Nu skal en 42-årig kvinde og en 48-årig mand, der er tiltalt for dyremishandling endelig for retten godt to år efter, deres udmarvede og belortede hunde kom til Dyrenes Beskyttelse.
Det var i 2016 organisationen gjorde det uhyggelige fund i et sommerhus i Nordsjælland. Her fandt de 15 voksne og 10 labradorhvalpe, som manglede mad og vand. Til gengæld havde hundene orm, og deres pels var klistret ind i afføring og tis.
Fire af de voksne hunde blev senere aflivet, da de ikke havde udsigt til et værdigt liv.
En række af anklager
De 10 brune hvalpe, fem tæver og fem hanner, blev født 30. september 2016, men hvalpene fik hverken nok foder eller vand gennem mere end en måned, siger tiltalen.
Andre forhold i tiltalen handler om, at alle hundene blev holdt indelukket på begrænset plads uden tilstrækkelig socialisering med mennesker, uden mulighed for at få opfyldt basale behov som at stille sult og tørst.
Hygiejnen var også groft uforsvarlig, lyder tiltalen. Hundene havde ingen adgang til rene hvilesteder, da der lå afføring, urin og indtørret urin over alt i deres opholdsrum.
Den tiltalte 48-årige mand er også tiltalt for dokumentfalsk, personelfalsk og bedrageri, fordi det 2. februar 2017 lykkedes ham at få udleveret to af de internerede hunde 'Foxy' og 'Ronaldo' fra internatet i Roskilde.
Den 48-årige udgav sig for at være en anden person, der skulle adoptere hundene og viste et sygesikringsbevis tilhørende denne person - og han skrev falsk under på en formidlingskontrakt i personens navn. Politiet fik dog 'Foxy' og 'Ronaldo' hjem igen til internatet.
Parret er også tiltalt efter hundeloven ved ikke at have mærket og registreret 13 af de 15 hunde, hvoraf ingen havde den lovpligtige ansvarsforsikring.
Du kan læse mere om sagen hos Dyrenes Beskyttelse
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne
Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder
I fredags skrev vi om et internat i Ukraine, der manglede foder til deres dyr. Nu vil danske Jonathan Beck køre ned med en bilfuld foder
Dyr kan bo på internat i op til et år, fordi ejer er fængslet og ikke vil overdrage dyret. DF vil se på loven
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund