Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog sidste mandag en anmeldelse fra Dyrenes Beskyttelse om efterladt hund.
Hunden havde været efterladt alene i to uger på en adresse på Lolland.
Det bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi over for folketidende.dk.
Det var en anonym borger, der kontaktede Dyrenes Beskyttelse.
Den anonyme borger fortalte, at ejeren var bortrejst til Rusland i forbindelse med en begravelse, men at vedkommende efter to uger endnu ikke var vendt tilbage til sin ejendom.
Borgeren bliver på et tidspunkt ringet op af den person, der oprindelig skulle have passet hunden, og spurgt, om han kan kigge til hunden.
Han får at vide, der skulle ligge en nøgle et givent sted, men der lå den ikke. Så bliver borgeren bekymret og kontakter Dyrenes Beskyttelse, som kører ud til adressen.
De banker på døren, men der er ikke tegn på noget liv. De forsøger at få en reaktion fra hunden i over en time, men der sker ikke noget.
Ved at skabe en masse larm, får de endelig en reaktion fra hunden. Herefter forsøger de at få et overblik over hundens tilstand ved at kigge gennem forskellige vinduer.
De vurderer, at hunden ikke er i fare for at dø den pågældende dag, og de beslutter derfor, at give ejeren en dag til at vende tilbage, inden de kontaktet politiet.
Dagen efter konkluderer de, at ejeren ikke havde været der, hvorfor de kontakter politiet.
Efter en halv times tid står der en politipatrulje. De får tilladelse til at bryde ind. De kommer ind via et kældervindue og får åbnet døren op.
Hunden er både aggressiv og utryg.
I huset står skålene med vand og mad helt tomme og på gulvet ligger der knive, en økse og glasflasker, som hunden nemt kunne skade sig på.
Hunden er i dårlig forfatning. Rygraden har en pukkel og munden er fuldstændig ødelagt, efter at den har kæmpet for at komme ud ved at bide sig igennem dørkarme og døre.
Desværre stod hunden ikke til at redde. Den blev senere aflivet.
I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu.
En 35-årig mand skulle tirsdag for retten, dømt for mishandling af hundehvalpe.
I dag blev dommen stadfæstet og ejeren af schæfferblandingen Liv dømt 60 dages ubetinget fængsel for mishandling af hunden.
Julen står for døren, og det kan være fristende at give en man holder af et blødt og sødt kæledyr. Men det skal man holde sig fra, mener Dyrenes Beskyttelse. Læs her hvorfor
Sommeren er højsæson for efterladte dyr. Nu kan du hjælpe Dyrenes Beskyttelse med at hjælpe de mange efterladte dyr
Et års betinget fængsel og forbud mod at holde dyr i ti år, er umiddelbart en fornuftig dom i sagen om vanrøgt fra Randers, mener Dyrenes Beskyttelse
Da en ældre mand lå for døden, og nægtede at forlade sine dyr, trådte kredsformand for Dyrenes Beskyttelse til og hjalp den aldrende mand og hans dyr
Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen
2 ud af 3 mener ifølge ny undersøgelse, at der bør fyres mindre fyrværkeri af til nytår. Dyrenes Beskyttelse foreslår, at salgs- og affyringsperioden begrænses af hensyn til både dyr og miljø
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.