Jonathan Beck: Ukrainerne elsker virkelig deres dyr

16-03-2022 11:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag aften kom Jonathan Beck hjem fra sin anden tur til den polsk/ukrainske grænse. Turen lærte ham meget om, hvordan ukrainerne har det med deres dyr

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Da Jonathan Beck tirsdag aften parkerede sin varevogn i indkørslen ved sit hjem i Danmark, kunne han endelig puste ud. Ikke bare af lettelsen over, at hans bil, der havde sagt sjove lyde hele vejen hjem, klarede turen, men også over at være hjemme i sikkerhed igen.

For det er en farlig tur, Jonathan har været på. Egentlig var det meningen, at han bare skulle ned og hjælpe med at lave etablere en dyreklinik på grænsen mellem Polen og Ukraine, men turen bød på meget mere end det.

For selvom han igen havde lovet sin kone, at han ikke ville køre ind i Ukraine, måtte han på et tidspunkt ringe hjem og fortælle hende, at nu var han altså på vej over grænsen til det krigshærgede land igen.

– Det var hun selvfølgelig ikke glad for, men hun sagde, at hvis det var det, jeg ville, så skulle jeg love at passe på mig selv, fortæller han.

Og det var netop det, Jonathan ville, for det var her, han syntes at kunne hjælpe bedst. Dyreklinikken havde fået varme, og der var etableret et system i hvilke dyr, der kom i hvilke containere, så raske hunde ikke blev blandet med karantænehunde, syge hvalpe eller katte.

– Så var der et par frivillige, som tog sig af at nusse med hundene, og det var fedt, de gjorde det. Men jeg kunne se, at der også var behov for andre typer hjælp, fortæller Jonathan Beck.

Derfor krydsede han tre gange grænsen til Ukraine iført skudsikker vest. Målet med at krydse grænsen var at udlevere foder og medicin og at tage mennesker og dyr med ud fra Ukraine.

– På anden tur ind i Ukraine skulle vi ind i Lviv og hente en mor og datter samt deres 11 katte. 11 katte lyder af meget, men de var velplejede og havde det godt. Moren og datteren måtte efterlade deres mand og far tilbage i huset, og det var hjerteskærende at opleve dem være glade for at skulle ud, men også dybt ulykkelige over at skulle efterlade ham alene tilbage. Han havde forskanset sig fuldstændigt med sandsække for vinduerne, masser af flasker med vand og enorme mængder dåsemad. Det er sgu hård kost, lyder det fra en tydeligt berørt Jonathan Beck.

En anden aften i Lviv havde Jonathan et møde med det ukrainske militær, og han erkender da også, at det til tider var utrygt at befinde sig i Ukraine.

– Vi skulle ind for at hente nogle hunde. Men vi fik ikke rigtigt forklaret, hvor det var henne, og derfor kørte vi lidt frem og tilbage for at finde stedet. Pludselig sprang der ti soldater frem foran os på gaden med deres geværer rettet direkte mod os. De skulle lige sikre sig, at vi ikke var russere, og vi havde jo opført os lidt mistænkeligt ved at køre fem og tilbage, siger Jonathan Beck.

Turene ind i Ukraine foregik da også i høj fart, og man skulle helst ikke holde stille for længe. Så der var meget pres på. Men Jonathan er glad for, han tog derned igen, og han har i den grad fået opfattelsen af, at ukrainerne i den grad elsker deres dyr.

– Vi skulle hjælpe en gammel dame med at få hendes hund, der nok har været 12-13 år og et gadekryds uden lige, ud af landet. Hun spurgte så, om vi aflivede hunden, hvis ikke det lykkedes for hende at komme ud af landet. Da vi sagde, at vi selvfølgelig ikke aflivede den, græd hun af glæde. Det var virkelig rørende, siger han.

Nu hvor Jonathan Beck igen er hjemme i Danmark, melder spørgsmålet, om han skal til Ukraine igen sig helt naturligt.

– Jeg skal afsted igen. Det bliver nok ikke i … Jo det bliver faktisk nok i næste uge, siger han og griner, men der er lige nogle ting, der skal klares først:

– Jeg skal have kigget på bilen, og så skal jeg have sparet sammen. Det er jo ikke helt billigt at rejse derned. Og så skal jeg også lige have sparet sammen til en kæmpe buket blomster til konen, inden jeg tager afsted, siger han og griner.  

 

   

Læs også

Jonathan Beck er på vej

10-01-2023 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det lykkedes Jonathan Beck at skaffe den varevogn, vi efterlyste i sidste uge. Nu er han igen på vej mod Ukraine

Jonathan Beck søger varevogn

05-01-2023 12:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har tidligere skrevet om Jonathan Becks ture til Ukraine. Nu mangler han jeres hjælp til sin næste tur

Video: Marynas hjemkomst til Ukraine

31-08-2022 11:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Husker du Maryna Nemchenko, som var en af de to ukrainere, der deltog i VM i lydighed på Vilhelmsborg? I denne uge er hun tilbage i Ukraine for første gang siden krigen startede

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Retssagen i Randers: Pludselig skiftede stemningen

03-02-2023 19:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag fortsatte retssagen i Randers, hvor en mand og en kvinde blandt andet er tiltalt for at sælge hunde uden tilladelse. Vi var med i retssalen

Se dig for i hvalpejunglen

06-02-2023 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags var vi til stede i Retten i Randers, hvor to personer er tiltalt for at have solgt ikke mindre end 85 hvalpe på to år uden at have tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at drive erhvervsmæssig handel med hunde. Men hvordan genkender man sælgeren, som alene har profit for øje

Social indlæring ses allerede hos helt unge hvalpe

02-02-2023 11:00, af Astrid Gerd Holtet

Social indlæring er en effektiv måde at lære nye ting på, og en indlæringsmåde, som er vigtig for hunde. Voksne hundes evne til at lære fra andre er velundersøgt, og et forskerhold har nu også vist, at helt unge hvalpe også evner at lære nyt på denne måde 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Leo er i bedring og ønsker sig en grand danois

31-01-2023 12:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Leo Nielsen fra duoen Sussi og Leo blev kort før jul indlagt med tarmslyng, som næsten kostede ham livet. Nu er han hjemme igen, og vi har været i kontakt med ham

Studie: Aggressivitet er ikke alene tillært eller genetisk bestemt

30-01-2023 09:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Brasilianske forskere har undersøgt, hvad der ligger til grund for hundes adfærd. Forskerne blev ikke overraskede over resultatet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Uhyggelig hundesag ved Randers

12-03-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En mand er tiltalt for at ville aflive sin hund med kniv. Han skulle have været for retten i Randers, men sagen er udsat på ubestemt tid på grund af sygdom

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde