Vilde dyr, kæledyr eller landbrugsdyr. Dyrenes Beskyttelse er der for alle dyr, og det kunne foreningen i 2018 i den grad mærke på telefonerne i vagtcentralen 1812. Over 118.000 gange ringede bekymrede borgere til 1812 med sager om dyr i nød, hvilket resulterede i over 70.000 sager. Det er flere sager på et enkelt år, end Dyrenes Beskyttelse nogensinde har registreret før. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
- Danskerne har taget godt imod vagtcentralen 1812, og det glæder mig, for det viser, at folk generelt går rigtigt meget op i dyrs ve og vel, og så giver det os i Dyrenes Beskyttelse en mulighed for at yde rettidig hjælp til dyr,”siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.
Stigningen i antallet af henvendelser skyldes både et mere udbredt kendskab til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812, som foreningen lancerede i 2011, men også den ekstraordinært varme sommer.
-Særligt fra maj til august var der mange opkald, siger Yvonne Johansen.
- Der var mange henvendelser om faunadyr, det vil sige de vilde dyr i naturen. Det skyldtes nok nærmere, at flere danskere brugte den varme sommer til at tage ud i naturen, hvor man opdager dyrene, end at der reelt var flere vilde dyr i nød end normalt, forklarer hun.
Alarmerende stigning i antal af dyreværnssager
Men den varme sommer gav også anledning til alarmerende
mange dyreværnssager, altså sager hvor mennesker har haft ansvaret for, at et dyr er kommet i nød. I alt 4.592 anmeldelser om dyreværnssager modtog Dyrenes Beskyttelse sidste år, hvilket er 23 pct. flere end året før, og det vækker bekymring hos dyreværnsorganisationen.
- Det er en alarmerende stor stigning på så kort tid, og en del af forklaringen kan findes i det varme vejr, som førte til mange henvendelser om kæledyr, heste og landbrugsdyr, der ikke havde adgang til vand og skygge i den bagende hede. Der er desværre ikke lovkrav om skygge til udegående dyr, siger Yvonne Johansen.
Ifølge Yvonne Johansen ser man i Dyrenes Beskyttelse frem til at samarbejde med de kommende specialiserede dyreværnsenheder under politiet, som regeringen og Dansk Folkeparti har bebudet med finansloven for 2019. Enhederne vil have ressourcer til at behandle dyreværnssager, og de personer i politiet, der skal arbejde i dyreværnsenhederne, vil være uddannede i dyrevelfærd og have særligt kendskab til dyreværnsloven, så de kender mulighederne for at gribe ind.
- Vi håber, at det vil betyde en højere prioritering af dyreværnssager, bedre efterforskning og en kortere sagsbehandlingstid til gavn for dyrene, som ellers bliver ladt i stikken i disse sager, siger Yvonne Johansen.
Hvad er en dyreværnssag? Dyreværnssager er sager, hvor mennesker har haft ansvaret for, at et dyr er kommet i nød, og det formodes, at der er tale om en overtrædelse af dyreværnsloven. Det kan for eksempel være en sag om mishandling eller vanrøgt af egne eller andres dyr. Flere er blevet opmærksomme på dyr i nød og melder det til Dyrenes Vagtcentral 1812, viser nye tal.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Efterladt hund stod ikke til at redde
Tre nye specialiserede dyreværnsenheder, skal styrke politiets arbejdet med dyreværnssager. Enhederne skal arbejde på tværs af landets politikredse med alt fra handel, import og vanrøgt af dyr til forebyggelse og monitering af dyreværnsområdet
En hundeejer fra Jammerbugt kommune er nu dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner for at have holdt et større antal hunde under uforsvarlige forhold. Sagen er efterforsket af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed
To personer sidder i dag i Retten i Kolding tiltalt for overtrædelse af Dyreværnsloven
I den hjerteskærende sag om vanrøgt mod 61 hunde i Gjerlev ved Randers er den 71-årige kvinde netop blevet idømt et års betinget fængsel
Et års betinget fængsel og forbud mod at holde dyr i ti år, er umiddelbart en fornuftig dom i sagen om vanrøgt fra Randers, mener Dyrenes Beskyttelse
En 35-årig mand skulle tirsdag for retten, dømt for mishandling af hundehvalpe.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.