Derfor spiser hunden græs?

06-04-2023 08:18, af Astrid Gerd Holtet

Snart vokser græsset frem med en vældig fart, og mange hunde kaster sig over de grønne strå. Hunde spiser græs af flere forskellige årsager, og ofte er det ganske problemfrit

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

De fleste hundeejere vil en gang i mellem opleve at deres hund spiser græs, og det kan bekymret og undre mange. Græsspisning er dog en helt normal adfærd hos hunde, og ofte ganske harmløst.

Almindelig græsning

Mange hunde spiser græs en gang imellem, blot fordi de kan, og denne form for græsspisning anses for helt normalt, og er ikke forbundet med problemer hos hunden.

Nogle mener, at græsning kan være tegn på at hunden mangler noget i sit foder, men hunde, der får en velafbalanceret kost, kan også spise græs.  Er man i tvivl om hvorvidt hundens kost dækker dens behov, kan man altid få kosten vurderet af sin dyrlæge, og få tjekket om hunden får alt det den har brug for.

Lidt græs er altså ikke noget man som hundeejer nødvendigvis behøver bekymre sig om, men spiser hunden græs i meget store mængder, kan det i nogle tilfælde give anledning til dårlig mave.  

Græsning og opkast

Hunde kan også spise græs inden de skal kaste op, og det menes at indtag af græs kan fremprovokere hundens opkastrefleks. Det vil altså sige at hunden kan få sig selv til at kaste op, hvis det er nødvendigt.

At hunden en gang imellem spiser græs og kaster op, behøver ikke at give anledning til bekymring. Det kan skyldes at hunden har spist noget, der ikke er hensigtsmæssigt, og når det er kastet op, er problemet nogle gange løst. Opkast kan dog også være tegn på sygdom, og hyppig opkastning eller gentagne opkast forsøg, bør altid give anledning til bekymring, og hunden bør i sådan et tilfælde tjekkes af en dyrlæge.

/Astrid Holtet, dyrlæge

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

BLOG: Rejse til Grækenland og Bosnien-Hercegovina, del 1.

13-11-2020 08:12, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland

DIY – byg et hunde-wc

15-07-2017 12:04, af Anne Ekenberg

Hvis du har have, kender du det sikkert. Man er i færd med at slå græs, og pludselig breder duften af hundeprut sig. Sekunder efter har du trådt i den selv samme prut. Øv også! Heldigvis har mange jo ferie i netop disse dage, så hvorfor ikke bruge noget af den på at bygge et fint WC til hunden i et passende hjørne af haven?

Grækenland vil indføre tvangssterilisation

26-05-2021 09:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I søndags protesterede hundredvis af hundeejere i Athen, fordi et lovforslag om at tvangssterilisere hunde er på vej til afstemning

Stil spørgsmål til Dyreværnet i dag

13-10-2021 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra 14.00 - 15.00 i dag går Dyreværnet live på Facebook og fortæller om deres onlineserie, Langt over grænsen

Nyt fodertilskud til hunde med dårlig mave

09-08-2017 13:52, af Anne Ekenberg

Scanvet har udgivet en ny serie af produkter, som hjælper hunde og katte med uro i maven til at genvinde roen. Diapaste og Diapro PLUS hedder de to produkter, som begge fås hos dyrlægen. Hunden.dk har snakket med dyrlæge Ann Cecilie Larsen fra Scanvet.

Uhyggeligt fund af svensk politi

10-12-2020 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En svensk grænsebetjent har på Facebook fortalt om sin oplevelse med to varevogne forleden. Det er barsk læsning, der bør få alle, som vil købe en billig hund til at tænke sig om igen

Hunde fra hele verden i Vejen

13-06-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden lægger Vejen Idrætscenter græs til endnu en rekordstor hundeudstilling, organiseret af Dansk Kennel Klub. I alt er der tilmeldt 4.857 hunde af og op mod 235 forskellige racer - det er altså en oplagt mulighed for at opleve alverdens hunde i alle størrelser, former, farver og med og uden pels

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.