Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

Copyright Ridehesten.com
Foto: PR

Nordjyllands Internat i Hjallerup får i fremtiden endnu bedre muligheder for at træne og rehabilitere internatets mange hunde. Med en donation på godt 292.000 kroner fra Melsen Fonden i ryggen er internatet i fuld gang med etableringen af nye indendørs træningsfaciliteter til hunde samt faciliteter, hvor hundene kan få massage.

– Vi får ofte hunde ind, der er usikre på grund af dårlige oplevelser, samt hunde fra dyreværnssager der aldrig har opbygget relation til mennesker eller deres egen formåen i livet. Med de nye faciliteter vil vi kunne etablere træning i rolige omgivelser, da vi får mulighed for at trække hundene væk fra de øvrige dyr, og det giver mulighed for at fokusere på at opbygge hundenes fysiske og mentale form, siger Karina Fisker, der er internatchef hos Nordjyllands Internat og fortsætter:

– Derudover vil det nye massagerum skabe bedre forudsætninger for vores frivillige massørs arbejde med hundene. Alt i alt vil de nye faciliteter sikre et betydeligt løft af dyrevelfærden for vores hunde, og derfor er vi også meget taknemmelige for, at de nu bliver til virkelighed som følge af donationen fra Melsen Fonden.

De nye faciliteter vil konkret rumme diverse fitnessudstyr til hundetræningen, stationer hvor hundene kan blive klippet og vasket, massagerum og ikke mindst et nyt samtalelokale, hvor potentielle adoptanter kan møde hundene i rolige omgivelser.

Flere moderne faciliteter på vej

Donationen sker i kølvandet på, at Melsen Fonden tilbage i 2023 besluttede at donere hele 4,4 millioner kroner til etableringen af en ny dyrlægeklinik hos Nordjyllands Internat. En klinik, der ventes klar til ibrugtagning i slutningen af august. Hos Melsen Fonden - der blev stiftet i 2020 med midler fra boet efter afdøde Svend Melsen, stifter og tidligere ejer af Melsen Tech - glæder man sig over muligheden for igen at kunne støtte op om dyrevelfærden i Nordjylland:

– Et af vores fire formål er at give økonomisk støtte til forbedring af dyrs vilkår, og i den forbindelse har vi fuldt ud kunne se os selv i de visioner og planer, som Nordjyllands Internat har præsenteret os for de seneste år. Nordjyllands Internat spiller en helt afgørende rolle for dyrevelfærden i Nordjylland, og vi er glade for, at vi kan hjælpe dem med at etablere moderne og tidsvarene rammer til glæde for dyrene, de ansatte og internatets mange frivillige, afslutter Kurt Møller, som er bestyrelsesmedlem i Melsen Fonden.

Renoveringen og ombygningen ventes at være færdiggjort inden for den nærmeste fremtid, og allerede nu er ibrugtagningen så småt gået i gang.

Copyright Ridehesten.com
Foto: PR

Læs også

Ny dyrlægeklinik på vej efter milliondonation

20-12-2023 10:23, af Anne Cecilie Sohl

I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Drømmen om egen dyrlægeklinik på internatet bliver realiseret som følge af en donation på 4,4 millioner kroner fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

19 underernærede hunde indleveret til Århus Internat

21-02-2023 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer, og internatet har derfor overtaget hundene i samarbejde med ejeren. Der venter nu et stort arbejde for internatet

29 hunde indleveret til Dyrenes Beskyttelse

03-01-2023 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat

Galleri: Hunde ved havet

27-10-2018 08:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Torsdag var vi i Nordjylland for at interviewe et par dejlige hundemennesker til næste blad. Havet ved Blokhus trak også, og det gjorde det også i hundelufterne. Det kom der følgende lidt anderledes hundebilleder ud af

Første sag om hundehandel afgjort

23-09-2019 08:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed i Nordjylland har siden opstarten 1. juli 2019 arbejdet målrettet med at finde og tage hånd om bl.a. ulovlig handel med hunde. Den første sag er nu afgjort med bøder på i alt 35.000 kroner

Hundehvalpe stjålet i Nordjylland - Nu er de hjemme igen

21-01-2021 14:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et opslag på Facebook fortæller Julie Møller Nielsen, at der i nat har været indbrud i hendes hjem, og at der blandt andet er stjålet to hundehvalpe

Beaglerne indtager Nordjylland

20-07-2012 09:26, af Nina Marie Villadsen
I dag starter beagleklubbens Very Special Show i Sæby, Nordjylland

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

Nyt online hundefællesskab

18-10-2023 12:32, af Anne Cecilie Sohl

– Helt tilbage siden DogDays i 2019 har vi drømt om at kunne klæde hundeejere endnu bedre på til livet med hund - og endelig er vi klar! Nu lancerer DogCoach et nyt, online univers, nemlig DogCoach Family, som både giver inspiration, samt adgang til at lære af udvalgte eksperter indenfor alle områder af livet med hund, fortæller Founder af DogCoach, Linn Radsted.

Online hundeprøve var en stor succes

02-04-2020 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.