Når vandet i søerne bliver grønt og grumset, mister vi mennesker lysten til at springe i. Måske kender vi ikke årsagen til, at vandet pludselig ser sådan ud, men det ser ganske enkelt for ulækkert ud til at hoppe i.
Årsagen til, at vandet bliver grønt og grumset er nogle blågrønne alger, der kaldes cyanobakterier. Disse alger gør vandet giftigt, og derfor er det klogt ikke at lege vandhund i den slags vande.
For andre dyr er vand bare vand, og derfor kan en dukkert eller en ordentlig tår over tørsten i en sø med cyanobakterier sagtens friste. I Botswana er der de sidste måneder fundet 330 døde elefanter, hvor dødsårsagen hidtil har været et mysterium, men man har nu fundet ud af, at dødsfaldene skyldes cyanobakterier, efter elefanterne har drukket af vand fra søer med de blågrønne alger. Det skriver dr.dk.
Elefanterne er særligt udsatte, fordi de drikker over 200 liter vand om dagen, og derfor får flere af de giftige alger ind i systemet. Mindre dyr dør ikke af at drikke vandet, da de drikker mindre mængder.
Men hvorfor er cyanobakterier så farlige for hunde?
Hvis en hund tager et bad i en sø med cyanobakterier får den naturligvis vandet på pelsen, og hvis den efterfølgende slikker sig på pelsen, så bliver det farligt for hunden, og hunde kan i værste fald dø af det.
- Så det er vigtigt, at man får vasket sin hund, hvis den tager en tur i søen i efterårsvejret, siger Øjvind Moestrup, der er professor emeritus ved Institut for Biologi ved Københavns Universitet til dr.dk.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
Søndagens første finale i Store Ring var som sædvanlig juniorhandlernes finale, og her fandt den svenske dommer Mikael Nilsson en meget glad vinder
Endnu en flot juniorhandlingkonkurrence er slut, og i dag gik sejren til Naya Kühne Andersen, der vel nærmest er på hjemmebane
På Feldballe Friskole har eleverne den sidste måned lært alt, hvad der er værd at vide om Grønland. Mandag blev afslutningen på det forløb markeret med besøg af ægte hunde og ture i hundeslæde
Så blev det mandag. Men sikke en dejlig weekend, vi havde i Ballerup. Her får du lidt billeder
Udstillingen i Ballerup er en af de udstillinger, som er delt op over to dage. Derfor er det ikke de samme racer, du kan se lørdag og søndag. Her får du et overblik over, hvilke racer du kan se i dag
Søndag kunne vi fortælle, at Lure Coursing på Store Hestedag samme dag var blevet aflyst. Lure Coursing var dog ikke en del af programmet på Store Hestedag
Fra september vil man kunne læse gode hundehistorier fra andre læsere i magasinet HUNDEN. Vi søger stadig gode historier
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse