For et par uger siden blev der konstateret Coronavirus på en hund i Hong Kong. Hundens ejer havde selv fået konstateret virussen og derfor var der måske tale om det første tilfælde, hvor sygdommen havde smittet fra menneske til hund. Men det kunne også skyldes, at hunden blot havde fået noget af virus på sig gennem kontakt med sin ejer.
Under store overskrifter kunne flere nationale medier i onsdags fortælle, at hunden rent faktisk var blevet smittet af sin ejer. Her får du et overblik over sagen.
Da hunden blev testet positiv for Coronavirus, blev den isoleret blandt andet for at finde ud af om sygdommen udviklede sig.
Hunden blev testet 26. februar, 28. februar og 2. marts. Alle tre gange blev den testet i snuden, mundhulen og endetarm, ligesom dens afføring også blev testet.
Ved de første to tests fandt man virus i snuden og oralt, og på den sidste test fandt man kun virus i snuden. Derudover viste hunden på intet tidspunkt sygdomstegn.
De kinesiske myndigheder angiver, at selvom hunden evt. kan have optaget nogle viruspartikler i sig, er der på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at virus kan udvikles og blive opformeret i hunde på en måde, så smitten kan gives videre.
Det vil sige, at selvom hunde måske kan blive smittet af mennesker, der har Coronavirus, så er der endnu ikke noget, der viser, at hundene faktisk udvikler sygdommen.
Bl.a. på den baggrund, konkluderer Den Danske Dyrlægeforening på sin hjemmeside, at der ikke er evidens for at hunde kan blive smittet med Coronavirus og udvikle sygdommen COVID-19 eller at de kan fungere som kilde til infektioner hos mennesker.
Her kan du læse mere om DKK's anbefalinger i forbindelse med Coronavirus
Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby efterlyser coronastøtte til dyrepensioner
I USA beder man kæledyrsejere om at undgå, at dyrene kommer i kontakt med mennesker eller dyr uden for husstanden. I Danmark tager vi det mere roligt
Der blæser i den grad nye vinde i Kina i disse tider. Nu følger millionbyen Wuhan i andre byers fodspor og forbyder fortæring af vilde dyr og hunde
Den sidste onsdag i april er normalt en dag, de fleste førerhunde ser frem til. Det er førerhundens dag, der i år falder den 29. april. Det betyder normalt, at førerhundene og brugerne besøger skoler og institutioner, taler med masser af mennesker om førerhundens mange evner og vigtige funktion – men ligesom så meget andet i 2020, så bliver dagen helt anderledes. Faktisk har de seneste mange uger budt på en helt anden hverdag for de fleste – også for førerhundene, der er gjort arbejdsløse under pandemien og derfor keder sig bravt
Vi har travet land og rige rundt under corona – og har vi en hund, har den selvfølgelig været med. Men en ældre hund har præcis samme risiko for skader, sygdom og smerter som ældre mennesker har. Agrias skadestatistik viser en kraftig stigning i skader på bevægeapparatet hos hunde
DKK tager medansvar for, at den gradvise genåbning af Danmark kan starte hurtigst muligt. Derfor appellerer DKK til, at alle hundesportsaktiviteter forbliver indstillet i den kommende periode.
Når påsken er overstået, kan du igen komme til træning med din hund, såfremt det foregår i små grupper og tager hensyn til retningslinjerne mod smitte af Covid-19
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.