Efter i flere år at have frygtet Roskilde Festivalen kan medarbejderne på Roskilde Dyreinternat i år endelig juble. Der er nemlig blevet lyttet til deres bønner om flere vagter og en stillezone tæt på internatets skrøbelige dyr.
– Det er virkelig befriende. Vi har hegn hele vejen rundt og politiet kører hele tiden patrulje herude. Der er ikke høj musik, og hvis der endelig opstår problemer, kontakter vi politiet, og så står de her i løbet af to sekunder, jubler Mie Munck, der er hundeansvarlig på internatet.
Sidste år havde piben en noget anden lyd. Her var der kolossale problemer for internatet i løbet af Roskilde Festivalen, og sådan har det faktisk været i en del år.
– Sidste år var dråben for os. Hundene var bange og stod og rystede, men der blev ikke gjort noget fra vagternes side. Derfor var det os selv, der måtte skride til handling, hver gang nogen forsøgte at klatre ind til hundene eller smed affald herind, siger hun og fortsætte:
– Jeg har været her i otte år, og i år er første år, vi har en festival, vi ikke kan høre.
På det musikramte dyreinternat har man også været bedre forberedt på de udfordringer festivalen kan byde på, end man plejer.
– Vi kan jo naturligvis ikke styre, hvor mange hunde, der kommer til os. Men vi har sørget for, at der ikke er fyldt op i år, og de hunde, der har tydelige problemer med støj, er kommet i pleje hjemme hos mig, mens festivalen står på, lyder det fra Mie Munck, der endda har kunnet nyde denne onsdag morgen ekstra meget.
– Det er jo ikke så godt vejr, og det nyder vi, fordi så er der ingen, der bader nede i søen. Det betyder, at jeg kan gå tur med hundene dernede, og det har jeg også gjort i dag, siger hun og roser Roskilde Festivalen for deres måde at tage hensyn til internatet på i år.
– Roskilde Festival har tydeligvis taget vores kritik til sig i år, og det er vi rigtig glade for. Det hele er bare mere positivt, og vigtigst af alt, så er det meget bedre for dyrene.
Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis er netop blevet valgt som bestyrelsesformand for den internationale organisation World Federation for Animals. Her skal hun stå i spidsen for dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden, der sammen taler dyrenes sag på internationalt FN-niveau
Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne
Hunden.dk har været i kontakt med det ukrainske internat, Priiut Best Friends, der ligger ved Kiev. Her fortæller de om kaotiske tilstande og en stigende nervøsitet for deres hundes velbefindende
Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen. Det viser en ny undersøgelse udført af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse har offentliggjort deres tal for 2020, og der er ny rekord i antallet af dyr, de har taget sig af. Dog faldt antallet af hunde, hvilket coronaen nok skal have skylden for
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.