At være internathund kan være en stor omvæltning. Derfor gør personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus en kæmpe indsats for at give hundene både mental og fysisk træning, der hjælper dem videre til et nyt hjem.
– Mange af hundene, der kommer her, har aldrig lært at styre deres impulser, forklarer hundeadfærdsinstruktør Emilie Centio Jönsson og tilføjer: – Derfor arbejder vi meget med impulskontrol, både når de skal have mad, have legetøj eller skal en tur i internatets park.
Individuelle træningsplaner for hver hund
I internatets hundeafdeling hænger der en stor tavle med informationer om alle hundene, inklusive en handlingsplan for hver enkelt. Der findes nemlig ikke én standardløsning, så træningen tilpasses altid den enkelte hunds behov.
En af de mest effektive træningsformer er Nose Work, hvor hundene lærer at bruge deres næse til at finde dufte. Træningen foregår både i den store park og på internatets lager, kaldet ”loppen”.
– Nose Work er fantastisk, fordi det både aktiverer deres hjerner og giver hundene en følelse af succes, fortæller Emilie og uddyber: – Når de finder frem til duften eller godbidden, bliver de virkelig stolte af sig selv og får en ’jeg kan godt’-følelse.
Socialisering og miljøtræning
For nogle hunde handler træningen ikke om at lære nye tricks, men om at overvinde frygt. Når en hund er meget nervøs, starter socialiseringen forsigtigt. Hvis den er utryg ved andre hunde, introduceres den langsomt for en rolig hund på afstand.
En af de hunde, internatet tidligere har arbejdet med, var Cuba. Han var nervøs omkring andre hunde og havde udfordringer med impulskontrol i forhold til biler og cyklister. Med tålmodig træning lærte Cuba at håndtere sine udfordringer og fik opbygget selvtillid, hvilket resulterede i, at han blev adopteret ud til en skøn familie.
Et dedikeret team gør forskellen
Hundeteamet på internatet består af fire hundeadfærdsinstruktører, to veterinærsygeplejersker, en dyrepasser og souschefen. Hver dag er mindst tre fra teamet på arbejde, hvor de gennemgår dagen og planlægger den bedste træning for hundene.
– Det er hårdt arbejde, men det er det hele værd, når vi ser en hund udvikle sig og få et nyt hjem, siger Emilie. – Når en hund lærer at stole på mennesker igen, ved vi, at vi har gjort en forskel.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
Hvad gør man, når en kraftig orkan brager ind over den ø, man bor på? Chella Phillips fra Bahamas valgte at redde 97 hunde fra orkanen
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Internatleder på Fyns Internat, Lene Frahm, oplever, at flere og flere har en mening om, hvilke dyr internatet skal hjælpe
Johanne Skriver har været frivillig på Nordjyllands Internat siden hun var 9 år gammel. Da hun blev konfirmeret i efteråret, valgte Johanne Skriver at donere en del af sine konfirmationspenge og samtidig starte en indsamling. Hun har nu samlet 40.000 kr. ind
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse