Rekordhøjt antal hunde gik tur for en god sag

09-05-2023 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram

Copyright Ridehesten.com

 

Hundegåturen har til formål at samle penge ind til et godt hundeformål, og i år blev der samlet 50.000 kroner ind til Dyreværnets hjemløse hunde. Agria donerede 10 kroner pr. gåtur, og pengene går ubeskåret til Dyreværnet for deres arbejde med at finde nye hjem til hunde, der lige nu leder efter nye familier.

 

5.468 hunde på gåtur

Næsten 5.500 hunde og deres ejere deltog i weekenden i den årlige Agria Hundegåtur. Igen i år foregik gåturen online, hvor hundeejere fra hele Danmark deltog på Facebook og Instagram. Årets Hundegåtur gik over al forventning, og indsamlingen ramte loftet, hvilket betyder, at Dyreværnets hjemløse hunde kan se frem til at modtage 50.000 kroner.

Det var klassisk dansk forårsvejr med sol, regn, blæst og kulde alt sammen jævnt fordelt over hele landet, da Agria Dyreforsikring for fjerde år i træk afholdt årets Hundegåtur i Danmark. Og for fjerde år i træk steg antallet af deltagere. I år deltog ikke færre end 5468 hunde sammen med deres hundeejere.

– Danskerne vil gå langt i forhold til deres egne hunde, men der er heldigvis også en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem, siger Tine Stabell, direktør hos Agria Dyreforsikring, og fortsætter:

– Det er fantastisk, at så mange engagerede hundeejere deltog og dermed gav os mulighed for at donere 50.000 kroner til Dyreværnet. Tak til alle deltagere for at bakke op om det gode formål.

 

Vi går til et godt formål

Agria Hundegåtur handler først og fremmest om at samle penge ind til et godt hundeformål og samtidig sætte fokus på de mange hunde, der hvert år flytter ind hos Dyreværnet i håb om at finde en ny familie. Som altid var det gratis for hundeejerne (og hundene) at deltage, og Agria donerede 10 kr. pr. gåtur, som gik ubeskåret til Dyreværnet. De 5468 hunde og hundeejere, som deltog på turen, fik dermed samlet de maksimale 50.000 kroner ind til Dyreværnet og deres arbejde med at finde nye hjem til herreløse hunde.

– Det er helt fantastisk, at så mange bakker op om Agria Hundegåtur 2023, siger Henrik Knaack, adm. direktør for Dyreværnet og fortsætter:

– Vi havde slet ikke turde håbe på, at så mange valgte at gå med og dermed sikre Dyreværnet 50.000 kroner. Jeg deltog selv med vores hunde Cosmo og Dexter, som fik en ekstra lang tur, og vi havde fornøjelsen af at møde mange glade snuder, men også deres ejere, som jo alle som én – ligesom os – lever og ånder for deres kæledyr.

 

Hundegåtur i mange lande

Agria afholder som vanligt hundegåtur i alle de lande, Agria er repræsenteret i. I år bliver der således også afholdt Agria Hundegåtur i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Frankrig og Tyskland. Hundegåturene bliver afholdt i løbet af maj, så der bliver løbende meldt ind med bidrag i alle Agria-lande. De 50.000 kroner i Danmark er altså kun starten.

 

Husk til næste år - alle kan deltage

Agrias store hundegåtur er en digital begivenhed, der foregår på Facebook og Instagram. På den måde kan alle være med, uanset hundens alder, og hvor langt poterne kan gå.

 

 

 

 

Læs også

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Følg Dyreværnet på TV

02-06-2022 15:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu kan du komme med bag facaden hos Dyreværnet i helt ny serie, der følger organisationens arbejde tæt

40 hunde og hvalpe reddet af Dyreværnet

20-05-2021 14:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnets internater er fyldt med hunde og hvalpe i disse dage efter at 24 collier, (13 voksne hunde og 11 hvalpe) blev hentet fra en dyreværnssag i Nordjylland samtidig med, at en ejer har overdraget 16 gravhunde til foreningen, hvoraf ni er hvalpe. At skulle drage omsorg for så mange hunde og hvalpe, hvoraf mange er meget syge, underernærede og i smerter, har lagt et enormt pres på den 123 år gamle dyreværnsforening

Dyreværnet udvider med Frynseklinikken 2

05-09-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På mandag kører Dyreværnets Frynseklinik 2 sin første tur ud for at hjælpe dyr, hvis ejere ikke har råd til at tage til dyrlæge

OPDATERING: Mor genforenet med hvalpe

06-09-2021 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnet har fået indleveret en tæve, som har født hvalpe inden for den sidste uge. Hvalpene er nu fundet

Patient nummer 1000 i Frynseklinikken

07-03-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Imponerende arbejde af Dyreværnet, der netop har rundet patient nummer 1000 i deres rullende dyreklinik

Hund alene med sin afdøde ejer i 14 dage

29-01-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnet har skrevet en af disse nyheder, der skærer langt ind i hjertet. Heldigvis ser den ud til at ende godt

Dyreværnet meldt til politiet

01-11-2019 16:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag blev Dyreværnet politianmeldt af Fødevarestyrelsen, da værnet nægtede at aflive to serbiske hunde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt