbejde med sin fører Karsten Hav Sørensen har Thor reddet liv, opklaret alvorlige sager og sat et uudsletteligt præg på dansk politihistorie.
Portosystemisk shunt er en leversygdom, der oftest giver problemer hos helt unge hunde
Spondylose kaldes også nogle gange for rygslitage, og ses som pålejring af ekstra knoglevæv uden på rygsøjlen. Mange hund lever med tilstanden hele livet uden at få problemer, mens andre kan udvikle problemer med smerte og halthed. Vi ser lidt nærmere på sygdommen og hvad der gør forskellen
Slingerhed, eller ukoordinerede bevægelser, er et sygdomstegn hos hunde – vi ser på hvilke sygdomme, der kan være årsag til sådanne bevægelsesforstyrrelser
Dansk Kennel Klub har samlet nogle gode råd til dig som opdrætter i denne coronatid
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.