Neurocenter får pris for terapihunde

18-11-2019 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse har netop uddelt deres årlige priser, og Hammel Neurocenter vandt som Årets Brobygger for deres store brug af terapihunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

 

De kan andet end at sende fiktive okser på cykler i den jyske by Hammel. På byens neurocenter modtages der patienter med forskellige neurologiske sygdomme eller skader.

At behandle den type patienter kræver nogle gange, at man tænker nyt og anderledes, og det gjorde Hammel Neurocenter tilbage i 2014.

Her startede de nemlig med at bruge terapihunde til deres patienter. Og her fem år senere har de modtaget prisen som Årets Brobygger af Dyrenes Beskyttelse.

– Årets Brobygger nomineres hvert år til en kandidat, der fremmer forståelsen for, eller udbredelsen af, den positive effekt, dyr kan have for mennesker. Derfor er vi rigtig glade for, at prisen er gået til Hammel Neurocenter, siger Britta Riis, Direktør i Dyrenes Beskyttelse.

På neurocentret er man naturligvis også glad for prisen.

– Der er altid et træningsformål med at komme her, men hundenes tilstedeværelse kan give en glæde og et pusterum for mange af patienterne, siger ergoterapeut Inge Himmelstrup Hansen, Hammel Neurocenter.

Udover Årets Brobygger har Dyrenes Beskyttelse også kåret Årets Dyreven og Årets Frontløber.

Årets Dyreven blev dyrlæge Inga Stamphøj fra Lolland. Udnævnelsen begrundes med, at hun er en dyrlæge, der går ind i arbejdet med hjertet, og altid har et smil på læben.

”Inga er en helt. Hun er sådan et menneske, der virkelig brænder for sit fag, og det skinner tydeligt igennem i hendes arbejde. Selvom klokken er 22 en søndag aften, er Inga klar til at hjælpe, og hun har endda et smil på læben,” skriver de frivillige kredsformænd i Dyrenes Beskyttelse, område Storstrøm, der har indstillet hende

Årets Frontløber blev Naturli’, der med sin over 30 år lange indsats har været med til at ændre danskernes madvaner og gøre det dyrevenlige alternativ mere tilgængeligt.

Vi siger stort tillykke til alle vinderne

Info

Årets Dyreven

Dyrenes Beskyttelse har siden 1960 uddelt priser til de mennesker, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene.

Hvert år nominerer Dyrenes Beskyttelse en række personer, til de tre forskellige priser Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber. Herefter stemmer danskerne på deres favorit, og der findes tre vindere ud fra danskernes stemmer.
Hædersprisen, Årets Dyreven, vælges mellem de tre vindere. Denne pris vælges af Dyrenes Beskyttelses bestyrelse.
Hædersprisen for Årets Dyreven 2019 går til Inga Stamphøj, Dyrlæge.

Prisen for Årets Helt 2019 går til Inga Stamphøj, Dyrlæge.
Prisen for Årets Brobygger 2019 går til Hammel Neurocenter.
Prisen for Årets Frontløber 2019 går til Naturli’.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.