Hundene reddede mig fra at gå i hundene

02-09-2017 12:06, af Marie Helene Rigård Rohleder

For tre år siden blev Marianne Teglborg diagnosticeret med brystkræft. Alligevel underviser hun i ringtræning hver uge, fordi samværet med hundene og hundeejerne giver hende et liv væk fra sygdommen. De sidste to år har næsten hele ringtræningsholdet deltaget i Stafet For Livet og samlet penge ind til Kræftens Bekæmpelse

Copyright Ridehesten.com

Egentlig var Marianne færdigbehandlet for brystkræft i 2014, men 10 måneder efter finder lægerne endnu en knude, og samtidig har kræftsygdommen spredt sig. I dag er Marianna stadig i behandling. I en hverdag hvor sygdommen kræver en stor del af hendes tid, har hun to ugentlige lyspunkter: Ringtræning!

Marianne har undervist i ringtræning ved DKK i Holstebro i næsten 10 år. Derhjemme har hun en ældre chow chow.

– Når jeg har lyst til at kaste håndklædet i ringen og bare sige fuck det her lorteliv, så hanker jeg op i mig selv og tager til hundetræning. Idet samme jeg ankommer til træningsanlægget, efterlader jeg sygdommen i bilen, og så er jeg tilstede i nuet. Hundene gør, at jeg kæmper videre, og ringtræningsholdet giver mig håb. Jeg kan sgu noget udover at have ondt af mig selv, siger Marianne Teglborg.

Copyright Ridehesten.com

Vi går med hundene for Kræftens Bekæmpelse
Alle deltagerne på Mariannes ringtræningshold ved, at hun har kræft. For Marianne insisterer på åbenhed omkring sygdommen, og mest af alt på det faktum, at hun har et liv, som ikke kun handler om kræft.

For to år siden tilmeldte Mariane sig Stafet For Livet. Et helt døgn hvor der sættes fokus på kræftsagen, og hvor deltagerne samler penge ind til Kræftens Bekæmpelse ved at gå og gå og gå lidt mere. Mariannes hold, Team Havheksen, består af nærmest hele ringtræningsholdet og alle deres hunde. Herefter går de på skift et vist antal kilometer, og så gives stafetten videre. Holdet går tilsammen 24 timer i streg.

Team Havheksen fra Holstebro har samlet 62.674 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse i 2017. Penge som er doneret ved hjælp af sponsorer, donationer og afholdte auktioner.

– Sidste år var vi 22, og i år var vi 46. Der er en fantastisk oplevelse at gå sammen med alle hundene, og vi har sådan et godt sammenhold. Mit hold har været der for mig hele tiden, siger Marianne Teglborg.

Hver mandag og torsdag er det afsted til ringtræning. For Marianne lever først og fremmest et hundeliv, og så må sygdommen vente.

Læs også

Fra HUNDEN: Hunde med kræft giver håb til mennesker med kræft

25-03-2025 07:42, af Cecilie Friis Amstrup

Selv om kræft er en alvorlig diagnose for både hund og menneske, kan hunde med kræft spille en vigtig rolle i forskningen. Ved at deltage i udvalgte projekter kan hunde være med til at bane vejen for nye og mere effektive behandlinger til gavn for både dyr og mennesker

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Agria SKK Forskningsfond uddeler 11 millioner til forskning i sundere dyr

31-01-2023 10:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond

Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

Farvel til min bedste ven

02-10-2017 09:19, af Cecilie Krarup

Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger

Traumatiske oplevelser kan forkorte hundes liv

24-11-2021 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Ungarsk studie peger på, at traumatiske oplevelser kan have langvarige, negative konsekvenser for hunde og i sidste ende forkorte deres levetid

Hvorfor begynder hunde at slingre?

19-02-2021 12:13, af Astrid Gerd Holtet

Slingerhed, eller ukoordinerede bevægelser, er et sygdomstegn hos hunde – vi ser på hvilke sygdomme, der kan være årsag til sådanne bevægelsesforstyrrelser

Aortastenose – en medfødt hjertedefekt

04-09-2018 08:11, af Astrid Holtet

Aortastenose er en medfødt defekt i hjertet, der i sidste ende kan være dødelig for hunden. Vi ser lidt nærmere på sygdommen

Hollys historie

08-07-2017 10:24, af Anne Ekenberg

I sommeren 2014 år begyndte min dejlige og højtelskede shih tzu kaldet Holly at skrante. Hun hostede, så naturligvis tog jeg hende til dyrlægen. Kennelhoste foreslog jeg selv, da jeg havde kendskab til sygdomme, og symptomerne var de samme. Det er en relativt ufarlig, men irriterende sygdom, når man som jeg har flere hunde, der så alle skal behandles. Så vi kom hjem med medicin, og jeg troede, at alt var godt.

Min første hund

16-10-2017 11:48, af Cecilie Krarup

Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fra HUNDEN: Raceportræt af den hårdføre grønlandshund

19-07-2025 06:39, af Yvonne Inez Glesner og Andrea Jensen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Fra HUNDEN: Raceportræt af den intelligente cairn terrier

16-07-2025 07:54, af Berit Rosenfeldt

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.