At være internathund kan være en stor omvæltning. Derfor gør personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus en kæmpe indsats for at give hundene både mental og fysisk træning, der hjælper dem videre til et nyt hjem.
– Mange af hundene, der kommer her, har aldrig lært at styre deres impulser, forklarer hundeadfærdsinstruktør Emilie Centio Jönsson og tilføjer: – Derfor arbejder vi meget med impulskontrol, både når de skal have mad, have legetøj eller skal en tur i internatets park.
Individuelle træningsplaner for hver hund
I internatets hundeafdeling hænger der en stor tavle med informationer om alle hundene, inklusive en handlingsplan for hver enkelt. Der findes nemlig ikke én standardløsning, så træningen tilpasses altid den enkelte hunds behov.
En af de mest effektive træningsformer er Nose Work, hvor hundene lærer at bruge deres næse til at finde dufte. Træningen foregår både i den store park og på internatets lager, kaldet ”loppen”.
– Nose Work er fantastisk, fordi det både aktiverer deres hjerner og giver hundene en følelse af succes, fortæller Emilie og uddyber: – Når de finder frem til duften eller godbidden, bliver de virkelig stolte af sig selv og får en ’jeg kan godt’-følelse.
Socialisering og miljøtræning
For nogle hunde handler træningen ikke om at lære nye tricks, men om at overvinde frygt. Når en hund er meget nervøs, starter socialiseringen forsigtigt. Hvis den er utryg ved andre hunde, introduceres den langsomt for en rolig hund på afstand.
En af de hunde, internatet tidligere har arbejdet med, var Cuba. Han var nervøs omkring andre hunde og havde udfordringer med impulskontrol i forhold til biler og cyklister. Med tålmodig træning lærte Cuba at håndtere sine udfordringer og fik opbygget selvtillid, hvilket resulterede i, at han blev adopteret ud til en skøn familie.
Et dedikeret team gør forskellen
Hundeteamet på internatet består af fire hundeadfærdsinstruktører, to veterinærsygeplejersker, en dyrepasser og souschefen. Hver dag er mindst tre fra teamet på arbejde, hvor de gennemgår dagen og planlægger den bedste træning for hundene.
– Det er hårdt arbejde, men det er det hele værd, når vi ser en hund udvikle sig og få et nyt hjem, siger Emilie. – Når en hund lærer at stole på mennesker igen, ved vi, at vi har gjort en forskel.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere
I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne.
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?