Ingen nye dødsfald

07-09-2019 07:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura i Norge melder om, at der ikke har været nye dødsfald i Norge, men man tager stadig situationen meget alvorligt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

20 hunde er indtil videre døde af den sygdom, der har ramt Norge. Endnu ved ingen, hvad sygdommen skyldes, men der er dog fremgang at spore.

– Der er umiddelbart ikke meldt om nye dødsfald det sidste døgn, og de hunde vi får ind, ser ud til at respondere godt på behandlingen, fortæller kommunikationsansvarlig for AniCura Norge, Sasja Rygg til hunden.dk.

Hun holder dog fast i, at det stadig er en alvorlig situation, man har i Norge.

– Det er en alvorlig situation, da vi ikke har set så stort et udbrud i mange år, og med cirka 20 dødsfald er det meget alvorligt, fortæller hun og slår fast, at man endnu ikke har fundet årsagen til sygdommen.

Også hos den norske kennelklub ser man fortsat med stor alvor på sygdommen. Som tidligere nævnt er alle hundearrangementer aflyst eller udsat i denne weekend, hvilket er ganske usædvanligt.

– Kennelklubben har aldrig før været ude og anbefale, at man aflyser alle arrangementer, så det er altså en helt særlig situation, siger politisk rådgiver i NKK Kjetil Vataker Johansen.

Når alvoren er skitseret, så er det også vigtigt, at man husker at holde hovedet en smule koldt. For der er endnu ikke noget, der tyder på, at sygdommen skulle være på vej mod Danmark, og har man været i Norge for en måned siden, uden hunden har haft symptomer, behøver man heller ikke være nervøs. Det slår kommunikationschef i AniCura Danmark fast.

– Sygdommen udvikler sig meget hurtigt. Hunden får blodig diarre og opkast, og så går det hurtigt ned ad bakke. Så har ens hund en lille smule diarre, behøver man ikke være nervøs. Det har hunde jo bare nogle gange, lyder det fra Siri Renée Richter Jungersen.

Vi følger naturligvis stadig sagen tæt, men lover, at der også kommer andre nyheder i dag end sygdom i Norge.  

 

Læs også

Cavalierklubben i Danmark udtaler sig

31-10-2023 08:03, af Anne Cecilie Sohl

Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel. 

VOM tilbagekalder hundefoder på grund af salmonellafund

03-05-2022 09:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vom og Hundemat Danmark tilbagekalder alle produkter af TASTE 100% lam, da rutinekontrol i Norge har påvist salmonella i en af råvarerne.

Forskningen i norsk sygdom fortsætter

16-12-2021 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I efteråret 2019 døde 42 hunde med samme usædvanlige sygdomsbillede i Norge. Årsagen er stadig ikke fundet, men der arbejdes fortsat på at opklare udbruddet

Von Willebrand’s sygdom – en blødersygdom

10-03-2019 09:02, af Astrid Gerd Holtet

Den arvelige Von Willebrand’s sygdom er en blødersygdom, hvor mangel på et bestemt protein forhindrer blodet i at størkne

Dansk Kennel Klub tager konsekvens af sygdom i Norge

17-09-2019 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag aften meldte DKK ud, at norske hunde ikke kan deltage i den kommende weekends udstilling i Ballerup. Derudover er der taget forholdsregler for at forhindre eventuel smitte

Retina dysplasi – når nethinden ikke udvikles rigtigt

12-07-2018 15:00, af Astrid Holtet

Nethinden, også kaldet retina, udvikles mens hvalpen fortsat er et foster inde i tævens mave. Sker der fejl i denne udvikling, vil det påvirke hunden evne til at se

Vis os dit hjemmebillede

24-03-2020 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er nok at være træt af for tiden. Men glæde smitter mere end corona. Derfor skal vi sprede lidt glæde

Det bekymrer hundeejere sig over

18-05-2013 08:19, af Tine Luther
En svensk undersøgelse viser, at hundeejeres bekymringer for, hvad der kan ske deres hund er urealistiske. Langt flere, end der tilsyneladende er grund til, frygter f.eks. ulykker fremfor sygdom.

Hollys historie

08-07-2017 10:24, af Anne Ekenberg

I sommeren 2014 år begyndte min dejlige og højtelskede shih tzu kaldet Holly at skrante. Hun hostede, så naturligvis tog jeg hende til dyrlægen. Kennelhoste foreslog jeg selv, da jeg havde kendskab til sygdomme, og symptomerne var de samme. Det er en relativt ufarlig, men irriterende sygdom, når man som jeg har flere hunde, der så alle skal behandles. Så vi kom hjem med medicin, og jeg troede, at alt var godt.

Parvo–virus fundet i Skjern

23-12-2013 12:56, af Tine Luther
Efter at en kun 11 måneder gammel hundehvalp var smittet med Parvo-virus, advarer dyrlægerne nu om den farlige sygdom.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.