Dyrenes Vagtcentral har haft succes i tjenestens første leveår

20-08-2012 13:48, af Tine Luther
73.000 opkald, 7300 ture med dyreambulancerne og hjælp til mange tusinde dyr. Det er resultatet, efter at Dyrenes Beskyttelse for et år siden åbnede 1812, Danmarks første døgnbetjente vagtcentral for dyr i nød. Opkald om hunde er det 5. hyppigste opkald.
Copyright Ridehesten.com
Dyrenes Vagtcentrals ambulancer er rykket ud mere end 7000 gange i løbet af det første år, vagtcentralen har eksisteret. (Foto: DB)

For et år siden åbnede Dyrenes Beskyttelse en døgnåben vagtcentral for dyr i nød. Og det har vist sig at være en stor succes. På blot 12 måneder har vagtcentralen, også kaldet 1812, modtaget ikke mindre end 73.043 opkald fra folk, der havde brug for hjælp til et dyr i nød. 200 opkald i døgnet ”Vi kan jo se, at der i den grad har været et behov for en døgnåben vagtcentral for dyr i nød. Vi har i gennemsnit 200 opkald i døgnet, og omkring 500 opkald i døgnet, når der er travlest. Det er vi rigtig glade for, for det betyder jo, at dyrene kan få den hjælp, de har brug for” siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis. Og opkaldene er meget forskellige, forklarer direktøren. ”Det er opkald fra eksempelvis folk, der har påkørt en hjort, folk, som har fundet en papkasse med efterladte killinger, en svane, der har brækket en vinge eller dyr, der bliver forsømt af deres ejer. Især ved daggry og solnedgang har vi rigtig travlt, for det er her, at der desværre er mange, der påkører en hjort, der løber over vejen.” Mange kender 1812 Da Dyrenes Beskyttelse for et år siden åbnede 1812, var der mange danskere, der ikke vidste, hvor de skulle ringe hen, når et dyr havde brug for hjælp. Nu, et år efter, har befolkningen taget 1812-nummeret til sig. ”En ny Gallupundersøgelse viser, at godt hver femte dansker nu kender nummeret 1812 til Dyrenes Vagtcentral. Og det betyder, at mange danskere nu ved, hvem de skal ringe til, og derved at dyret får den rigtige hjælp så hurtigt som muligt,” siger Britta Riis. Vagtcentralen har også betydet, at dyreambulancerne har rykket talstærkt ud rundt om i landet. Siden åbningen af 1812 i august sidste år er det blevet til 7331 ture. Det er i gennemsnit 20 ture om dagen. Top fem dyr, der bliver ringet om: 1: Katte 2: Vilde fugle 3: Eksotiske dyr 4: Hjorte 5: Hunde Tre opkald, der ikke hører hjemme hos 1812: Døde dyr. Døde dyr er ikke i nød og har ikke brug for hjælp. Finder man et dødt dyr, skal man kontakte kommunen. Vilde dyr, der er generende. 1812 får mange opkald fra folk, der gerne vil have tudende ugler eller råvildt flyttet ud af deres haver, fordi de er generende og spiser haven blomster. Dette er ikke en sag for 1812, da dyrene ikke er i nød. Desuden bor dyrene i naturen, og det må vi mennesker acceptere. Ejerdyr, der bliver syge. 1812 får desværre også en del opkald, hvor folk ringer ind og fortæller, at familiens hund er blevet syg og skal til dyrlæge. Det er ikke en opgave for 1812. Når man vælger at anskaffe sig et dyr, får man som ejer automatisk ansvar for at tage sig af dyret, også hvis det bliver sygt og skal til dyrlæge. Fakta: Hvad er Dyrenes Vagtcentral: Dyrenes Vagtcentral drives af Dyrenes Beskyttelse. Dyrenes Vagtcentral er en døgnåben vagtcentral for dyr i nød. Ser man et dyr, der er i nød, kan man ringe til 1812 og få hjælp. Dyrenes Beskyttelse betaler for, at dyreambulancer landet over kan rykke ud til dyr i nød. Læs mere på www.dyrenesbeskyttelse.dk/dyrenesvagtcentral

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?