I juni måned skal græske politikere tage stilling til et noget vidtgående lovforslag, der går ud på at tvangssterilisere og tvangskastrere hunde i amatøropdræt for at komme problemet med gadehunde til livs. Det skriver blandt andet The Guardian.
Målet er ifølge lovforslaget at gøre det sværere at have amatøropdræt af hunde, da der ifølge lovforslagets stillere, er mange i den gruppe, der alene opdrætter hunde for pengenes skyld og også misbruger hundene ved at lade tæverne få alt for mange kuld, indtil tæverne ikke kan bruges til dette formål mere.
Søndag mødtes flere hundreder hundeejer i Athen for at vise deres utilfredshed med lovforslaget, som ifølge dem kan vise sig at være fatalt for især de græske racer.
En af de fremmødte var chokeret over, hvordan han og andre amatøropdrættere blev fremstillet i lovforslaget.
– Vi er her for at vise vores kærlighed til vores børn. Det er nemlig ikke bare hunde. Det er noget, som vi har elsket lige siden vi selv var børn, siger han.
Målet med lovforslaget er også at mindske mængden af gadehunde i Grækenland, som er det land i verden, der har flest hjemløse hunde og katte.
Tal fra dyreværnsorganisationer peger på, at der kan være helt op imod to millioner hjemløse katte og hunde alene i Athen.
Vi har forsøgt at finde ud af, hvilke hunde, der kan blive ramt af dette lovforslag, og hvem der faktisk kan få lov at opdrætte hunde. Det er dog ikke lykkes for os, men det er noget, vi holder øje med.
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland
Integrationsministeriet har sammen med Miljø- og Fødevareministeriet præsenteret et nyt lovforslag, hvor importerede hunde skal gennem en test for få lov at blive i landet. Denne nyhed var naturligvis en aprilsnar
Vi har været i kontakt med redaktør for programmet, Gadehunde for millioner, og han anerkender, at det har været specielt at lave programmet
Kan hunde smitte mennesker med COVID-19? Indtil nu har svaret på dette spørgsmål været et rungende nej, men nu peger et nyt studie på, at hunde måske kan have været den mellemvært, hvori virus fra flagermus har udviklet og ændret sig i en sådan grad, at det blev i stand til at smitte mennesker
TVSyd har den seneste tid sat fokus på New Hope Denmark, og hvordan man her tager portugisiske gadehunde af tvivlsom karakter til Danmark. DKK’s adfærdskonsulent advarer mod at købe hund hos foreningen
Vi bringer her klummen fra HUNDEN 01/02 - 2020, som er skrevet af formand for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof. Fremover vil du også kunne læse klummerne på hunden.dk
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.