Der skal være pænt, og skandaler skal undgås, når verden på fredag retter øjnene mod den russiske by Sotji, hvor de olympiske vinterlege løber af stablen. Derfor ryddes der op – byens mange gadehunde indfanges og aflives. Hvordan det sker, og hvad der i øvrigt bliver gjort af de mange døde hunde, vil myndighederne ikke oplyse. Lokale kilder beretter ifølge Jyllands–Posten, at de indfangede hunde enten skydes eller forgiftes. Gadehundene er populære blandt mange af de gæster, der allerede er ankommet til Sotji, men værtsbyen har bestilt et firma til at bekæmpe hundene, så hundene ikke skal forstyrre OL. Ved en prøve på åbningsceremonien kom ind gadehund ind på OL–området, og man er nervøs for, at noget lignende vil gentage sig. Desuden fremhæves episoder, hvor gadehunde har bidt børn. Dyreværnsfolk arbejder for, at man ikke skal aflive gadehundene men sterilisere dem og anbringe dem i kenneler. Også den danske af deling af dyreværnsorganisationen WSPA tager kraftigt afstand til masseaflivningerne. Direktør Gitte Buckhave siger til Jyllands Posten: ”Det er fuldstændigt nyttesløst at prøve at udrydde alle hundene på den måde. Det hjælper simpelthen ikke, og det er uacceptabelt set ud fra et dyrevelfærdsmæssigt synspunkt. Det er mishandling af dyrene.” Gitte Buckhave påpeger, at russerne dyrker en kortsigtet løsning, hvor man måske nok kan ”rydde op” til på fredag – men at gaderne snart atter vil vrimle med gadehunde. Desværre ser man ofte den slags aktioner i forbindelse med tildelinger af f.eks. store sportsbegivenheder. I stedet bør man tænke langsigtet og systematisk sterilisere og vaccinere hundene. SE INDSLAG OM GADEHUNDE I SOTJI VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE. Kilde: Jyllands Posten
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.