Mælkebøtter er mere end bare genstridigt ukrudt mellem fliserne. Den gule blomst er nemlig rig på næring, og den kan med fordel indgå som supplement i din hunds foder, især hvis du ønsker at støtte lever og nyrer.
Ifølge Ann-Kristin Meyer fra Hundefodernørden.dk har mælkebøtter et naturligt indhold af bitterstoffer, som påvirker hundens stofskifte positivt. Det gælder især i forhold til at støtte kroppens naturlige udrensning gennem leveren og nyrerne.
Rig på vitaminer
Mælkebøttens blade og stilk indeholder en række vitaminer og mineraler, som også kan gavne hunde. Planten er rig på vitamin A, C, D og K samt kalcium og kalium. Derudover indeholder den inulin, som er et præbiotikum. Det betyder, at stoffet ikke fordøjes af kroppen, men i stedet understøtter væksten af gavnlige bakterier i tarmen.
Mælkebøtter indeholder også flavonoider, som har antioxiderende egenskaber. Ifølge Netdoktor kan disse stoffer være med til at styrke immunforsvaret og mindske risikoen for sygdom.
Brug hele planten
Alle dele af mælkebøtten kan spises af hunde, så længe planterne ikke er sprøjtet med kemikalier. Ifølge Ann-Kristin Meyer er det dog vigtigt at skylle dem grundigt. Det skyldes, at snegle og andre bløddyr kan fungere som mellemværter for hjertelungeorm – en parasit, som i stigende grad udgør et problem for danske hunde. Smitterisikoen opstår, når larver fra hjertelungeorm optages via forurenede planter, som hunden spiser.
Ved at skylle mælkebøtterne grundigt minimerer du risikoen for, at hunden bliver smittet.
Tilpas mængden
Selvom mælkebøtter er sikre for hunde, bør de indføres gradvist i kosten. Som med alt nyt foder er det en god idé at starte med små mængder og holde øje med, hvordan hunden reagerer. Hvis du er i tvivl, kan du altid tage en snak med din dyrlæge.
Mælkebøtter er altså ikke kun til pynt i grøftekanten. De kan også være en naturlig og sund tilføjelse til din hunds daglige måltider.
Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.
Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?
En ulykkelig hundeejer har fået konstateret, at hendes hund har fået hjertelungeorm. Derfor advarer hun nu andre hundeejere
De almindelige kartofler – dem, som vi selv grave op i disse dage, og som smager himmelsk med smør til – kan vi give dem til vores hunde?
Det er absolut ikke ufarligt at levere hundefoder til ukrainske internater. Ifølge mediet TMZ er en ukrainsk kvinde blevet skudt og dræbt, da hun ville levere foder til et internat tæt på Kyiv
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Hunde skal bruge deres tænder for at fjerne plak og undgå tandsten, men hvor meget betyder det hvilken slags foder vi lægger i madskålen? Det var emnet, da den engelske dyrlæge og specialist i ernæring, Marjorie L. Chandler, gæstede Bella Centeret i København, i forbindelse med den internationale kongres for smådyrsdyrlæger
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.