Af en eller anden grund elsker mange hunde at dykke ned i en nyanlagt hestepære og snuppe en lille bid. I de fleste tilfælde er den knap så attraktive vane mere et problem for hundeejeren end for hunden – men kan det kan faktisk være farligt, hvis gødningen indeholder ormemidlet Ivermectin.
Ivermectin er meget giftige for hunde, hvis de indtages i mængder, der er tilstrækkeligt høje til at krydse blod-hjerne-barrieren. I de tilfælde kan det forårsage neurologiske symptomer så som ukoordineret bevægelse, udvidede pupiller, savlen, opkast, blindhed, rysten, kramper og ændret adfærd, der spænder fra forvirring til koma.
Ivermectin gives normalt til hunde, men i den rigtige dosis, til behandling af hjerteorm, demodectic skab og sarkoptesskab. Det vigtige er derfor at sikre, at hunden ikke spiser, hvad din dyrlæge vil kalde en koncentration, der kræves for at frembringe tegn på forgiftning.
Hvor meget ivermectin er der i min hests gødning?
Test af hestegødning er måske ikke det mest efterspurgte job, men et team af forskere tog udfordringen op. Forskerne undersøgte mængden af ivermectin, der passerer gennem hestens fordøjelseskanal og dermed kan ligge klar i hestepærer rundt om i stalden til sultne hunde.
Det viser sig, at niveauet af ivermectin-indholdet i gødning topper 2,5 dag efter hesten er behandlet med ormemidlet. Efter tre dage er mængden af ivermectin, der passeres gennem gødningen for lav til at forårsage forgiftning hos hunde.
Hvor meget gødning skal min hund spise?
En hund på omkring 27 kilo skal spise, hvad der svarer til 1,4 pund gødning eller rettere 631 gram. Ved en afvejning af hestepærer fra en lille hest betyder det, at hunden skal spise 14 små hestepærer for at blive forgiftet. Er der derimod tale om en lille hund eller hvalp på 2,3 kg skal der blot spises 2 små hestepærer for en mulig forgiftning.
Ved mistanke om forgiftning kontakt da altid dyrlægen
/equimed.com
På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen
Spiserørsforstørrelse kaldes også for mega-oesophagus og kan gøre det svært for hunden at synke sit foder
Ja, det må den. Gulerødder har længe fungeret som en snack til vore hunde, og selv om ikke alle hunde ligefrem spiser den, så elsker mange at gnave i den.
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.