Ny dyrlægeklinik på vej efter milliondonation

20-12-2023 10:23, af Anne Cecilie Sohl

I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Drømmen om egen dyrlægeklinik på internatet bliver realiseret som følge af en donation på 4,4 millioner kroner fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

Copyright Ridehesten.com
En milliondonation til Nordjyllands Internat skal sikre at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Foto: PR

Hos Nordjyllands Internat i Hjallerup tager man hvert år imod familiedyr, som bliver indleveret af eksempelvis beredskab, politi eller i tilfælde, hvor borgere alligevel ikke har mulighed for at beholde dyret. I 2023 har antallet af indleverede dyr været stigende, og med omkring 1400 dyr i internatet om året er behovet for egne behandlingsmuligheder på Nordjyllands Internatet vokset. Nu, takket være en generøs donation på 4,4 millioner kroner fra Melsen Fonden, bliver drømmen om egen dyrlægeklinik endelig realiseret:

— Vi oplever, at vores nuværende rammer ikke kan følge med den stigning, der har været af indleverede dyr det seneste år. Simpelthen fordi vi ikke længere har plads nok, samtidig med det er en udfordring, at vi blandt andet ikke kan håndtere større operationer som tandrøntgen, tandoperationer og røntgen generelt. Derfor er vi meget taknemlige for donationen fra Melsen Fonden, som netop muliggør opførelsen af

en ny og topmoderne dyrlægeklinik, hvilket bliver medvirkende til, at vi i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr, fortæller Karina Fisker, der er internatchef hos Nordjyllands Internat.

Forberedelserne til opførelsen af den nye dyrlægeklinik er allerede i fuld gang, og man forventer at kunne tage første spadestik i januar 2024.

Ny klinik øger dyrevelfærden

Foruden at den nye dyrlægeklinik giver mulighed for, at Nordjyllands Internat i fremtiden kan tage imod flere dyr end tidligere, har donationen samtidig stor betydning for dyrevelfærden, da internatet fremover undgår ventetid på behandlinger og at skulle transportere dyrene til andre klinikker:

— I situationer, hvor der er tale om mere end et almindeligt sundhedstjek, skal vi i dag transportere dyrene til andre klinikker, hvilket oftest har været en times køretur hver vej. Med etableringen af vores egen dyrlægeklinik undgår vi denne transporttid samtidig med, at vi kan sikre, at dyrene hurtigere får den rette behandling, hvilket er med til at styrke vores faglig kompetencer behandling, fortæller Karina Fisker og fortsætter:

— Etableringen af dyrlægeklinikken kommer dog ikke kun dyrene på internatet til gode, da den bliver åben for alle borgere – også selv om man ikke nødvendigvis har indleveret et dyr. Tanken er nemlig, at den nye klinik blandt andet skal være med til at afhjælpe manglen på dyrlæger i Nordjylland, så det fremover bliver nemmere at få sit kæledyr tilset af en dyrlæge, forklarer Karina Fisker, som samtidig nævner, at man ved at anvende dyrlægeklinikken er med til at støtte andre dyr i nød, da pengene går direkte til dette formål.

Hos Melsen Fonden, der i 2020 er stiftet med midler fra boet efter afdøde Svend Melsen, stifter og tidligere ejer af Melsen Tech, er der ligeledes glæde over at kunne støtte op om dyrevelfærden på Nordjyllands Internat:

— Hos Melsen Fonden er vi utrolig glade for at kunne støtte op om etableringen af den nye dyrlægeklinik hos Nordjyllands Internat, da et af vores fire formål er at give økonomisk støtte til forbedring af dyrs vilkår. I den forbindelse er der ingen tvivl om, at Nordjyllands Internat udfører en uundværlig indsats for at sikre velfærd og et nyt kærligt hjem for dyr i nød. Denne donation skal derfor ses som en understregning af, at vi ønsker at bidrage til at forbedre dyrevelfærden på tværs af Nordjylland, afslutter Kurt Møller, som er bestyrelsesmedlem i Melsen Fonden.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.