Corona betyder, at vi ikke ser hinanden så meget, som vi plejer. Desværre kan det også komme til at betyde noget for dyrene. Det frygter man hos Dyreværnet.
– Vi ved ikke rigtig hvad vi skal forvente, da vi aldrig har prøvet en lignede situation. Men jeg kan godt frygte, at dem der allerede lever isoleret med deres dyr, bliver endnu mere isoleret, og dermed får endnu mindre hjælp, som også vil gå ud over dyrene. Ligeledes hvis nogle isolerer sig helt, hvordan skal de så få foder til deres dyr, som kan give flere undervægtige dyr, fortæller udrykningsleder Nina Amdi til hunden.dk og erkender, at der er flere scenarier, som bekymrer hende.
– Jeg er også bekymret for de hunde, som måske slet ikke kommer ud, hvis ejer er i karantæne, og ikke kender til Dyreværnets tilbud om pasning. Jeg tænker helt sikkert, at der nu er endnu flere dyr der kommer til at gå med lidelser/ smerter i længere tid, da de ikke kommer til dyrlæge med dem.
Jeg kan også frygte, at hvis der er mange der mister deres job, så vil der også være flere dyr der bliver dårligere stillet, og dermed potentielt flere Dyreværnssager. Vi ved af erfaring, at hvis pengene er små, så er det foder og dyrlæge til dyrene der bliver sparret på, og det er naturligvis bekymrende.
Indtil videre har man ikke mærket nogen stigning i dyreværnssager hos Dyreværnet. Til gengæld har man etableret en hjælp til de dyr, som kunne komme i klemme.
– Vi har jo tilbudt gratis nødpasning af folks kæledyr, så dyrene stadig kan få det de har behov for, indtil ejeren bliver rask. Hvis folk benytter sig af tilbuddet, så vil der være mange dyr der ikke behøver at komme i klemme, lyder det fra Nina Amdi.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.
Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Antallet af nyregistrerede hunde steg 10 procent i 2020, og efterspørgslen er stadig stor. På Dyrenes Beskyttelses internater er der lige nu færre hunde til adoption i hundeafdelingen, og selvom det kan virke mærkeligt, så bekymrer det internatlederne
Med afgørelsen af juniorhandling søndag er sæsonen nu slut for juniorhandlerne. En sæson, der ligesom så meget andet er blevet forstyrret af Corona
Post-corona influenza-sæsonen er ved at gå i gang, og vi mennesker lader os vaccinere i rekordstort tal. Alligevel bliver nogle af os jo syge – og hvad så med hunden, der kommer til sengekanten og trøster, kan vi smitte den? Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring kommer her med svaret
For nogle dage siden blæste flere medier ud med nyheden om, at en hund i Hong Kong var smittet med Corona virus af sin ejer, men hvad er egentlig op og ned i sagen
Efter forsamlingsforbuddet blev skåret ned til fem personer, har Dansk Kennel Klub opdateret coronareglerne
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt