Har man kastet sin kærlighed på en græsk gadehund eller en forsømt hund fra Rumænien, skal man forberede sig på, at reglerne for import af hunde kan blive ændret fra 1. januar 2019.
Det kan man læse i et nyt lovforslag, som Integrationsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet netop har offentliggjort.
– Vi skal sikre os, at hundene forstår kommandoer på dansk, så vi ikke risikerer, at de ikke kan kaldes tilbage, hvis de løber væk eller angriber et barn på fortovet, lyder det fra en central kilde i Integrationsministeriet.
Ministeriet erkender, at det ligger noget ud over ministeriets normale ansvarsområde at have med hunde at gøre, men da det handler om integration af de udenlandske hunde, træder det gerne til, og deler ud af de erfaringer, det har gjort sig, når det handler om flygtninge og indvandrere.
I Miljø- og Fødevareministeriet glæder man sig over, at forslaget endelig er blevet præsenteret.
– Det er jo klart, at vi skal sikre, at hundene er lige så renlige som de danske hunde. Ellers risikerer vi, at vi får en hel sværm af nye bakterier ind i landet. Disse bakterier kan vi faktisk begrænse til de importerede hunde, hvis vi sikrer os, at de er lige så renlige som de danske hunde, skriver en anonym kilde i en mail til Hunden.dk.
25 spørgsmål og en praktisk øvelse
Der er i lovforslaget lagt op til, at testen, som hundene skal igennem, kommer til at foregå to steder i landet.
Hunden.dk erfarer, at hundeejere på Sjælland kan tage testen i DKK’s lokaler i Solrød, mens jyder og fynboer skal tage til Hobro, hvor Wiegaarden lægger lokaler til den teoretiske test.
Testen kommer til at bestå af 25 spørgsmål, hvor hundeejere blandt andet skal krydse af i ja eller nej på spørgsmålet om, hvorvidt hunden kan forstå simple kommandoer som sit og dæk.
Den teoretiske test kommer i høj grad til at teste ejernes ærlighed, da hunden senere vil blive sendt på træningsbanen, hvor den skal bevise, at den faktisk kan de ting, som hundeejeren har krydset ja til.
Her skal hunden blandt andet kunne kende forskel på det danske og andre flag, ligesom den skal kunne forstå de danske kommandoer og spise en lille bakke leverpostej.
Dumper hunden i nogle af de spørgsmål, som ejeren har erklæret, at den faktisk kan klare, kan det få store konsekvenser.
– Det er jo klart, at hunden ryger tilbage til Grækenland eller Rumænien eller hvor den nu kommer fra. Men da hundeejeren på samme tid bryder en meget dansk værdi ved at lyve, så skal hundeejeren op til en danskhedsprøve, og dumper man, arbejder vi på, at man skal følge hunden til det land, den kommer fra, lyder det fra den centrale kilde i Integrationsministeriet.
Alle, der importerer hunde fra andre lande, vil blive indkaldt til prøverne via e-boks, hvis lovforslaget bliver vedtaget.
En hurtig rundringning viser, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti kommer til at sikre regeringen det flertal, der skal til for at sikre lovforslaget.
Til gengæld er både Enhedslisten og Alternativet dybt forargede, da de mener, dette vil skabe et A- og et B-hold blandt danske hundeejere.
Nordjyllands Politis Dyrevelfærdssektionen vil fremover sigte flere købere af importerede hunde, hvis de ikke har registreret importen af hunden ved Fødevarestyrelsen
I aften sender DR1 Kontant, som i aftenens afsnit handler om illegal hundehandel. I programmet kommer det blandt andet frem, at den illegale handel af importerede hunde i høj grad har overtaget fra hvalpefabrikkerne
Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
I søndags protesterede hundredvis af hundeejere i Athen, fordi et lovforslag om at tvangssterilisere hunde er på vej til afstemning
En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.