Rekordhøjt antal hunde gik tur for en god sag

09-05-2023 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram

Copyright Ridehesten.com

 

Hundegåturen har til formål at samle penge ind til et godt hundeformål, og i år blev der samlet 50.000 kroner ind til Dyreværnets hjemløse hunde. Agria donerede 10 kroner pr. gåtur, og pengene går ubeskåret til Dyreværnet for deres arbejde med at finde nye hjem til hunde, der lige nu leder efter nye familier.

 

5.468 hunde på gåtur

Næsten 5.500 hunde og deres ejere deltog i weekenden i den årlige Agria Hundegåtur. Igen i år foregik gåturen online, hvor hundeejere fra hele Danmark deltog på Facebook og Instagram. Årets Hundegåtur gik over al forventning, og indsamlingen ramte loftet, hvilket betyder, at Dyreværnets hjemløse hunde kan se frem til at modtage 50.000 kroner.

Det var klassisk dansk forårsvejr med sol, regn, blæst og kulde alt sammen jævnt fordelt over hele landet, da Agria Dyreforsikring for fjerde år i træk afholdt årets Hundegåtur i Danmark. Og for fjerde år i træk steg antallet af deltagere. I år deltog ikke færre end 5468 hunde sammen med deres hundeejere.

– Danskerne vil gå langt i forhold til deres egne hunde, men der er heldigvis også en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem, siger Tine Stabell, direktør hos Agria Dyreforsikring, og fortsætter:

– Det er fantastisk, at så mange engagerede hundeejere deltog og dermed gav os mulighed for at donere 50.000 kroner til Dyreværnet. Tak til alle deltagere for at bakke op om det gode formål.

 

Vi går til et godt formål

Agria Hundegåtur handler først og fremmest om at samle penge ind til et godt hundeformål og samtidig sætte fokus på de mange hunde, der hvert år flytter ind hos Dyreværnet i håb om at finde en ny familie. Som altid var det gratis for hundeejerne (og hundene) at deltage, og Agria donerede 10 kr. pr. gåtur, som gik ubeskåret til Dyreværnet. De 5468 hunde og hundeejere, som deltog på turen, fik dermed samlet de maksimale 50.000 kroner ind til Dyreværnet og deres arbejde med at finde nye hjem til herreløse hunde.

– Det er helt fantastisk, at så mange bakker op om Agria Hundegåtur 2023, siger Henrik Knaack, adm. direktør for Dyreværnet og fortsætter:

– Vi havde slet ikke turde håbe på, at så mange valgte at gå med og dermed sikre Dyreværnet 50.000 kroner. Jeg deltog selv med vores hunde Cosmo og Dexter, som fik en ekstra lang tur, og vi havde fornøjelsen af at møde mange glade snuder, men også deres ejere, som jo alle som én – ligesom os – lever og ånder for deres kæledyr.

 

Hundegåtur i mange lande

Agria afholder som vanligt hundegåtur i alle de lande, Agria er repræsenteret i. I år bliver der således også afholdt Agria Hundegåtur i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Frankrig og Tyskland. Hundegåturene bliver afholdt i løbet af maj, så der bliver løbende meldt ind med bidrag i alle Agria-lande. De 50.000 kroner i Danmark er altså kun starten.

 

Husk til næste år - alle kan deltage

Agrias store hundegåtur er en digital begivenhed, der foregår på Facebook og Instagram. På den måde kan alle være med, uanset hundens alder, og hvor langt poterne kan gå.

 

 

 

 

Læs også

#BlackFurday: dyreinternaternes sorte skygger

21-11-2023 12:48, af Anne Cecilie Sohl

I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne. 

Børn og hunde: Skab rammerne for det gode forhold

02-11-2023 13:11, af Anne Cecilie Sohl

Børn og hunde kan få et fantastisk forhold til hinanden, men det kommer ikke af sig selv. Her får du en række råd til, hvordan du får det til at ske.

Deler du seng med din hund eller kat? Så er du ikke alene!

06-10-2023 13:40, af Louise Trabjerg

Op til 60% af danske hunde- og  katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring. Læs de overraskende årsager til, hvorfor du skal lade dit kæledyr sove i din seng – og hvordan du får sengen for dig selv, hvis du (virkelig) ønsker det …

Video: Mød Daisy og Albas nye forældre

06-12-2019 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnets tur til Serbien gik godt, og nu kan Daisy og Alba holde jul i deres nye familie

Coop og Dyreværnet i givtigt samarbejde

13-08-2020 11:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coop har netop åbnet en onlinebutik med produkter til hunde og katte, og det kommer Dyreværnet til gode

Glæde over udsigt til mere fokus på dyresager

05-12-2018 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Både hos Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er der glæde over, at der er afsat penge i finansloven til at etablere dyreværnsenheder i politiet

Dyreværnet støtter begrænset brug af fyrværkeri

12-10-2023 10:44, af Anne Cecilie Sohl

Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.

Hvalpe på trådnet og udnyttede tæver

07-10-2021 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Femte afsnit af Dyreværnets dokumentar er nu online, og igen bringer den uhyggelige optagelser

Åbent Hus Dyreværnet 2019

23-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag den 24. og d. 31. august afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i hhv. Kolding og Rødovre

Hunde i bil led ikke overlast

10-10-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Vi bekymrer os mere om vores hunde

06-12-2023 11:04, af Anne Cecilie Sohl

Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.