Af en eller anden grund elsker mange hunde at dykke ned i en nyanlagt hestepære og snuppe en lille bid. I de fleste tilfælde er den knap så attraktive vane mere et problem for hundeejeren end for hunden – men kan det kan faktisk være farligt, hvis gødningen indeholder ormemidlet Ivermectin.
Ivermectin er meget giftige for hunde, hvis de indtages i mængder, der er tilstrækkeligt høje til at krydse blod-hjerne-barrieren. I de tilfælde kan det forårsage neurologiske symptomer så som ukoordineret bevægelse, udvidede pupiller, savlen, opkast, blindhed, rysten, kramper og ændret adfærd, der spænder fra forvirring til koma.
Ivermectin gives normalt til hunde, men i den rigtige dosis, til behandling af hjerteorm, demodectic skab og sarkoptesskab. Det vigtige er derfor at sikre, at hunden ikke spiser, hvad din dyrlæge vil kalde en koncentration, der kræves for at frembringe tegn på forgiftning.
Hvor meget ivermectin er der i min hests gødning?
Test af hestegødning er måske ikke det mest efterspurgte job, men et team af forskere tog udfordringen op. Forskerne undersøgte mængden af ivermectin, der passerer gennem hestens fordøjelseskanal og dermed kan ligge klar i hestepærer rundt om i stalden til sultne hunde.
Det viser sig, at niveauet af ivermectin-indholdet i gødning topper 2,5 dag efter hesten er behandlet med ormemidlet. Efter tre dage er mængden af ivermectin, der passeres gennem gødningen for lav til at forårsage forgiftning hos hunde.
Hvor meget gødning skal min hund spise?
En hund på omkring 27 kilo skal spise, hvad der svarer til 1,4 pund gødning eller rettere 631 gram. Ved en afvejning af hestepærer fra en lille hest betyder det, at hunden skal spise 14 små hestepærer for at blive forgiftet. Er der derimod tale om en lille hund eller hvalp på 2,3 kg skal der blot spises 2 små hestepærer for en mulig forgiftning.
Ved mistanke om forgiftning kontakt da altid dyrlægen
/equimed.com
Hundens energibehov varierer med hundens alder. Hundens foder skal derfor tilpasses op til flere gange i gennem hundens liv for at sikre god sundhed og trivsel. Læs videre og få et indblik i fodring af hunden fra nyfødt hvalp til seniorhund
På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen
Varm te med en citronskive og sødet med honning er vidunderligt, når vi har ondt i halsen. Men også på et sår, så det heler hurtigt. Endelig er en lun pandekage med honning også vidunderligt. Honning har helsegivende egenskaber og smager godt, men er det også godt for vores hunde?
Skipper Skræk spiser det. Og bliver mega-stærk. Stuvet spinat er heller ikke så ringe endda. Men af alle de grøntsager, man har undersøgt i relation til hunde, er spinat den mest omdiskuteret grøntsag. Hvorfor nu det?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.