Hundegåturen har til formål at samle penge ind til et godt hundeformål, og i år blev der samlet 50.000 kroner ind til Dyreværnets hjemløse hunde. Agria donerede 10 kroner pr. gåtur, og pengene går ubeskåret til Dyreværnet for deres arbejde med at finde nye hjem til hunde, der lige nu leder efter nye familier.
5.468 hunde på gåtur
Næsten 5.500 hunde og deres ejere deltog i weekenden i den årlige Agria Hundegåtur. Igen i år foregik gåturen online, hvor hundeejere fra hele Danmark deltog på Facebook og Instagram. Årets Hundegåtur gik over al forventning, og indsamlingen ramte loftet, hvilket betyder, at Dyreværnets hjemløse hunde kan se frem til at modtage 50.000 kroner.
Det var klassisk dansk forårsvejr med sol, regn, blæst og kulde alt sammen jævnt fordelt over hele landet, da Agria Dyreforsikring for fjerde år i træk afholdt årets Hundegåtur i Danmark. Og for fjerde år i træk steg antallet af deltagere. I år deltog ikke færre end 5468 hunde sammen med deres hundeejere.
– Danskerne vil gå langt i forhold til deres egne hunde, men der er heldigvis også en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem, siger Tine Stabell, direktør hos Agria Dyreforsikring, og fortsætter:
– Det er fantastisk, at så mange engagerede hundeejere deltog og dermed gav os mulighed for at donere 50.000 kroner til Dyreværnet. Tak til alle deltagere for at bakke op om det gode formål.
Vi går til et godt formål
Agria Hundegåtur handler først og fremmest om at samle penge ind til et godt hundeformål og samtidig sætte fokus på de mange hunde, der hvert år flytter ind hos Dyreværnet i håb om at finde en ny familie. Som altid var det gratis for hundeejerne (og hundene) at deltage, og Agria donerede 10 kr. pr. gåtur, som gik ubeskåret til Dyreværnet. De 5468 hunde og hundeejere, som deltog på turen, fik dermed samlet de maksimale 50.000 kroner ind til Dyreværnet og deres arbejde med at finde nye hjem til herreløse hunde.
– Det er helt fantastisk, at så mange bakker op om Agria Hundegåtur 2023, siger Henrik Knaack, adm. direktør for Dyreværnet og fortsætter:
– Vi havde slet ikke turde håbe på, at så mange valgte at gå med og dermed sikre Dyreværnet 50.000 kroner. Jeg deltog selv med vores hunde Cosmo og Dexter, som fik en ekstra lang tur, og vi havde fornøjelsen af at møde mange glade snuder, men også deres ejere, som jo alle som én – ligesom os – lever og ånder for deres kæledyr.
Hundegåtur i mange lande
Agria afholder som vanligt hundegåtur i alle de lande, Agria er repræsenteret i. I år bliver der således også afholdt Agria Hundegåtur i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Frankrig og Tyskland. Hundegåturene bliver afholdt i løbet af maj, så der bliver løbende meldt ind med bidrag i alle Agria-lande. De 50.000 kroner i Danmark er altså kun starten.
Husk til næste år - alle kan deltage
Agrias store hundegåtur er en digital begivenhed, der foregår på Facebook og Instagram. På den måde kan alle være med, uanset hundens alder, og hvor langt poterne kan gå.
Efter at have undersøgt 14 forsikringsselskaber anbefaler Forbrugerrådet Tænk Agria Dyreforsikring for at tilbyde de bedst dækkende forsikringsvilkår blandt alle undersøgte selskaber. Hvis du vil vælge den bedste forsikring til din firbenede ven, anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du vælger Agria Dyreforsikring.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.
Lørdag den 24. og d. 31. august afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i hhv. Kolding og Rødovre
Både hos Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er der glæde over, at der er afsat penge i finansloven til at etablere dyreværnsenheder i politiet
I dag fylder Dyreværnet 123 år, og det fejrer man ved at gøre opmærksom på en af værnets helt specielle hunde, der i den grad savner en ny familie
Sidste onsdag fandt Dyreværnet en papkasse på deres trappe. Indholdet chokerede dem
Fra 14.00 - 15.00 i dag går Dyreværnet live på Facebook og fortæller om deres onlineserie, Langt over grænsen
Mandag tager hunden.dk på tur med Dyreværnets Nina Amdi for at opleve hverdagen som udrykningsleder hos Dyreværnet. Hvilke spørgsmål kunne du tænke dig at få svar på
Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.