For mange voldsudsatte kvinder er kæledyr ofte en stopklods for, at de og deres børn kan bryde fri af volden. Kvinderne har ofte ikke mulighed for at få deres kæledyr med, og de frygter for, hvad der kan ske med dyrene, når de efterlades hos en voldsudøver.
Samarbejdet mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse skal sikre, at kæledyrene ikke efterlades i hjemmet med risiko for, at de bliver udsat for mishandling. Samtidig bidrager projektet til, at flere kvinder kan forlade en voldelig partner og søge hjælp og beskyttelse på et krisecenter ved at få akut nødpasning af deres kæledyr, når de kommer på krisecenter.
– Det kan være et stort skridt at forlade en voldelig partner og søge hjælp og beskyttelse på et krisecenter. En væsentlig barriere for at tage skridtet kan ofte være, at familiens kæledyr ikke kan komme med. Når kvinden og hendes børn ved, at deres kæledyr er i sikkerhed, kan de bedre koncentrere sig om opholdet på krisecenteret, og den proces det er at blive fri af volden, siger Laura Kirch Kirkegaard, der er direktør i LOKK.
Samarbejde hjælper både mennesker og dyr
Siden 2018 har LOKK og Dyrenes Beskyttelse haft et samarbejde omkring projektet ’Kæledyr i nødpasning’. I projektet tilbyder Dyrenes Beskyttelses internater akut ophold til kæledyr, når kvinder søger hjælp og beskyttelse på et krisecenter. Akutopholdet kan vare i op til 14 dage, mens der blev fundet en mere langsigtet løsning med omtanke på det enkelte kæledyrs behov.
– Det kan være altafgørende at få sit kæledyr med sig ud af hjemmet. For mange kvinder og børn er deres dyr et ligebyrdigt familiemedlem, og derfor efterlader de dem ikke med en voldelig partner. Når man ved, at ens dyr er i gode hænder, får mange kvinder den ro de har brug for, til at starte deres liv forfra og arbejde mod en fremtid uden vold, og det hjælper både dyr og mennesker i sidste ende, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse hjælper med akut nødpasning, aktivering og, om nødvendigt, dyrlægehjælp. Hvis det er nødvendigt, er der også mulighed for at Dyrenes Beskyttelse henter dyrene og sikrer, at de kommer godt frem til dyreinternatet.
Flere kvinder kommer på krisecenter
I Danmark har ca. 880.000 familier et eller flere kæledyr. Antallet af kvinder og børn, som søger beskyttelse på krisecenter er steget støt over de seneste 5 år. Sidste år kom knapt 3.000.
Sommervarmen ligger over Danmark og uanset hvilket kæledyr du har, er det vigtigt at tage ekstra hensyn når temperaturen stiger. Alt lige fra skygge til et badebassin kan hjælpe dyrene med at holde de høje temperaturer ud
Det er ingen hemmelighed, at danskerne har en stor kærlighed til hunde. Faktisk kan man finde en hund i hver 4.-5. danske husstand, hvilket gør dem til et af de mest foretrukne kæledyr i landet. Og mens en hund kan være en kilde til mange glade og hyggelige stunder, kan hverdagen blive udfordrende både for hund og ejer, hvis ikke man vælger race med omhu
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Det var mudret, det var vådt og det var hundesjovt. Sådan kan Muddy Dog i Aarhus bedst beskrives
Det er nu muligt at gå til dyrlægen digitalt ved hjælp af en ny app udviklet af AniCura. Appen giver kæledyrsejere mulighed for at møde dyrlægen hjemmefra via mobilen og skal blandt andet være med til at gøre dyrlægebesøg mere fleksible og tilgængelige – også på den anden side af coronakrisen
Endelig er de her – skønhedsprodukterne fra AniCura, som gør dit kæledyr endnu mere uimodståeligt
En undersøgelse viser, at danskere er det folkefærd, som har haft størst glæde af at vokse op med et kæledyr sammenlignet med befolkninger i seks andre lande. Her giver Agria Dyreforsikring forældre fem gode grunde til at lade deres børn vokse op med et firbenet familiemedlem
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?