Hvert år afleverer godt et par tusinde danske kæledyrsejere hunde og katte til de danske dyreinternater, som forsøger at finde nye hjem til dyrene. Forskere fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet har undersøgt de nærmere årsager til, at folk vælger at afhænde deres hunde og katte.
Undersøgelsen viser, at ejerne i tre fjerdedele af tilfældene angav personlige årsager som grunden til, at de afleverede deres kæledyr til internaterne. Helbredsproblemer var den hyppigst forekommende personlige årsag, mens boligproblemer var den næstmest hyppige. Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.
– Der sker uforudsigelige ting i folks liv. Man kan blive skilt og være tvunget til at flytte til en bolig, hvor man ikke må have kæledyr, eller man blive ramt af sygdom, som gør, at man ikke længere kan passe dyrene, siger professor og dyreetiker Peter Sandøe, som sammen med to kolleger står bag undersøgelsen.
Ikke noget galt med dyr fra internater
Undersøgelsen viser, at adfærdsproblemer hos kæledyrene fylder mindre end de personlige årsager hos ejeren, og det burde give mange af dyrene gode muligheder for at få nye hjem.
– Den relativt lille andel af dyr, der indleveres på grund af adfærdsproblemer, står i kontrast til en fordom, som mange har. Derfor skal man som udgangspunkt ikke antage, at der er noget galt med en hund eller kat, når man får den fra et dyreinternat, siger professor Peter Sandøe.
Særligt hundene har rigtig gode chancer for et nyt hjem, da der generelt er stor efterspørgsel efter dem, og da det typisk er meget billigere at købe en hund fra et internater, end fra en kennel.
– For hundene ser vi dog et fald i antallet, der i de senere år er kommet ind på internaterne. Det tror vi blandt andet, skyldes de sociale medier, som gør det nemmere for ejerne selv at videreformidle deres hund. Har man en hund af en populær race, er det ganske nemt af få den afsat via fx Den Blå Avis, siger professor Peter Sandøe.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse