Nu skal en 42-årig kvinde og en 48-årig mand, der er tiltalt for dyremishandling endelig for retten godt to år efter, deres udmarvede og belortede hunde kom til Dyrenes Beskyttelse.
Det var i 2016 organisationen gjorde det uhyggelige fund i et sommerhus i Nordsjælland. Her fandt de 15 voksne og 10 labradorhvalpe, som manglede mad og vand. Til gengæld havde hundene orm, og deres pels var klistret ind i afføring og tis.
Fire af de voksne hunde blev senere aflivet, da de ikke havde udsigt til et værdigt liv.
En række af anklager
De 10 brune hvalpe, fem tæver og fem hanner, blev født 30. september 2016, men hvalpene fik hverken nok foder eller vand gennem mere end en måned, siger tiltalen.
Andre forhold i tiltalen handler om, at alle hundene blev holdt indelukket på begrænset plads uden tilstrækkelig socialisering med mennesker, uden mulighed for at få opfyldt basale behov som at stille sult og tørst.
Hygiejnen var også groft uforsvarlig, lyder tiltalen. Hundene havde ingen adgang til rene hvilesteder, da der lå afføring, urin og indtørret urin over alt i deres opholdsrum.
Den tiltalte 48-årige mand er også tiltalt for dokumentfalsk, personelfalsk og bedrageri, fordi det 2. februar 2017 lykkedes ham at få udleveret to af de internerede hunde 'Foxy' og 'Ronaldo' fra internatet i Roskilde.
Den 48-årige udgav sig for at være en anden person, der skulle adoptere hundene og viste et sygesikringsbevis tilhørende denne person - og han skrev falsk under på en formidlingskontrakt i personens navn. Politiet fik dog 'Foxy' og 'Ronaldo' hjem igen til internatet.
Parret er også tiltalt efter hundeloven ved ikke at have mærket og registreret 13 af de 15 hunde, hvoraf ingen havde den lovpligtige ansvarsforsikring.
Du kan læse mere om sagen hos Dyrenes Beskyttelse
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Dyrenes Beskyttelse oplever flere sager med folk, der holder langt flere dyr, end de magter. De er velmenende, men dyrehoarding går ud over dyrene og presser dyreinternaterne
Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets
Hvad gør man, når en kraftig orkan brager ind over den ø, man bor på? Chella Phillips fra Bahamas valgte at redde 97 hunde fra orkanen
Kort tid efter at Bella blev adopteret til en kærlig familie, løb hun væk. I otte dage var hun forsvundet, og flere hundrede borgere på tværs af kommuner i Region Sjælland samarbejdede om at få hende hjem igen. Det lykkedes, og nu er Bella tilbage på Roskilde Internat
Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.