Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog sidste mandag en anmeldelse fra Dyrenes Beskyttelse om efterladt hund.
Hunden havde været efterladt alene i to uger på en adresse på Lolland.
Det bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi over for folketidende.dk.
Det var en anonym borger, der kontaktede Dyrenes Beskyttelse.
Den anonyme borger fortalte, at ejeren var bortrejst til Rusland i forbindelse med en begravelse, men at vedkommende efter to uger endnu ikke var vendt tilbage til sin ejendom.
Borgeren bliver på et tidspunkt ringet op af den person, der oprindelig skulle have passet hunden, og spurgt, om han kan kigge til hunden.
Han får at vide, der skulle ligge en nøgle et givent sted, men der lå den ikke. Så bliver borgeren bekymret og kontakter Dyrenes Beskyttelse, som kører ud til adressen.
De banker på døren, men der er ikke tegn på noget liv. De forsøger at få en reaktion fra hunden i over en time, men der sker ikke noget.
Ved at skabe en masse larm, får de endelig en reaktion fra hunden. Herefter forsøger de at få et overblik over hundens tilstand ved at kigge gennem forskellige vinduer.
De vurderer, at hunden ikke er i fare for at dø den pågældende dag, og de beslutter derfor, at give ejeren en dag til at vende tilbage, inden de kontaktet politiet.
Dagen efter konkluderer de, at ejeren ikke havde været der, hvorfor de kontakter politiet.
Efter en halv times tid står der en politipatrulje. De får tilladelse til at bryde ind. De kommer ind via et kældervindue og får åbnet døren op.
Hunden er både aggressiv og utryg.
I huset står skålene med vand og mad helt tomme og på gulvet ligger der knive, en økse og glasflasker, som hunden nemt kunne skade sig på.
Hunden er i dårlig forfatning. Rygraden har en pukkel og munden er fuldstændig ødelagt, efter at den har kæmpet for at komme ud ved at bide sig igennem dørkarme og døre.
Desværre stod hunden ikke til at redde. Den blev senere aflivet.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
En 45-årig mand blev onsdag I Retten i Odense dømt for flere tilfælde af dyremishandling
Trods flere opfordringer har Instagram ikke slettet flere videoer, der indeholder dyremishandling herunder slåskampe mellem hunde
Opgaven var vokset ejeren over hovedet. 12 gravhunde er overdraget til Dyrenes Beskyttelse, hvoraf to hvalpe var i så dårlig forfatning, at de måtte aflives
I den hjerteskærende sag om vanrøgt mod 61 hunde i Gjerlev ved Randers er den 71-årige kvinde netop blevet idømt et års betinget fængsel
En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt
To personer sidder i dag i Retten i Kolding tiltalt for overtrædelse af Dyreværnsloven
Dyrenes Beskyttelse oplever flere sager med folk, der holder langt flere dyr, end de magter. De er velmenende, men dyrehoarding går ud over dyrene og presser dyreinternaterne
Det var mudret, det var vådt og det var hundesjovt. Sådan kan Muddy Dog i Aarhus bedst beskrives
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.