– Vi har gennem flere år haft et godt samarbejde med Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, og vi glæder os over, at vi nu kan udvide med eget internat i Jylland. Vi kører både dyreværnssager og med vores mobile dyrlægeklinik i Jylland, så for fremtiden undgår vi den lange køretur til Sjælland med de dyr, vi overtager. Herudover er Søndergaard et fantastisk sted for dyr med masser af plads og grønne områder lige uden for døren, udtaler adm. direktør Henrik Knaack.
Internatet på Gabølvej i Kolding bliver Dyreværnets første faste base uden for Rødovre, hvor Dyreværnet har haft til huse siden 1954. På sigt er det planen, at Dyreværnet skal udvide med flere internater og pensioner i såvel Jylland som på Sjælland og Fyn.
– Efter at have drevet hunde- og kattepension i mere end 21 år gør det mig meget glad, at Dyreværnet som ny ejer går lige så meget op i dyrenes velbefindende og tryghed. Det giver mig en stor ro omkring min beslutning om et salg, og specielt nyheden om muligheden for, at mine faste kunders dyr stadig kan se frem til et trygt feriehjem i Dyreværnets regi, siger nu tidligere ejer Gitte Visbech.
Stigende behov for internatkapacitet
Ud over de dyreværnssager, Dyreværnet kører på, ser vi i stigende grad, at folk selv indleverer især hunde, katte og kaniner, som de af den ene eller anden grund ikke længere kan rumme i familien. Det kræver mere internatkapacitet – og helst i nærheden af de steder, hvor dyrene som udgangspunkt befinder sig.
– Det er vores fornemmeste opgave at finde nye, kærlige hjem til vores dyr, og mens de venter, skal de have det godt. Det får vi de bedste betingelser for på Søndergaard, og vi glæder os til at slå dørene op fra april måned og byde såvel to- som firbenede gæster velkommen, siger internatschef Maria Rønde Jakobsen.
Dyreværnet overtager hunde- og kattepensionen i Kolding per 1. april 2025.
Forude venter en periode med løbende renovering for at skabe de bedste omgivelser til dyrene, indrette kontor og modtagelse m.v.
Det bliver Bonnie Brill, som har arbejdet for Dyreværnet i mange år, der flytter ind på internatet og pensionen med sin familie, og som kommer til at stå for den daglige drift. Herudover får internatet og pensionen tilknyttet et antal medarbejdere, der er uddannede inden for hundeadfærdsrådgivning.
Følg med
Hold øje med Dyreværnets hjemmeside, nyheder og sociale medier, hvor der løbende vil komme mere information om vores internat i Kolding samt om kommende events.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Dyrenes Beskyttelse på Fyn søger netop nu nyt hjem til schæfer, der stod lænket udenfor i en måned
Mandag havde Dansk Dyreværn Århus besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) og protektor Dennis Knudsen. Årsagen var, at man i Aarhus gerne ville dele ud af nogle store ideer og vise rundt på det flotte internat
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
I ferieperioder kan det være svært at finde pasning til familiens logrende medlem. Nu kan du få passet din hund hos Dyreværnet København og Dyreværnet Jylland v/Søndergaard Hunde- og Kattepension.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse