I 2014 rådede Dyrenes Beskyttelse over 160 familier, som kunne tage sig af svigtede dyr, der kom ind på et af organisationens internater. I 2017 var det tal steget til 439 familier. Det er altså næsten en tredobling på tre år. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside.
– Det er en kæmpe hjælp for dyrene, at så mange vælger at være plejefamilie for os. Uden de mange plejefamilier ville vi have svært ved at håndtere de mange dyr på internaterne, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.
Det er ikke alle, der kan påtage sig opgaven at blive plejefamilie for de dyr, som Dyrenes Beskyttelse får ind. Det skyldes, at det ofte er skadede dyr, som har brug for ekstra meget kærlighed og omsorg. Plejefamilien spiller derfor en vigtig rolle i dyrenes liv.
– Hos plejefamilien lærer dyrene, hvordan det er at være i et hjem med masser af forskellige lyde og oplevelser. De kan danne sig nogle erfaringer, som er utroligt vigtige for deres videre liv, og når de engang skal ud i deres nye hjem, siger Jens Jokumsen.
Plejefamilierne havde tilsammen 2307 dyr i pleje i 2017. En meget stor del af de dyr, der kommer i pleje, og som internaterne finder nye hjem til, er katte eller killinger.
Hen over sommeren vokser behovet for plejefamilier, fordi det er dér, killingesæsonen er på sit højeste. Det er flest kattekillinger, der kommer i plejefamilie, da de først kan adopteres af nye ejere, når de er 12 uger gamle.
– Det betyder alt for os, at der er så mange mennesker derude, som er klar til at hjælpe os med plejefamilieopgaven. Vi ved, at de gør et stort stykke arbejde, og uden plejefamilierne ville det være umuligt for os at socialisere og hjælpe så mange dyr, siger Henrik Hertz, internatleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.
Som Hunden.dk tidligere har beskrevet, har der også været mange hunde hos Dyrenes Beskyttelse i starten af dette år. Her skulle man på få måneder finde plads til hele 113 hunde. Læs mere om den sag her.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde
Da en ældre mand lå for døden, og nægtede at forlade sine dyr, trådte kredsformand for Dyrenes Beskyttelse til og hjalp den aldrende mand og hans dyr
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Der er mange gode grunde til at vælge en “brugt” hund, dvs. en omplaceringshund, I køber på et internat eller fra en familie, der ikke længere kan have hunden. Men vær opmærksom på, at det økonomiske aldrig bør være en af grundene. Selvom en omplaceringshund er billigere i anskaffelse end en hundehvalp fra en opdrætter, så er der mange faste og også uforudsete omkostninger ved at have hund. Tjek, om I har luft i budgettet til at have en hund i de mange år, den ofte kan leve
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse