Hvor går man hen, når man skal købe hund? Mange brænder fingrene, når de finder en billig hvalp på Den Blå Avis eller Gul og Gratis.
Flere af disse hunde viser sig nemlig at være købt i Østeuropa til en meget billig penge af opdrættere, som ikke har andet for øje end kølige kontanter.
I aften sætter DR’s Kontant fokus på problemet, og efter dagens store fokus på hundenyheder på DR’s hjemmeside at dømme er programmet værd at se.
Til DR’s hjemmeside fortæller direktør for Dyrenes Beskyttelse Britta Riis, at en hund kan købes for 1000 kroner i Østeuropa, hvorefter man kan sælge hunden i Danmark for omkring 6000 kroner.
De ulovlige importer er problematiske, fordi mange af hundene er blevet opdrættet under usle forhold, og kommer til Danmark med diverse sygdomme og skavanker.
Herhjemme har vi tidligere oplevet flere hvalpefabrikker, men ifølge Dyrenes Beskyttelse er de ved at være fortid.
– Tilbage i 2017 så vi nogle meget store sager med hvalpefabrikker i Danmark. Men så store sager har vi ikke set siden, så vi vurderer, at hvalpene i stedet transporteres ind over grænserne. I stedet for at have hvalpefabrikker i Danmark, ligger de nu i Østeuropa, siger Britta Riis til dr.dk og fortsætter:
– Vi har en årlig efterspørgsel på 60.000 hundehvalpe i Danmark alene. På europæisk niveau ligger det på omkring otte millioner, så det er rigtig mange dyr, vi taler om.
Her finder du en guide til at undgå at købe syge hundehvalpe.
Se Kontant på DR1 i aften klokken 21.25, eller se det allerede nu på DRTV.
I dag skulle et par fra Randers i retten anklaget for at have drevet en hvalpefabrik i deres bolig i den kronjyske hovedstad. Men dagens møde er aflyst
Nordjyllands Politis Dyrevelfærdssektionen vil fremover sigte flere købere af importerede hunde, hvis de ikke har registreret importen af hunden ved Fødevarestyrelsen
Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle
Efterladt hund stod ikke til at redde
Da Susanne Olsen fik en blodprop i hjertet, holdt hendes hund hende i live, indtil ambulancen kom
Præsident i Dyrenes Beskyttelse, Per Jensen, har modtaget ridderkorset af Dannebrogordenen
Dyrenes Beskyttelse oplever flere sager med folk, der holder langt flere dyr, end de magter. De er velmenende, men dyrehoarding går ud over dyrene og presser dyreinternaterne
Fødevareministeren afviser over for hunden.dk, at der kan være problemer i at forenkle dyreværnsloven. Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er spændte på at se den nye lov i aktion
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.