I juni måned skal græske politikere tage stilling til et noget vidtgående lovforslag, der går ud på at tvangssterilisere og tvangskastrere hunde i amatøropdræt for at komme problemet med gadehunde til livs. Det skriver blandt andet The Guardian.
Målet er ifølge lovforslaget at gøre det sværere at have amatøropdræt af hunde, da der ifølge lovforslagets stillere, er mange i den gruppe, der alene opdrætter hunde for pengenes skyld og også misbruger hundene ved at lade tæverne få alt for mange kuld, indtil tæverne ikke kan bruges til dette formål mere.
Søndag mødtes flere hundreder hundeejer i Athen for at vise deres utilfredshed med lovforslaget, som ifølge dem kan vise sig at være fatalt for især de græske racer.
En af de fremmødte var chokeret over, hvordan han og andre amatøropdrættere blev fremstillet i lovforslaget.
– Vi er her for at vise vores kærlighed til vores børn. Det er nemlig ikke bare hunde. Det er noget, som vi har elsket lige siden vi selv var børn, siger han.
Målet med lovforslaget er også at mindske mængden af gadehunde i Grækenland, som er det land i verden, der har flest hjemløse hunde og katte.
Tal fra dyreværnsorganisationer peger på, at der kan være helt op imod to millioner hjemløse katte og hunde alene i Athen.
Vi har forsøgt at finde ud af, hvilke hunde, der kan blive ramt af dette lovforslag, og hvem der faktisk kan få lov at opdrætte hunde. Det er dog ikke lykkes for os, men det er noget, vi holder øje med.
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland
Integrationsministeriet har sammen med Miljø- og Fødevareministeriet præsenteret et nyt lovforslag, hvor importerede hunde skal gennem en test for få lov at blive i landet. Denne nyhed var naturligvis en aprilsnar
Et speciale fylder meget i både tid og hjerne. Derfor er det vigtigt at vælge et spændende emne. Der fjorde vi, da vi skrev speciale om gadehunde
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.