Flere plejefamilier til svigtede dyr

08-05-2018 14:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

I 2014 rådede Dyrenes Beskyttelse over 160 familier, som kunne tage sig af svigtede dyr, der kom ind på et af organisationens internater. I 2017 var det tal steget til 439 familier. Det er altså næsten en tredobling på tre år. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside.

– Det er en kæmpe hjælp for dyrene, at så mange vælger at være plejefamilie for os. Uden de mange plejefamilier ville vi have svært ved at håndtere de mange dyr på internaterne, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Det er ikke alle, der kan påtage sig opgaven at blive plejefamilie for de dyr, som Dyrenes Beskyttelse får ind. Det skyldes, at det ofte er skadede dyr, som har brug for ekstra meget kærlighed og omsorg. Plejefamilien spiller derfor en vigtig rolle i dyrenes liv.

– Hos plejefamilien lærer dyrene, hvordan det er at være i et hjem med masser af forskellige lyde og oplevelser. De kan danne sig nogle erfaringer, som er utroligt vigtige for deres videre liv, og når de engang skal ud i deres nye hjem, siger Jens Jokumsen.

Copyright Ridehesten.com

Plejefamilierne havde tilsammen 2307 dyr i pleje i 2017. En meget stor del af de dyr, der kommer i pleje, og som internaterne finder nye hjem til, er katte eller killinger.

Hen over sommeren vokser behovet for plejefamilier, fordi det er dér, killingesæsonen er på sit højeste. Det er flest kattekillinger, der kommer i plejefamilie, da de først kan adopteres af nye ejere, når de er 12 uger gamle.

– Det betyder alt for os, at der er så mange mennesker derude, som er klar til at hjælpe os med plejefamilieopgaven. Vi ved, at de gør et stort stykke arbejde, og uden plejefamilierne ville det være umuligt for os at socialisere og hjælpe så mange dyr, siger Henrik Hertz, internatleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

Som Hunden.dk tidligere har beskrevet, har der også været mange hunde hos Dyrenes Beskyttelse i starten af dette år. Her skulle man på få måneder finde plads til hele 113 hunde. Læs mere om den sag her.

 

 

Læs også

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Hvalpe reddet fra social sag – Twix og Thit har fået en ny start

07-06-2025 07:28, af Benedicte Lorenzen, Dyrenes Beskyttelse

Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.

Frivillige skaber tryghed og omsorg for dyrene på internatet

24-02-2025 11:38, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.

Game of Thrones går i hundene

16-04-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Slædehunde er blevet moderne, særligt på grund af TV-serien Game of Thrones. Men mange ejere ender med at aflevere dem på internat, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse

Uidentificeret hund på motorvej

13-05-2014 14:37, af Tine Luther
En ældre hund blev fundet på Esbjergmotorvejen og anbragt på internat.

Galgo espanol: En spansk jagthund i knibe

26-11-2021 12:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne

14-årig samler 40.000 kroner ind til dyreinternat

17-11-2020 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Johanne Skriver har været frivillig på Nordjyllands Internat siden hun var 9 år gammel. Da hun blev konfirmeret i efteråret, valgte Johanne Skriver at donere en del af sine konfirmationspenge og samtidig starte en indsamling. Hun har nu samlet 40.000 kr. ind

Jonathan vil køre foder til Ukraine

27-02-2022 07:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags skrev vi om et internat i Ukraine, der manglede foder til deres dyr. Nu vil danske Jonathan Beck køre ned med en bilfuld foder

Richard fik tæsk og blev reddet

16-10-2018 14:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De første otte år af sit liv, blev Richard så dårligt behandlet, at han mistede pelsen på ryggen og tissede blod. Det lykkedes en frivillig i Dyrenes Beskyttelse at redde ham i tide, og for nyligt blev han adopteret af den familie, han skal blive gammel hos. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside

Hundekunst på auktion

11-08-2021 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fra HUNDEN: Raceportræt af den hårdføre grønlandshund

19-07-2025 06:39, af Yvonne Inez Glesner og Andrea Jensen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Fra HUNDEN: Raceportræt af den intelligente cairn terrier

16-07-2025 07:54, af Berit Rosenfeldt

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor