Hundegåturen har til formål at samle penge ind til et godt hundeformål, og i år blev der samlet 50.000 kroner ind til Dyreværnets hjemløse hunde. Agria donerede 10 kroner pr. gåtur, og pengene går ubeskåret til Dyreværnet for deres arbejde med at finde nye hjem til hunde, der lige nu leder efter nye familier.
5.468 hunde på gåtur
Næsten 5.500 hunde og deres ejere deltog i weekenden i den årlige Agria Hundegåtur. Igen i år foregik gåturen online, hvor hundeejere fra hele Danmark deltog på Facebook og Instagram. Årets Hundegåtur gik over al forventning, og indsamlingen ramte loftet, hvilket betyder, at Dyreværnets hjemløse hunde kan se frem til at modtage 50.000 kroner.
Det var klassisk dansk forårsvejr med sol, regn, blæst og kulde alt sammen jævnt fordelt over hele landet, da Agria Dyreforsikring for fjerde år i træk afholdt årets Hundegåtur i Danmark. Og for fjerde år i træk steg antallet af deltagere. I år deltog ikke færre end 5468 hunde sammen med deres hundeejere.
– Danskerne vil gå langt i forhold til deres egne hunde, men der er heldigvis også en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem, siger Tine Stabell, direktør hos Agria Dyreforsikring, og fortsætter:
– Det er fantastisk, at så mange engagerede hundeejere deltog og dermed gav os mulighed for at donere 50.000 kroner til Dyreværnet. Tak til alle deltagere for at bakke op om det gode formål.
Vi går til et godt formål
Agria Hundegåtur handler først og fremmest om at samle penge ind til et godt hundeformål og samtidig sætte fokus på de mange hunde, der hvert år flytter ind hos Dyreværnet i håb om at finde en ny familie. Som altid var det gratis for hundeejerne (og hundene) at deltage, og Agria donerede 10 kr. pr. gåtur, som gik ubeskåret til Dyreværnet. De 5468 hunde og hundeejere, som deltog på turen, fik dermed samlet de maksimale 50.000 kroner ind til Dyreværnet og deres arbejde med at finde nye hjem til herreløse hunde.
– Det er helt fantastisk, at så mange bakker op om Agria Hundegåtur 2023, siger Henrik Knaack, adm. direktør for Dyreværnet og fortsætter:
– Vi havde slet ikke turde håbe på, at så mange valgte at gå med og dermed sikre Dyreværnet 50.000 kroner. Jeg deltog selv med vores hunde Cosmo og Dexter, som fik en ekstra lang tur, og vi havde fornøjelsen af at møde mange glade snuder, men også deres ejere, som jo alle som én – ligesom os – lever og ånder for deres kæledyr.
Hundegåtur i mange lande
Agria afholder som vanligt hundegåtur i alle de lande, Agria er repræsenteret i. I år bliver der således også afholdt Agria Hundegåtur i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Frankrig og Tyskland. Hundegåturene bliver afholdt i løbet af maj, så der bliver løbende meldt ind med bidrag i alle Agria-lande. De 50.000 kroner i Danmark er altså kun starten.
Husk til næste år - alle kan deltage
Agrias store hundegåtur er en digital begivenhed, der foregår på Facebook og Instagram. På den måde kan alle være med, uanset hundens alder, og hvor langt poterne kan gå.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Dyreforsikringsselskabet Agria har på et år registreret dobbelt så mange tilfælde af nikotinforgiftning blandt hunde sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig advarer selskabets direktør om ”et nok ikke ubetydeligt mørketal: Der er formentlig endnu flere hunde, der reelt er blevet forgiftede, uden at nikotin- eller snusforgiftning blev identificeret eller anmeldt som årsag”.
Allerede fra den 1. december 2024 er Agria Dyreforsikring en del af sponsorteamet bag Skandinaviens største terrænløb med hund, K9 Biathlon for alle. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.
Dyreværnet har fået indleveret en tæve, som har født hvalpe inden for den sidste uge. Hvalpene er nu fundet
6.794 kæledyr har allerede fået hjælp: Nu udvider Dyreværnet hjælpeindsatsen til socialt udsatte borgeres kæledyr med endnu en Frynseklinik
Schæferhvalpen Liv var efterladt i syv dage, da ejeren blev indlagt på hospitalet. Dyreværnet kom hende heldigvis til undsætning
For godt et år siden blev dyreværnsloven opgraderet til dyrevelfærdsloven. Men den er stadig ikke god nok, mener dyreværnsforeninger
Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær
270 hunde var samlet på Amager Fælled lørdag, da Agria Dyreforsikring gennemførte “Agria Hundegåtur” for andet år i træk i Danmark. 13.500 kroner blev samlet ind, og pengene går i år til Dyreværnet
Dyreværnet melder nu, at der er kontakt til Serbien, og hvalpene derfor overlevede
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.