Når vandet i søerne bliver grønt og grumset, mister vi mennesker lysten til at springe i. Måske kender vi ikke årsagen til, at vandet pludselig ser sådan ud, men det ser ganske enkelt for ulækkert ud til at hoppe i.
Årsagen til, at vandet bliver grønt og grumset er nogle blågrønne alger, der kaldes cyanobakterier. Disse alger gør vandet giftigt, og derfor er det klogt ikke at lege vandhund i den slags vande.
For andre dyr er vand bare vand, og derfor kan en dukkert eller en ordentlig tår over tørsten i en sø med cyanobakterier sagtens friste. I Botswana er der de sidste måneder fundet 330 døde elefanter, hvor dødsårsagen hidtil har været et mysterium, men man har nu fundet ud af, at dødsfaldene skyldes cyanobakterier, efter elefanterne har drukket af vand fra søer med de blågrønne alger. Det skriver dr.dk.
Elefanterne er særligt udsatte, fordi de drikker over 200 liter vand om dagen, og derfor får flere af de giftige alger ind i systemet. Mindre dyr dør ikke af at drikke vandet, da de drikker mindre mængder.
Men hvorfor er cyanobakterier så farlige for hunde?
Hvis en hund tager et bad i en sø med cyanobakterier får den naturligvis vandet på pelsen, og hvis den efterfølgende slikker sig på pelsen, så bliver det farligt for hunden, og hunde kan i værste fald dø af det.
- Så det er vigtigt, at man får vasket sin hund, hvis den tager en tur i søen i efterårsvejret, siger Øjvind Moestrup, der er professor emeritus ved Institut for Biologi ved Københavns Universitet til dr.dk.
Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Syd- og Sønderjyllands Politi har fundet en tæve på Sønderborgvej i Tumbøl i Aabenraa Kommune.
Har du en hund, der ikke er bange for at manøvrere rundt på skrå brædder, så bør du måske kontakte Busbjergspillene
Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser
Sommermånederne er travle måneder for Dyrenes Beskyttelses internater. Derfor søger organisationen venner, der vil give et ekstra bidrag i disse varme måneder
Endnu engang fik vi en masse søde, sjove, dejlige, flotte billeder af jeres skønne hunde. En vinder er valgt
Søndag overrakte Lise Nørgaard sit legat, der uddeles til en person, som i særlig grad har bidraget til at værne om naturen og/eller at fremme kulturen. Med legatet følger 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen giver videre til STH – Servicehunde til handicappede
Det danske hold i Heelwork To Music vandt en flot sølvmedalje ved VM i dogdancing i den runde hal
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.