Ifølge tal fra Danmarks Statistik bor mere end 1 million danskere alene. Størstedelen lever i bedste velgående uden en bofælle, mens andre føler sig ensomme. En undersøgelse af Agria Dyreforsikring viser, at 79% kvinder ejer en hund, kat eller hest, som får dem til at føle sig mindre alene. 58% af mændene er enige. Scoren er højest for de 18-39 årige både hos mænd og kvinder, som angiver, at deres kæledyr får dem til at føle sig mindre ensomme.
– I vores individualistiske samfund, hvor man ikke tør sætte sig ved siden af en fremmed i bussen og måske ikke hilser på naboen på vej ud ad døren, kan det være let at føle sig alene. I dag viser forskning, at kæledyr kan være med til at gøre en ende på ensomhedsfølelsen, fortæller Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.
Hun fortæller også, at ensomhed opstår i en uoverensstemmelse mellem menneskers forventninger til social kontakt og de behov, de har. Hvis behovet for social kontakt ikke bliver opfyldt, kan det resultere i ensomhed.
Tvinger os ud af skjulet
For dem, der føler sig ensomme, mener 76% at en hund vil være det bedste valg blandt kæledyr, og det tal kommer ikke bag på Tine.
– Fordelen ved at være omgivet af vores firbenede venner er, at de fremmer social kapital og kan mindske følelsen af at være forladt. De hiver os bogstaveligt talt ud ad døren, hvor vi møder andre mennesker og falder i snak, fortæller Tine.
49% hundeejere kan skrive under på, at deres daglige gåture med Fido har åbnet døre til nye sociale sammenhænge.
Ny stor undersøgelse viser, at der er større sandsynlighed for at ældre mennesker snakker med deres naboer, hvis de har en hund frem for en kat
Medarbejderne på et sælarium nær Cornwall i England fik en god ide, da sælerne begyndte at blive ensomme i coronatiden
TV2.dk har kigget på, hvordan vores kæledyr har det i disse tider med ejeren hjemme hele tiden. Her kan du læse, hvad de skriver om hunde
Hot spot er inficerede sår der dukker op i varmt og badevenligt vejr. Hunde er især udsat, der hvor pelsen er tæt - på kinder, under ører, ved hals og på lænden
Hunden Molly blev i fredags kåret som vinder af kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Molly er en såkaldt “læsehund”, der hjælper børn med læsevanskeligheder til at blive bedre til at læse ved sin blotte tilstedeværelse. Molly og ejeren Lis Welin er fra Odense, men i dagens anledning havde de taget turen til København for at besøge Agria Dyreforsikring og Go’Morgen Danmark
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Lørdag den 30. september fylder Sonja Karaoglan 50 år. Det markeres med en reception fredag den 29. september hos Agria Dyreforsikring i Solrød Strand
De fleste hundeejere vil aldrig vil lade det gå ud over deres firbenede venner, når der skal spares. De vil hellere spise havregrød end skære ned på godbidderne til Fido. Men i disse tider med kraftigt stigende priser kan det alligevel være en god idé at give hundebudgettet et eftersyn
Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse