Et studie fra universitet i Guelph undersøgte hundeejeres evne til at afmåle den rigtige mængde mad til deres hunde, når de bruge en kop eller et målebæger – og forskerne opdagede at hundeejerne ofte målte forkert.
Nogle ejere gav alt for lidt eller alt for meget
I studiet, der for nyligt er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Veterinary Record, blev 100 hundeejere bedt om at afmåle en bestemt mængde hundemad i forskellige typer af målebægere, hvorefter portionen blev tjekket på en vægt.
Vejningen viste at de udmålte portioner varierede meget og at de ofte var meget forkerte. Udmålingerne spændte fra en 48% underestimering til en 152% overestimering, og fejlene var størst, når portionerne var små.
Overvægt er et stigende problem hos hunde, og forskerne bag studiet peger på at afmåling i bæger kan øge risikoen for at hunde får for meget at spise – især hos de små racer.
Brug en vægt i stedet
Generelt viste studiet at det var svært for ejerne af måle rigtigt, men det gav især udfordringer når, der skulle måles meget lidt op i en forholdsvis stor kop. Jo tættere portionsstørrelsen var på at fylde hele koppen, jo lettere var det at udmåle den rigtigt. Skal man afmåle sin hunds foder i et målebæger, kan det dermed være en fordel af finde et, der passer nogenlunde med portionstørrelsen. Ifølge forskerholdet er det bedste dog, at bægeret helt gemmes væk, og afmålingen i stedet foretages på en vægt.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
En af de nemmeste måder at belønne vores hunde, er ved hjælp af mad i form af mundrette godbidder. Men hvad gør man, når maden ikke er interessant?
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Findes der kræsne hunde, eller er det noget man som ejer selv får sin hund til at være? En klar foderstrategi eller et foderskift er ting, man kan overveje for at komme kræsenheden til livs
Nyt dansk studie viser at neutralisering øger risikoen for overvægt hos hanhunde, men ikke hos tæver
Kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden er noget mange hundeejere oplever i løbet af hundens liv. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Hvad skal du så holde øje med, når din hund ikke vil spise sin mad?
Om lidt er det juleaften – og så fyldes de danske hjem med gæster, mad og julesang. Det er en tid hvor familien samles og hygger sig, men hvad er en god juleaften for vores firbenede familiemedlemmer?
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?