For et par uger siden blev der konstateret Coronavirus på en hund i Hong Kong. Hundens ejer havde selv fået konstateret virussen og derfor var der måske tale om det første tilfælde, hvor sygdommen havde smittet fra menneske til hund. Men det kunne også skyldes, at hunden blot havde fået noget af virus på sig gennem kontakt med sin ejer.
Under store overskrifter kunne flere nationale medier i onsdags fortælle, at hunden rent faktisk var blevet smittet af sin ejer. Her får du et overblik over sagen.
Da hunden blev testet positiv for Coronavirus, blev den isoleret blandt andet for at finde ud af om sygdommen udviklede sig.
Hunden blev testet 26. februar, 28. februar og 2. marts. Alle tre gange blev den testet i snuden, mundhulen og endetarm, ligesom dens afføring også blev testet.
Ved de første to tests fandt man virus i snuden og oralt, og på den sidste test fandt man kun virus i snuden. Derudover viste hunden på intet tidspunkt sygdomstegn.
De kinesiske myndigheder angiver, at selvom hunden evt. kan have optaget nogle viruspartikler i sig, er der på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at virus kan udvikles og blive opformeret i hunde på en måde, så smitten kan gives videre.
Det vil sige, at selvom hunde måske kan blive smittet af mennesker, der har Coronavirus, så er der endnu ikke noget, der viser, at hundene faktisk udvikler sygdommen.
Bl.a. på den baggrund, konkluderer Den Danske Dyrlægeforening på sin hjemmeside, at der ikke er evidens for at hunde kan blive smittet med Coronavirus og udvikle sygdommen COVID-19 eller at de kan fungere som kilde til infektioner hos mennesker.
Her kan du læse mere om DKK's anbefalinger i forbindelse med Coronavirus
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
Nyt engelsk studie viser, at kæledyr i høj grad hjælper deres ejere med at komme gennem lockdown uden for store psykiske konsekvenser
Fredagens pressemøde bød på nye restriktioner, som naturligvis også har konsekvenser for hundesporten. Her får du DKK’s overblik
Lørdag 28. marts kan man komme til en vaskeægte hundeprøve uden at risikere at blive smittet eller udsætte andre for smitte med corona
Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det
Som mange nok havde ventet, er udstillingen i Roskilde aflyst
Det er ikke nogen hemmelighed, at hvalpe er i høj kurs for tiden. Alligevel blev Merethe og Jens Ole fra Kennel Gjedbo overraskede, da en person bød 50.000 kroner for en af deres hvalpe
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse