Efter i flere år at have frygtet Roskilde Festivalen kan medarbejderne på Roskilde Dyreinternat i år endelig juble. Der er nemlig blevet lyttet til deres bønner om flere vagter og en stillezone tæt på internatets skrøbelige dyr.
– Det er virkelig befriende. Vi har hegn hele vejen rundt og politiet kører hele tiden patrulje herude. Der er ikke høj musik, og hvis der endelig opstår problemer, kontakter vi politiet, og så står de her i løbet af to sekunder, jubler Mie Munck, der er hundeansvarlig på internatet.
Sidste år havde piben en noget anden lyd. Her var der kolossale problemer for internatet i løbet af Roskilde Festivalen, og sådan har det faktisk været i en del år.
– Sidste år var dråben for os. Hundene var bange og stod og rystede, men der blev ikke gjort noget fra vagternes side. Derfor var det os selv, der måtte skride til handling, hver gang nogen forsøgte at klatre ind til hundene eller smed affald herind, siger hun og fortsætte:
– Jeg har været her i otte år, og i år er første år, vi har en festival, vi ikke kan høre.
På det musikramte dyreinternat har man også været bedre forberedt på de udfordringer festivalen kan byde på, end man plejer.
– Vi kan jo naturligvis ikke styre, hvor mange hunde, der kommer til os. Men vi har sørget for, at der ikke er fyldt op i år, og de hunde, der har tydelige problemer med støj, er kommet i pleje hjemme hos mig, mens festivalen står på, lyder det fra Mie Munck, der endda har kunnet nyde denne onsdag morgen ekstra meget.
– Det er jo ikke så godt vejr, og det nyder vi, fordi så er der ingen, der bader nede i søen. Det betyder, at jeg kan gå tur med hundene dernede, og det har jeg også gjort i dag, siger hun og roser Roskilde Festivalen for deres måde at tage hensyn til internatet på i år.
– Roskilde Festival har tydeligvis taget vores kritik til sig i år, og det er vi rigtig glade for. Det hele er bare mere positivt, og vigtigst af alt, så er det meget bedre for dyrene.
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
Dagens kommunalvalg er også et valg om dyrevelfærd. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse, som viser, at hver tredje vælger er tilbøjelig til at stemme dyrevenligt til kommunalvalget
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hjemløsedyrlægerne hjælper de hjemløses hunde i København. Et frivilligt arbejde hvor de møder en masse sunde hunde og taknemlige hundeejere
Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder
Dyrenes Beskyttelse fraråder hvert år, at hunde efterlades i biler om sommeren, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt. Det kan dog have fatale konsekvenser
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.