Dyr vækker særlige følelser i os mennesker. Derfor er vi også villige til at tage de ekstra skridt for at hjælpe, når et dyr er i nød. Det vidner denne historie fra Dyrenes Beskyttelse om.
Onsdag d. 30. januar var en lykkelig dag. Bella havde endelig fundet en familie, der ville give hende al den kærlighed, hun fortjente. Hun blev adopteret fra Roskilde Internat, men allerede kort tid efter, fandt hun et smuthul til at slippe ud af hænderne på sin nye ejere.
Bella har en baggrund som gadehund, og derfor kom det ikke bag på personalet på internatet, at hun var fræk nok til at stikke af:
– Da vi havde hende i vores varetægt, oplevede vi også, at hun havde selektiv hørelse. Det vil sige, at hvis der skete for meget festligt omkring hende, så hverken ville eller kunne hun høre noget, fortæller Mie Munck, hundeansvarlig på Roskilde Internat.
Til gengæld mener Mie, at det er Bellas erfaring fra gaden, der har hjulpet hende til at overleve så mange dage på egen fod i naturen:
– Jeg ville så gerne vide, hvordan hun har klaret sig alene. Hvad har hun spist? Hvor har hun fundet tryghed til at hvile sig? Jeg ville give meget for optagelser fra et Go Pro kamera fra de otte dage, griner Mie Munck.
Roskilde Internat efterlyste Bella på deres Facebook side torsdag d. 31. januar, og posten blev delt mere end 4000 gange. Interessen for at finde Bella blev spredt ud til kommuner som Hedehusene, Fløng, Sengeløse, Roskilde og Taastrup, hvor bekymrede borgere frivilligt dedikerede deres tid på at lede efter Bella. Det rørte personalet på internatet:
– Vi er enormt overvældet over, at så mange mennesker ville bruge deres tid på at lede efter Bella. Nogen tog endda fri fra arbejde. Uden det gode samarbejde med dem, havde vi nok stadig ledt efter Bella, siger Mie Munck.
Nu er Bella tilbage på Roskilde Internat, men det kan godt mærkes på hende, at hun har været på fri fod i otte dage. Hendes adfærd har ændret sig til, at hun lystrer mindre og i det hele taget er blevet mere fræk, fortæller Mie:
– Bella bor hos mig, så jeg kan arbejde intenst med hende. Især indkald har vi trænet meget, siden hun kom tilbage, og først nu er hun begyndt at komme, når jeg kalder, afslutter Mie.
Dyrenes Beskyttelse vil gerne takke alle de mange frivillige, der har hjulpet Roskilde Internat med at spore Bella.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Hunden.dk har været i kontakt med det ukrainske internat, Priiut Best Friends, der ligger ved Kiev. Her fortæller de om kaotiske tilstande og en stigende nervøsitet for deres hundes velbefindende
Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år
Det er absolut ikke ufarligt at levere hundefoder til ukrainske internater. Ifølge mediet TMZ er en ukrainsk kvinde blevet skudt og dræbt, da hun ville levere foder til et internat tæt på Kyiv
I fredags skrev vi om et internat i Ukraine, der manglede foder til deres dyr. Nu vil danske Jonathan Beck køre ned med en bilfuld foder
Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.