Det burde være sund fornuft, men desværre ser man ofte et eller flere mundbind ligge på fortovet eller andre steder, hvor de absolut ikke hører til.
Det er ikke bare dumt at smide sine brugte mundbind andre steder end i skraldespande, det kan også være livsfarligt for vores dyr.
Det måtte norske Elisabeth Borenstein for nyligt sande, da hun og hunden Bowie var ude at gå tur, skriver Dagbladet.
Under gåturen kommer de forbi et brugt mundbind, der ligger på fortovet. Det har de gjort så ofte før, så Elisabeth Borenstein forsøger at gå videre med hunden. Men denne gang reagerer hunden på det efterladte mundbind og forsøger at spise det. Elisabeth Borenstein kæmper for at undgå, at mundbindet forsvinder ned i maven på den et år gamle hund, men forgæves.
Derfor skyndte hun sig til dyrlægen, hvor man fik det brugte mundbind ud af hunden.
Dyrlæge ved Evidensia Bærum dyrehospital, Kjersti Erstad, fortæller, hvorfor mundbind er så farlige for dyrene:
– Både husdyr og vilde dyr kan blive alvorligt syge, hvis de spiser et mundbind, fordi det kan sidde fast i fordøjelsessystemet, og i værste fald kan det få fatale følger for dyret. Særligt det lille metalstykke, der sidder i mundbindet, så det kan lukke tæt ved næsen, kan være farligt for dyret.
Hermed er opfordringen om at smide brugte mundbind i skraldespanden givet videre.
Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
I USA beder man kæledyrsejere om at undgå, at dyrene kommer i kontakt med mennesker eller dyr uden for husstanden. I Danmark tager vi det mere roligt
Grand Danois Klubben har nu afsluttet deres store Sammen Hver For Sig event, og det blev en succes så stor som en velvoksen grand danois
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen. Det viser en ny undersøgelse udført af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse
Som vi tidligere har skrevet om, har flere lande haft travlt med at træne hunde til at opsnuse corona. Nu har Dubai overhalet dem alle
Nu er der kommet resultater fra tests af coronahunde i Helsinki Lufthavn i Finland, og resultaterne overrasker
Vi har tidligere fortalt, at både England og USA er i gang med at træne hunde til at opsnuse Covid-19. Flere lande går nu samme vej
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.