Katte, hunde, kaniner og fugle. I oktober måned 2018 fik langt flere dyr fra Dyrenes Beskyttelses internater nye hjem sammenlignet med årets øvrige måneder. Hele 715 forskellige dyr fik nye hjem sammenlignet med et gennemsnit på 429 dyr i årets øvrige måneder. Det svarer til en stigning på 67 pct. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
– På vores syv internater sidder masser af dejlige dyr, der har haft en hård start på livet og, som efter at være blevet plejet af vores dygtige medarbejdere og frivillige, er klar til en ny start. Nogle er blevet tilovers, mens andre er blevet forsømt og nogle endda vanrøgtet. Fælles for dem alle er, at de har brug for den tid og omsorg, der skal til for at have et kæledyr, siger chef for familiedyr Jens Jokumsen.
Sammenlignet med oktober måned sidste år blev der i oktober 2018 formidlet nye hjem til 16,4 pct. flere dyr. I alt har 4574 dyr fået nye hjem fra Dyrenes Beskyttelses internater i de første ti måneder af 2018.
En overvægt af katte
Det er kattene, der står for den sørgelige rekord at være dét dyr, der er flest af på landets internater. På Dyrenes Beskyttelses internater oplever de i høj grad, at det er herreløse katte og killinger, der bliver indleveret. Men heldigvis er det også kattene, der i stor stil får et nyt hjem. Hele 554 katte fik nye og kærlige hjem i oktober måned. En stigning på 42 katte-adoptioner, hvis man sammenligner med oktober sidste år.
Det store antal herreløse katte gør dog, at Dyrenes Beskyttelse anbefaler private katteejere at neutralisere deres kat, så der ikke bliver endnu flere hjemløse katte:
– Vi har rigtig mange forskellige dyr siddende på vores internater i hele landet, men der er helt klart flest katte. Derfor er det så vigtigt, at man får neutraliseret sin kat, hvis man køber den privat, siger Jens Jokumsen.
Har man lyst til at adoptere et dyr fra Dyrenes Beskyttelse, så sidder der stadig både katte, hunde og andre dyr rundt omkring på landets internater og venter på at få en ny og kærlig ejer.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært
Dyr kan bo på internat i op til et år, fordi ejer er fængslet og ikke vil overdrage dyret. DF vil se på loven
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde
I Frankrig er sommeren højsæson for at efterlade kæledyr, og det siger faktisk en hel del, da rigtig mange kæledyr efterlades i det sydeuropæiske land
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.