Hundens hjerne og rygmarv ligger normalt badet i en væske, der også kaldes cerebrospinalvæske. I særlige, uheldige, tilfælde kan denne væskes strømning forstyrres, og med tiden kan den ændrede strømning skabe et hulrum i rygmarven. Disse hulrum kaldes også for syrinx og har lagt navn til sygdommen.
Strømningsforstyrrelserne kan blandt andet komme som følge af deformiteter i kraniet. Cavalier King Charles spaniels har en arvelig prædisponering for en deformitet i den bagerste del af kraniet, og er derfor i særlig risiko for at udvikle sygdommen.
Symptomer på syringomyeli
Når hunde udvikler syringomyeli, kan de udvikle en række nerveforstyrrelser, men ikke alle hunde med sygdommen udviser symptomer.
Blandt de mest almindelige symptomer er:
Fremtiden for en hund med syringomyeli
Fremtiden for en hund med syrinomyeli afhænger i høj grad af hvor meget hunden er påvirket af sygdommen. Hvor hurtigt sygdommen udvikler sig, varierer også fra hund til hund. Når rygmarven først har taget skade, kan skaderne dog ikke forsvinde igen.
Hunden kan i nogen grad hjælpes gennem behandling med smertestillende og antiinflammatorisk medicin. I nogle tilfælde kan en operation også skabe mere plads i kraniet, og på den måde hjælpe til med at bremse sygdommen, men mange hunde har fortsat behov for medicinsk behandling efterfølgende.
Er du i tvivl om, hvorvidt din hund har syringomyeli eller anden sygdom i nervesystemet, bør du altid kontakte din dyrlæge.
Bridger Walker er en seksårig helt, der gerne går gennem ild og vand for sin søster. Det har fået selveste Captain America til at reagere
Kan du forestille dig at løbe med din hund som makker og samtidig få både motion, sjov og et stærkere bånd? Det er netop, hvad Canicross handler om! Denne hurtigt voksende sport kombinerer løb og hundetræk i smukke omgivelser, og alle hunderacer kan være med.
Her får du et billede af en hund, og så skal du gætte racen
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet