Det er en af den slags nyheder, der får ens øjne til at kigge bebrejdende på sin partner, derefter jaloux ned på hunden og så tilbage på partneren igen.
Det viser sig nemlig, at 29 procent af 2000 adspurgte kæledyrsejere har svaret, at de mener, deres kæledyr er bedre til at putte end deres partner og hele 44 procent foretrækker faktisk at kravle ned til hunden eller katten og putte, end at lægge sig ved siden af partneren.
Det er skræmmende tal for ethvert parforhold med kæledyr i husstanden, men det bliver faktisk lidt værre. For ud af de 2000 adspurgte, indrømmede 200, at de gav kæledyret mere kærlighed end kæresten.
En betryggende ting ved undersøgelsen er, at den er foretaget i England og derfor måske ikke gælder for os danskere. Hannah Edwards, der er senior marketing manager for Freshpet og kvinden bag undersøgelsen er ikke i tvivl om, hvad undersøgelsen viser.
– Mens nogle af svarene på overfladen er ret overraskende, så viser de jo egentlig bare, hvor meget vi briter elsker vores kæledyr, og hvorfor de er så vigtig en del af vore familier, siger hun til The Independent og fortsætter:
– Det er tydeligt, at vores elskede kæledyr betyder alverden for os. Faktisk betyder de nogle gange mere end vores partner, ser det ud som om.
Og så kunne man sagtens tro, at denne nyhed var færdig med at sætte splid i parforholdene rundt omkring, men det er ikke tilfældet. Der er nemlig stadig et svar, som må overraske en del mennesker, som stadig finder deres partner vigtigere end kæledyret.
På spørgsmålet om, hvem man ville vælge, hvis man havde valget mellem partneren og kæledyret, svarede 14 procent, at de helst ville tilbringe resten af livet med kæledyret.
Til gengæld er det kun seks procent af de adspurgte, der vil købe en gave til deres kæledyr på Valentinsdag.
Et nyt studie fra ungarske forskere viser, at mange oplever større tilfredshed i forholdet til deres hund end til både familie og venner. Hundens evne til at give støtte og ro gør den til en uerstattelig del af menneskets følelsesliv.
I en tid hvor fødselsraten i Danmark falder, viser en ny undersøgelse fra Agria, at 56 procent af de 18-39-årige kæledyrsejere mener, at hund og kat helt eller til en vis grad kan være et alternativ til at få børn.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Skal du flyve med United Airlines det næste stykke tid, skal du ikke forvente at kunne få dit kæledyr med ombord
Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.
Forskning afslører, at mennesker reagerer med større empati på en hund end på en baby
Hvert år bliver mange kæledyr bidt af hugorme, og det kan have livsfarlige konsekvenser, hvis ikke mistanke om hugormebid bliver taget alvorligt, lyder det fra den landsdækkende dyrlægekoncern AniCura
AniCura Dyrehospitaler i Danmark har indgået et samarbejde med den eneste praktiserende dyreklinik på Grønland, Donnas Dyreklinik, i Nuuk. AniCuras vision om at skabe fremtidens dyrlægebehandling kommer nu også de grønlandske kæledyr til gode
Der har været meget fokus på, at hundene bliver angste af at skulle være alene hjemme, efter landet er lukket op igen. Nu peger nyt studie på, at studerende også oplever separationsangst fra deres kæledyr
Det er nu muligt at gå til dyrlægen digitalt ved hjælp af en ny app udviklet af AniCura. Appen giver kæledyrsejere mulighed for at møde dyrlægen hjemmefra via mobilen og skal blandt andet være med til at gøre dyrlægebesøg mere fleksible og tilgængelige – også på den anden side af coronakrisen
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet