Når vandet i søerne bliver grønt og grumset, mister vi mennesker lysten til at springe i. Måske kender vi ikke årsagen til, at vandet pludselig ser sådan ud, men det ser ganske enkelt for ulækkert ud til at hoppe i.
Årsagen til, at vandet bliver grønt og grumset er nogle blågrønne alger, der kaldes cyanobakterier. Disse alger gør vandet giftigt, og derfor er det klogt ikke at lege vandhund i den slags vande.
For andre dyr er vand bare vand, og derfor kan en dukkert eller en ordentlig tår over tørsten i en sø med cyanobakterier sagtens friste. I Botswana er der de sidste måneder fundet 330 døde elefanter, hvor dødsårsagen hidtil har været et mysterium, men man har nu fundet ud af, at dødsfaldene skyldes cyanobakterier, efter elefanterne har drukket af vand fra søer med de blågrønne alger. Det skriver dr.dk.
Elefanterne er særligt udsatte, fordi de drikker over 200 liter vand om dagen, og derfor får flere af de giftige alger ind i systemet. Mindre dyr dør ikke af at drikke vandet, da de drikker mindre mængder.
Men hvorfor er cyanobakterier så farlige for hunde?
Hvis en hund tager et bad i en sø med cyanobakterier får den naturligvis vandet på pelsen, og hvis den efterfølgende slikker sig på pelsen, så bliver det farligt for hunden, og hunde kan i værste fald dø af det.
- Så det er vigtigt, at man får vasket sin hund, hvis den tager en tur i søen i efterårsvejret, siger Øjvind Moestrup, der er professor emeritus ved Institut for Biologi ved Københavns Universitet til dr.dk.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
På trods af 27 grader og tung, stillestående luft viste juniorhandlerne ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Vejen stort overskud, ansvar for hundenes velfærd og stærkt samarbejde i ringen.
Søndag stod Tina Andersen i Ring 16 på hundeudstillingen med sin coton de tulear, Havana. Inden hun kom dertil, havde hun oplevet skyggesiden af hundeverdenen – af den værste skuffe
Miriam Søndergaard var hurtig ved tasterne, da næste års VM-dommere i agility blev offentliggjort. Det lykkedes hende nemlig at gafle en af dommerne til konkurrencen i Viborg 13-14. april. Derfor kan de danske udøvere få en forsmag på, hvad der bliver lagt vægt på ved verdensmesterskaberne
Søndag morgen, solen skinner, familien har sovet længe, og nu er det tid til brunch. Marmelade, nutella, smør, ost, juice – alt bliver hevet ud af køleskabet, og endelig bliver den frisklavet kaffe sat på bordet. Du tager en kop og hælder mælk i, og så kommer den velkendte hundesnude og stikker den ned i kaffen.
Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.
Søndag holdt Goldenfællesskabet halloweentræf. 35 hunde mødte op med deres ejere
Elsker du din hund over alt på jorden, så er det måske lige dig P1 leder efter
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.