To år tog det at behandle sagen ved domstolene, og det fik betydning for vidneudsagnene. Hunden.dk bringer her en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse:
__________
Efter mere end to år, er der endelig faldet dom i sagen: Ingen bøde, frakendelse af retten til at holde hunde i 3 år og en betinget fængseldom på 30 dage. Dømte må stadig holde andre dyr privat. Anklageren havde krævet fængselsstraf.
“Det er fuldstændig grotesk og uacceptabelt, at hun ikke er frakendt retten til at holde dyr i enhver forstand og at forbuddet mod at holde hunde ikke er gjort permanent,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.
UACCEPTABEL SAGSBEHANDLINGSTID
“Over to år er helt enkelt en uacceptabelt lang sagsbehandlingstid. Især når det gælder hvalpefabrikker, hvor bagmændene i mellemtiden frit kan avle videre og fortsætte opdræt under samme dårlige kår,” siger Britta Riis.
Desuden har den lange sagsbehandlingstid betydet, at vidnerne har haft svært ved at huske detaljer fra sagen. Det er kommet den anklagede til gode.
Britta Riis peger på politiets og anklagemyndighedernes prioriteringer som forklaring på den lange og utilfredsstillende sagsbehandling.
“Når vi som organisation har sørget for at levere alt det nødvendige bevismateriale for hundenes forfærdelige levevilkår og tilstand, er sagen ude af vores hænder. Her er det politiet og anklagemyndighederne, der tager over og har til opgave at følge sagen til dørs. Vi oplever en generel nedprioritering af dyreværnssager og ser gang på gang kritisable behandlingstider, hvor sager syltes eller udskydes som i tilfældet her”.
BRUG FOR DYREPOLITI OG FLERE RESSOURCER
Britta Riis peger på et dyrepoliti som en løsning. Hun efterlyser dedikerede ressourcer, så sager om hvalpefabrikker og anden vanrøgt af dyr ikke ryger ned mellem to stole.
“Der er stadig et åbenlyst behov for uddannede og dedikerede politifolk, som kan forfølge sager som disse. Selvom politiet har mange opgaver, bør vanrøgtede dyr ikke nedprioriteres. Vi har et kollektivt ansvar for at sikre, at dyremishandling aldrig kan betale sig og altid straffes efter gældende lovgivning,” siger Britta Riis.
I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu.
Nogle gange bliver man bare chokeret over menneskers mangel på empati. Her er et eksempel på ufattelig mishandling af en hund i USA
En uhyggelig sag om hundemishandling hærger netop nu England. En kvinde på 28 efterlod sin hund alene uden mad eller vand. Hunden Yolo døde en rædselsfuld død
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.